mandag 14. november 2011

Orgalutran

Japp, da er kveldens siste dose med diverse medikamenter inntatt, deriblant orgalutran sprøyta som jeg gruet meg til. Spissen var ikke noe lengre enn gonal-f, men litt tykkere. Var ikke like lett å stikke sprøyta inn som med gonalen, men det gikk fint. Det vondeste var faktisk å aspirere (dra stempelet tilbake for å sjekke at den ikke kom blod i sprøyta, skulle det komme blod, måtte sprøyta kastes) og den tok litt lengre tid å sette, for alt skal gå så sakte. Spurte Lillemor om hun ville sette den på meg, men det turte hun ikke.
På gonalen er alt selvregulerende, når sprøyta har gitt fra seg fire klikk, så er man ferdig. Eller, man skal vente 10 sekunder før man drar ut spissen. 


Den største forskjellen på gonal-f og orgalutran er at sistnevnte merket jeg veldig etterpå, mens jeg ikke merker noe til at jeg har tatt gonal-f. Det svir som bare rakkern inni magen på stikkstedet!!! For de av dere som har prøvd saltvannspapler i forbindelse med fødsel vet hvordan dette føles, kan også sammenlignes med et vepsestikk.
Stikkstedet har også blitt rødt og hovent, så jeg gleder meg ikke til neste dose. Kommer til å ha fire røde brennende hovne rundinger på magen på slutten av denne uka.
Jaja, hva gjør man vel ikke for å få sin største drøm oppfylt?! 

Har ikke merket noe til noe smerter i eggstokkene, så jeg er litt usikker på om jeg skal ringe sykehuset for å få ultralyd før den ordinære timen på fredag...

Da var man igang med orgalutran. Enda et steg nærmere målet!

Klemmer fra

5 kommentarer:

 1. Ja den Orgalutan syns jeg var litt vond også i forhold til da jeg tok Menopursprøytene, jeg ble også som deg både hoven og rød på stikkstedet :(
  Jeg aspirerte aldri jeg :S

  Ønsker deg fortsatt masse lykke til, heier så på dere nå! <3

  Klem

  SvarSlett
 2. Ønsket om å bli foreldre:
  Den orgalutran-sprøyta var ikke mye kul! Ihvertfall ikke når jeg ikke var forberedt på at den kom til å gjøre vondt i etterkant. Trodde kroppen ville reagere likt som på gonalen, men der tok jeg grundig feil. Sviinga, rødheten og hovenheten forsvant ca.en time etter at sprøyta ble satt. Så det var ikke så ille, trodde det ville vedvare.

  Egentlig behøver man ikke å aspirere ettersom man setter subkutant (er veldig lite store blodårer i underhuden) så det er liten sjanse for at man skal få blod i sprøyta. Men av gammel vane, og som slave til bruksanvisninga, gjorde jeg det. :)
  Så det er ikke noe krise om man ikke aspirerer.

  Tuuuusen takk for oppløftende ord, vi håper at det er vår tur nå. <3

  Klemmer tilbake. :)

  SvarSlett
 3. Bare av nysgjerrighet - dette med at sprøyta må kastes om det kommer blod i den - er det noe man gjør før innholdet er sprøyta inn da eller? For det er vel bare en dose i hver sprøyte? Ble litt forvirra, hehe...:)

  SvarSlett
 4. Lilleboffen: Om det skal komme blod inn i sprøyta, skal den trekkes ut umiddelbart og kastes. Og dette FØR innholdet blir sprøyta inn...Så om man skulle være så uheldig å få blod i sprøyta, så er den faktisk ubrukelig og det er som å kaste 350 kroner rett i søpla!
  Heldigvis har jeg ikke opplevd dette.

  Stemmer det, det er bare en dose i hver sprøyte av orgalutran. :)

  SvarSlett
 5. Unner deg virkelig ikke den dumme ORgalutran... Huff, var såååå glad når siste sprøyte var tatt. Heldigvis lenge til jeg skal sette en igjen, om noen gang! Vi har jo igjen to egg på frys, og om alle tre eggene blir til gull, så skal jeg si meg MER enn fornøyd! :-D

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)