torsdag 17. mars 2011

God samvittighet!

Dagen startet med samme været som i går, alldeles perfekt! Blir i så godt humør av at det endelig er lysere ute, at solen skinner og snøen smelter. Og det er heller ingen tvil om at solen påvirker lysten min til å gjøre ting i eller utenfor huset. 

Dro til byen sammen med jentungen og hentet min skrøpelige bestemor. Ikke kjører hun bil lenger, og enda godt er det, for den dama kan faktisk ikke kjøre lenger. Hun er rett og slett en fare for seg selv og andre trafikkanter! Så hun hadde handlet diverse og jeg tilbød meg å kjøre henne hjem slik at hun skulle slippe å ta taxi hjem. Bestemor har bestandig vært av det pertentlige slaget og vært veldig opptatt av hvordan hjemmet så ut, men slik er det ikke lenger. Dessverre. 
Bestefar har hatt slag og formen hans er ikke på topp, og han begynner å bli dement. Dette har påvirket formen til min bestemor, og hun har forvitret sammen med han. Huset var ikke slik det bruker å være, og jeg klarte rett og slett ikke å se på alt rotet. Så jeg pakket ut varene, vasket kopper, gikk med søpla, fjernet visne blomster og fylte opp fruktskåla.

Ettersom jentungen skal konfirmeres neste år, ønsker jeg at hun skal konfirmeres i den bundaden jeg brukte. Det er altså min bestemors bunad, som hun engang giftet seg i, derfor prøvde jentungen bunaden ettersom vi var på besøk. Hun var kjempefin, og den passet henne perfekt! Regner med at det også blir et stort øyeblikk for bestemor å se jentungen konfirmere seg i hennes bunad, det er tross alt hennes første oldebarn. Vi skravlet litt etter prøvingen av fin-stasen og jeg dro der i fra med en god følelse i magen. Jeg følte at jeg hadde lettet hverdagen for min besteforeldre, og det varmet i hjertet mitt. Bestemor takket meg da vi dro, og sa at vi måtte komme snart tilbake. :-)

Denne bunaden skal jentungen ha til neste år, nordlandsbunad. Bildet er lånt fra bunader.com

Da vi kom hjem hadde jeg fortsatt arbeidslyst og brøt meg løs på den forhatte garasjen! Fikk gravd frem ting som var defekte og kastet disse i bilen før jeg kjørte med det på dynga. Kjørte meg en svingom innom et kjøpesenter og handlet en gammeldags trekasse med fire rom som jeg skal ha kapslene til kaffemaskinen i.  Fikk lagt ut diverse ting på nettet for salg, og etter 2 minutter var alt solgt!
Ryddet og vasket kjøkkenet og fikk plassert min ny-innkjøpte trekasse strategisk på benken. Helt perfekt! Legger ut bilde i morgen.
PS! I mangel på bearnaisesaus til snitzel og pasta middagen i dag, endt jeg opp med å være litt dristig...Hadde bretagne kyllingsaus i skuffen (en saus jeg aldri har smakt) og laget denne til middagen, og vi storkoste oss med maten. Sausen kan altså brukes til andre ting enn kylling. :kidoki:

Dagen i dag har vært en fin og effektiv dag. Jeg har til og med ryddet i bilen og skrevet gjestelista til konfirmasjonen!
Nå er det forresten ikke lenge til jeg har min kjære hjemme. Lurer på hva vi skal finne på i helga?


Skriblerier fra: en solglad Tuppen

6 kommentarer:

 1. Heisann :) Har prøvd å lese litt gjennom bloggen deres nå, da vi selv også er prøvere i jakten på vårt 2.kjærlighetsbarn. Jeg & min kjære.. Men siden jeg ser at det står at dere er to lesbiske som skal prøve lykken via donor og har eldre barn i konfirmasjonsalder, lurer jeg på hvordan dette har seg? Var dere hetro først, før dere plutselig ble "lesbisk"..? ;) heh. Dere trenger ikke å svare hvis dere ikke ønsker, men jeg har alltid lurt på slike tilfeller... Og det kan jo være dere fikk hun også sammen :)

  Mvh
  Signe -

  ønsker dere masse lykke til i tiden fremover! Og håper den lille spiren sitter for oss alle snart :)

  SvarSlett
 2. Ingen problem, klart jeg skal svare. Er meg Tuppen som har barn fra før. Jeg har vel levd i skapet hele livet i frykt for å være unormal, og bli sett ned på forble jeg inni skapet frem til for 4 år siden.
  Så de to barna jeg har fra før er altså fra et tidligere forhold med en mann.
  Så da jeg kunne hoppe ut av skapet, kjentes dette veldig befriende. :D

  Ønsker dere masse lykke til i deres jakt på spiren, og måtte den sitte snart ;o)

  SvarSlett
 3. Norlandsbunaden er kjempefin. Alle damene i min familie har den. Jeg valgte selv Ofotenbunaden. Har du sett den? Bor dere langt nord?

  SvarSlett
 4. Åååh, sånn sett.. :) Men hvordan var det å "leve i skjul" før du kom ut av skapet da? Om jeg kan spørre slik ;) Veldig fint at du ville svare, er som sagt bare nysgjerrig på slike tilfeller. Jeg syns jo det virker litt spesiellt å hoppe fra det ene til det andre. Fra tut til trakt liksom... :P Tenker at det kanskje måtte ha føltes "innestengt" å ikke få være seg selv. Men hvordan tok barna deres det, iogmed at de er såpass gamle? Du trenger som sagt ikke å svare altså, men takker uansett for svar i sta :)

  Og tusen takk for lykkeønskninger ;) Håper selv den sitter snart! Både for oss og dere :)) Hadde egentlig termin 1.oktober, men det gikk ikke slik som det skulle.. MA oppdaget i uke 12, så da prøver videre så snart vi kan.

  Mvh
  Signe -

  SvarSlett
 5. Mari: Ofotbunaden er virkelig flott den også. Bor i Nordland, er langt nok nord det med tanke på at fylket er ganske langt samt at været til tider er en utfordring.

  Signe: Tenkte jeg skulle skrive et eget innlegg om akkurat det du spør om. ;o)

  SvarSlett
 6. Yei, gleder meg til å lese om det ;)) Så spennende å høre noens syn om det å hoppe fra hetro til "lesbisk" fra innsiden! :D

  Mvh
  Signe -

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)