fredag 21. oktober 2011

Synes det virker litt skummelt...

Rakk aldri å ta den telefonen til lokalsykehuset, de kom meg i forkjøpet! Hadde telefonen på veldig lav lyd, noe som resulterte i at jeg ikke hørte at de hadde ringt meg 3 ganger. Var derfor snar med å ringe tilbake da jeg kjente igjen nummeret. Dama i andre enden kunne fortelle meg at jeg hadde fått time til gynekologen mandag i neste uke. Men hun lurte på om jeg virkelig skulle tilbake igjen, siden jeg var til han den 7.oktober. Ble litt paff da hun stilte meg det spørsmålet, men var snar med å svare at det var helt korrekt at jeg skulle inn til han. Da er det bare å telle dager igjen. Når helga er over, så skal jeg til pers! Skrekkblandet fryd...

Har hele tiden håpet på at vi skulle på dette inngrepet før nesten mens, men var også forberedt på at det kunne ta litt tid. Nå var vi veldig heldige og fikk time så kjapt, faktisk så gikk det bare en uke fra han mottok henvisningen til jeg fikk time. Er meget fornøyd med det. Men akkurat nå surrer det rundt en masse spørsmål og bekymringer rundt oppi hodet mitt! Er veldig spent på hvordan dette inngrepet skal utføres, og om jeg får noe smertestillende og om inngrepet er vellykket (at cysten ikke fylles igjen).

Når jeg har googlet "cystepunksjon" får jeg svært få treff, og ingen av dem gir meg noen konkrete svar. Men det jeg vet til nå er at det blir utført på samme måten som om man skulle hentet ut egg fra eggstokkene, bare at nå blir veske/blod sugd ut fra en cyste i follikelen i stedenfor egg. Hvordan man blir bedøvd er også usikkert, men jeg vil tro at man får lokalbedøvelse (petidin) i skjeden før nålen punkterer skjedeveggen. Trolig blir man også servert en liten cocktail med beroligenede medikamenter før inngrepet. Vil derfor skrive et detaljert innlegg om dette etter inngrepet i neste uke, slik at det blir lettere for kvinner som skal utføre dette inngrepet å finne informasjon om det.

Noe som ER sikkert, er at vi skal ha oppstart på gonal-f i november uansett utfall av dette inngrepet. Legen i Haugesund vil tydeligvis gi oss en sjanse nå før jul, og har gitt oss klarsignal om vårt første IVF-forsøk nå i november. Vi skal ha oppstart om 16-18 dager om jeg har regnet rett!! Det vil igjen si, om alt går slik som det skal, blir det innsett om ca en måneds tid! Skal drømmen vår bli oppfylt, å gi oss verdens mest etterlengtede førjulsgave? Håper og tror på det beste.


Er selvfølgelig endel tanker som spinner rundt dette også, for man har jo lest endel på nettet om damer som har blitt overstimmulert og må avbryte forsøket. For ikke å bli gal, må jeg skyve disse bekymringene lengst bak i kartoteket, tenke positive tanker og satse på at november blir måneden hvor alt går vår vei. Er så utrolig spent....
Av alt vi begge kunne ønsket oss til jul, så har vi bare ett ønske.


Kunne vel ikke passet bedre?
Får roe ned nervene, og tenke fremover.


Klem fra

9 kommentarer:

 1. Spennende:) Og så bra at du fikk time så fort...det går visst vår vei denne gangen for begge to:) Supert! Gleder meg til å lese innlegget etter du er ferdig, for jeg aner ikke hva det er. Men tror nok det er noe av det du beskriver i dette innlegget her:)

  God helg til dere:)

  SvarSlett
 2. Følger spent med og håper alt går etter planen for dere, og at dere får verdens beste forjulsgave! <3

  SvarSlett
 3. Så moro at noe faktisk går fortere enn man tror noen ganger :) Masse lykke til! Jeg har en Gonal-f 450 iE dere kan få hvis dere vil? Den er ikke åpnet altså :)

  SvarSlett
 4. Drømmen om barn: Ja, var ganske overrasket over at timen ble servert så kjapt! Men vi er fornøyd med det altså ;)
  Lover å skrive et fyldig innlegg etter inngrepet. Er ganske fortvilende når man googler noe, for så å ikke få noen fornuftige treff. Det skal i allefall vi endre på. :)

  God helg til deg også. :)

  SvarSlett
 5. Sylvia: Tusen takk for flotte ord, og for at du følger oss. Det varmer hjertet. <3 God helg.

  SvarSlett
 6. Flippy:
  Ja, er flott at man får seg noen oppturer innimellom. Man vet det er lys i enden av tunnelen, av og til er det veldig deilig å få det bekreftet. Nå i form av veldig kort ventetid på inngrepet, og at vi kommer oss i gang nå i november. Livet føles veldig deilig akkurat nå, til tross for at jeg bekymrer meg litt over hva som skal skje på mandagen...

  SvarSlett
 7. Hei:) Jeg jobber på gyn, og jeg mener at du kan få en lett narkose hvis du ønsker det til dette inngrepet, men er ikke helt sikker. Varierer sikkert litt fra sykehus til sykehus også. Ønsker dere to lykke til med IVF-forsøk. Håper og tror at det går fint:) Ser du bekymrer deg om overstimulering, vi har noen ganger kvinner med hyperstimuleringssyndrom innlagt på avd, og det går som oftest bra med dem også:) Klart det er kjipt hvis det skjer, men trenger ikke bety at det ikke går bra til slutt. Det blir jo selvfølgelig noen ekstra plager og bekymringer. Da får man prøve å holde fokuset på at fordi du går gjennom det, så kan dere kanskje få en baby:) Det er kjipt mens det pågår, men tror nok det er verdt de uansett:) Lykke til!

  SvarSlett
 8. Hei Tuppen og Lillemor
  Jeg ville bare stikke hodet frem og si "hei". Har fulgt dere en stund i hverdagen deres, men ikke skrevet noe før nå. Tenkte mine dager som anonym kikker kanskje skulle være over nå : )
  Ville bare ønske dere lykke til på babyferden og fortelle at jeg håper sammen med dere!
  Klem fra Mari-Anne

  SvarSlett
 9. Trodde jeg hadde skrevet noe her jeg - men det er borte..

  Lykke til når du skal til pers!! Krysser fingrene for at det er det som skal til, og at forsøket i november er alt dere trenger!!
  Storklem

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)