mandag 14. februar 2011

Super-helg!

Kom hjem i ettermiddag, i et nydelig vintervær. Fikk nesten påskestemning! Har vært utenbys i helga, og bare hatt kjærestehelg på hotell. Slappet av og kost oss masse. Spist herlig hotellfrokost, ruslet litt rundt i butikker, og bare vindus-shoppet. Er så mye fint man kan handle, men vi orket ikke det stresset med å fly rundt på ulike butikker. Brukte heller tiden til å sitte på kafe og prate. Måtte selvfølgelig ut å spise på restaurant senere på kvelden.
Tenkte vi skulle bruke hotellets fasiliteter, men etter en kjapp inspeksjon følte vi at det var litt vel formelt. Bestemte oss for å dra til en plass vi hadde vært før, og endte opp med indisk mat. Var uten tvil vellykket og maten var som alltid fantastisk!

Da vi kom hjem var jeg litt rastløs, så jeg dro med meg Lillemor ned i kjelleren. Fikk et lite innfall av å ha lyst til å gå gjennom diverse greier. Endte opp med å drasse med oss to stappfulle søppelsekker og fire bæreposer fylt til randen med babyklær! Tømte alt utover hele stuegulvet, og i to timer så stua ut som den var blitt bomba!

Fikk plutselig besøk midt oppi all sorteringen....
B: Jasså, er det baby på vei?
Tuppen: Nei, søskenbarnet mitt er høygravid, og spurte meg om jeg ikke hadde noen klær til overs.
B: Åja, så koselig da! Men bør dere ikke bare beholde klærne selv, i tilfelle dere skulle bli gravide en gang i fremtida?
Tuppen: Joda, men hun skal bare låne dem.
B: Ja, det er jo lurt at dere bare låner bort klærne, for plutselig så kommer det en baby her i huset. Men det er jo fint at hun får låne klærne da.

Klarte fint å ro den i land, og måtte jo spørre Lillemor om hun ble babysyk av å se alle klærne, hvorpå hun svarte; det har jeg jo vært i mange år! Det bortimot krøller seg i eggstokkene når jeg sitter med sånne små klær i hendene.
B reagerte ikke i det hele tatt på at vi sorterte klær, og det var jo supert. Hadde vært kjipt om vi hadde blitt "avslørt" som gravide allerede nå. Dessuten var det ikke akkurat slik vi hadde planlagt å skulle fortelle B at vi var gravide, men det slapp vi heldigvis.
Det var en pose som gikk rett i søpla fordi klærne var hullete og at strikken i buksene var helt morken. En pose blir overlevert til Frelsesarmeen, fordi dette er klær som er gått helt av moten og som vi vet vi ikke kommer til å bruke på babyen vår. Egentlig var det veldig lite klær i størrelsen 50-62, men jeg mistenker sterkt at vi ikke fikk med oss alle klærne, og at det er noe poser som har sneket seg unna. Er vel kanskje ikke så rart at vi ikke klarte å få det med oss, det var jo ikke lys der nede, så vi sto med hver vår lommelykt å prøvde å fomle oss frem i rotet.

Du tenker sikkert at det var da tidlig å starte med å sortere babyklær. Neida, egentlig er det ikke det.Ganske mye rart er stuet i kjelleren og den har jeg store planer med å rydde helt! Og da må man jo starte et sted, selvfølgelig starter jeg med det som er koseligst; babyklær  
Har masse store ting som også er babyrelatert og vi bør vel selge det vi ikke skal ha. Har f.eks et stort stellebord med badekar og ei vugge. Vugga skal vi ha selv, men vi vurderer å male den hvit. Den er trehvit og ubehandlet, og etter noen år i kjelleren er den ikke like fin som da jeg fikk den i 1997. For de av dere som ikke har fått det med dere så har jeg; Tuppen barn fra før av, som da er født i 1997 og 1998. Jeg har prøvd siden 1999 å få nummer tre, men har ikke lyktes med det før nå i februar 2011.

Ikke bare fant vi klær, men sengesett, vogntepper, lekematte, sengekant, babybjørn bæresele og skinnposen jeg hadde som liten. Klærne ble pent brettet selv om de STINKET kjeller, og pakket i to pappesker samt merket med størrelsene på klærne. Nå blir de lettere å finne, når vi om 7 måneder skal ha dem opp igjen. 
Det var egentlig ganske koselig å sortere disse bittesmå klærne, og litt rart å tenke på at vi om 8 måneder sitter med en liten baby i armene våre. Ikke bare var det koselig, men det føltes veldig godt å få startet ryddinga i kjelleren.

Morsdagen ble altså feiret med barna, som overrasket med verdens søteste hjemmelagde kort og en vakker bukett tulipaner.

Skriblerier av: Tuppen med Micro i magen

2 kommentarer:

  1. Her er det noe som har gått meg hus forbi ja:-) så koselig at du har to fra før som skal bli storebrøstre! Bor de hos dere? Har savnet oppdateringene deres, dere skriver så levende og engasjerende, så velkommen hjem igjen.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for veldig koselig tilbakemelding Mierin :D
    Hehe, ja vi har vel ikke akkurat skrevet så mye om de to vi har fra før. Ønsker å skjerme dem for vi bor på en liten plass hvor alle vet hvem alle er, og hva alle gjør til enhver tid!
    Derfor er det veldig godt å få kontakt med andre mennesker rundt omkring i landet, som er positive til det vi skal gjennom. :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)