tirsdag 8. november 2011

En gledens dag!

Tenk at man skal bli så innmari glad for at blodet nærmest fosser! Tanta er kommet med brask og bram. JIPPI! Var snar med å ringe HFS med en gang vi sto opp i morges. Sykepleieren fant frem mappa vår, og startet å ramse opp sånn og slik. Et øyeblikk var jeg bekymret for at jeg ikke skulle huske alt hun hadde sagt om de ulike medikamentene, og på hvilke dager alt skulle tas. Pøh! Selvfølgelig husket jeg alt, det var da ingen sak! Husket absolutt alt hun sa, og var snar med å notere ned på skjemaet datoer, dager og alt som var viktig. Spurte enda en gang angående donor og spurte om sykepleieren kunne notere ned at vi ønsket en som er ganske høy. Hun kunne gi meg dette svaret: "vi har så få donorer her hos oss, men jeg skal se hva jeg får til. Men jeg kan love deg at alle sammen er veldig flotte!" Blir spennende å høre hva de finner til oss.
For å sørge for at vi fikk booket ultralyd ringte jeg lokalsykehuset rett etter. Var ingen problemer med å få time, og vi fikk den så tidlig som mulig neste fredag for at de skal rekke å tilrettelegge alt i Haugesund.

Det som skjer nå er: sprøyteoppstart på torsdag med 150 ie gonal-f, dette skal jeg fortsette med til torsdag i neste uke. Oppstart av orgalutran mandag frem til torsdag. Jeg skal fortsette på metformin. Ultralyd fredag! Hva som skjer etter det vet vi jo ikke. Mulig jeg må ha mer stimulering, eller at alt er helt fint og flott. Sykepleieren på HFS kunne hvertfall si at: "alt skjer i uke 47!" Når det skjer i uke 47 vet vi heller ikke, men vi går bare rundt å gliser for tiden. 


Slik ser altså mitt opplegg ut! :D

Innimellom alt dette skal jeg inn på sykehuset i narkose for å ta gastroskopi. Har tatt gastro-undersøkelse en gang tidligere, og etter det sa jeg, at om jeg måtte gjennom dette en gang til så skulle jeg søren meg ikke være våken! Har vært mye frem og tilbake om denne gastro-undersøkelsen og tildeling av time som plutselig ble tatt fra meg. Kasta meg på telefonen og ringte lokalsykehuset og forklarte at vi skulle gjennom et IVF forsøk og at de ikke kunne ta undersøkelsen på meg senere enn 18.november. For da ville trolig undersøkelsen bli utsatt i ett år. Så mye plaget med magen som jeg har vært det siste halve året, var det ekstremt viktig for meg å få tatt denne undersøkelsen for å finne årsaken til plagene. Driftssykepleieren har virkelig stått på for å få kabalen til å gå opp, så idag ringte hun meg for å gi meg dato på dette. Så det skjer altså nå på fredag! Dette blir virkelig ei uke hvor mye skjer. 

Til tross for helt forferdelige menssmerter så er jeg bare så glad! Glad for at NÅ er vi virkelig igang. Endelig skjer det ting, og jeg føler ikke lenger at jeg må lete etter ting å skrive om på bloggen. Skal holde dere oppdatert gjennom hele prosessen og om kroppen får noen bivirkninger av medikamentene. Er det ting dere lurer på, eller savner på bloggen, så skrik ut! Send gjerne en mail til oss på regnbuebabyen@hotmail.com så tar vi utfordringene på strak arm. Nå skal jeg legge meg godt til rette under pleddet på sofaen med en varmeflaske på magen, og bladet "mamma" mellom hendene. Ååååh, for en herlig dag!

Herlig sofakos!
Jeg bobler bortimot over av positive følelser i kroppen! Aldri hadde jeg trodd at mensen kunne sette i gang en reaksjon av så mye herlige følelser....Er vel kanskje ikke så rart da, når man vet hva man har i vente. 
Herlige høstklemmer fra en veldig glad

17 kommentarer:

 1. Se der ja, tanta fant frem!!!
  Nå blir det virkelig spennende fremover!
  Gleder meg til fortsettelsen.. :)

  SvarSlett
 2. JIPPI!
  Det var nok sureturid som var fremme og kjeftet litt, tenker jeg ;-)
  Gurimalla, så spennende!! :-D

  SvarSlett
 3. Mrs O:
  Og aldri før har tanta vært så ønsket som nå!
  Ja, NÅ blir det virkelig spennende! har så mye følelser i kroppen at jeg føler egentlig for å stille meg på altanen å ta et skikkelig Ronja Røverdatter vår-hyl!

  SvarSlett
 4. Fruen:
  Det er virkelig JIPPI!!! Det var uten tvil med hjelp fra SURTURID! hehheheh! Morsomt. Holder på å døøøø på meg av spenning!

  SvarSlett
 5. Hjelper å stramme henne opp litt! ;)
  Så glad på deres vegne nå! Gleder meg så til fortsettelsen og krysser det som krysses kan for at det gir en liten spire! <3

  *Tripper og danser litt for dere*

  Ønske om en god kveld gis til dere begge.
  Stor klem

  SvarSlett
 6. Så spennende Tuppen, krysser fingrer for at alt går på skinner nå!

  Jeg har ikke vært så flink til å bla meg bakover i bloggen, men skulle veldig gjerne visst hvordan det er å være lesbisk i møte med helsevesenet. Folk har jo fordommer overalt mener jeg, men håper at man skal slippe å bli behandlet dårlig på noen måte.

  Nå møter vi jo lesbiske par ganske ofte på fødestuen, det er liksom ingen som hever øyenbrynene for det mer :) Desverre vet jeg om et par eksempler der kollegaer ikke vil/klarer/ellerhvadetnåer å ha ansvaret i disse fødslene.. Blir litt rystet av slike holdninger, men tenker samtidig at det kanskje er like greit at de holder seg unna. For sin egen del, og ikke minst parets. :)

  SvarSlett
 7. Ønsket om å bli foreldre:
  Japp, det hjalp uten tvil! Med litt kjefting fra SURTURID (ivf-fruen) hahhaa ;) Så kom da tanta med et brak i dag! :D :D
  Har vært tiltaksløs i hele dag, mumset sjokolade og kost meg med blad og masse blogger.

  Gode ønsker om en flott kveld sendes deres vei også :D

  SvarSlett
 8. Jordmoren:
  Ja, her krysser vi også fingrene for at alt går slik som det skal :D

  Vi har vel forsåvidt ikke skrevet noe om vårt møte med helsevesenet som lesbiske, nettopp fordi vi har blitt tatt i mot med åpne armer! Har ingenting å sette fingeren på. Gynekologen på lokalsykehuset har så langt vært den mannen som har fleipet mest med oss, og vært veldig oppløftende gjennom hele prosessen vår! Har alltid likt den mannen, men nå digger vi han! :D Han er gull verdt!

  Hvordan det blir når vi skal på føden er jo en annen sak, kanskje møter vi fordommer der. Har tenkt på det ganske ofte, men vi er tross alt i 2012 snart, og folk burde bli litt mindre trangsynte! Så vi håper selvfølgelig at vi blir tatt godt i mot der også.

  Kunne ikke vært mer enig med deg om at jordmødre som ikke ønsker å ta i mot et barn til et lesbisk par bare skal holde seg langt unna.
  Man merker det veldig godt på mennesker som egentlig ikke mener det er rett at to kvinner får barn sammen. Holdningen deres oser lang vei, og jeg hadde IKKE ønsket å ha en slik jordmor til å ta i mot vårt barn. Hele fødselen hadde nok endt opp i at jeg hadde sendt henne ut, og bedt om en annen jordmor som var litt mer "open minded".

  SvarSlett
 9. Åh, nå skjer det <3 Hurra!!!

  Ang den gastroskopien; Jeg skulle vært til det for flere år siden, men de nekta meg narkose og sa at det ikke var mulig, så jeg trakk meg fra hele greia...hva må man gjøre for å få narkose?

  Jeg bare gliser her jeg, nå - for jeg har så god følelse for dere <3<3

  SvarSlett
 10. Så gøy det var å lese dette innlegget! Ble jo helt gira her jeg sitter jeg og! Det oser glede ut av hvert ord jo! :) Nå ønsker jeg av hele mitt hjertet at alt går straka vegen for dere! Venter spent! Takk for at dere vil være med på lotteriet mitt forresten:) Så stas!

  gode klemmer:)

  SvarSlett
 11. Så fantastisk!!
  Liker slike positive ting - til tross for kraftig mensen med smerter i tillegg, så skjer det jo noe hos dere!!

  Lykke til med sprøytestart og gastroskopi! Jeg krysser fingrene for at dere er på en positiv bølge nå, og at dere klarer å surfe på den helt til mål!!

  Storklem

  SvarSlett
 12. Hipp hipp hurra!! Blir spennende å følge dere nå framover!! Håper dere lykkes på første forsøk!!!

  SvarSlett
 13. Flippy:
  JAAA! Endelig skjer det noe! :D
  Jeg sa at jeg NEKTET å gjennomføre gastroen UTEN narkose, og da fikk jeg vilja mi. Så lenge man står på sitt og er veldig sta, så får man det man krever.

  Herlig å høre at du har en god følelse for oss <3

  SvarSlett
 14. Kristin Kreativius:
  Så morsomt at du er gira, hvordan tror du vi har det? ;) SPINNVILL!! :D
  Tusen takk for flotte lykkeønskninger. :D

  Selvfølgelig ville vi være med på lotteriet ditt, er jo på den positive bølgen, så det må jo bare love godt ;)

  Mange gode klemmer til deg også. :)

  SvarSlett
 15. Pergoberta:
  Menssmertene fikk jeg temmet da jeg plutselig fant ut at det kanskje var litt smart å trøkke et par ibux i kroppen! ;)
  Det kribler i hele kroppen, og vi håper at den positive bølgen fører oss helt fram til mål i august! :D WEEEEEEEEEEEE, *se vi surfer*

  Mange klemmer til deg :)

  SvarSlett
 16. Sylvia:
  Vi er super spente selv også! :D Går bare rundt og gliser om dagen. :D :D
  Vi håper selvfølgelig også at vi legger gull-egget på første forsøk. :D

  SvarSlett
 17. sv: Så koselig =)Jeg er midt oppi IVF selv, krysser fingrene for dere!
  Husker jeg ble kjempeglad da jeg fikk mens selv- enda så vondt jeg hadde! hehe ;)
  Krysser fingrene for dere!

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)