tirsdag 18. oktober 2011

Himmel eller helvette?!

Jeg vil vel si helvette! Ja, for det er slik det føles. Kroppen min nekter komplett å godta at den skal ha sine tre daglige doser med metformin! Den har vel forsåvidt nektet å godta at jeg dytter i meg metformin i det store og hele. Hadde det ikke vært for at dette medikamentet skal hjelpe oss på veien mot å bli gravide, så hadde jeg pælmet disse tablettene langt faen i vold! 

Hvordan påvirker dette kroppen min da? Sikkert akkurat slik som det påvirker andre som går eller har gått på metformin. En svært vanlig bivirkning er problemer med fordøyelsen, og da spesielt magesmerter, diarè og nedsatt appetitt. Til tross for at jeg tar tablettene sammen med mat, så skaper det likevel krøll i magen etter en times tid etter inntak. Det starter med kraftige magesmerter, så ender det med at jeg blir sittende på do ei stund. Jeg har nå gått på tablettene i en måned, så strengt tatt så burde jeg ikke reagert lenger. For disse plagene oppstår vanligvis i begynnelsen av behandlingen.
I følge felleskatalogen står det med uthevet skrift: Hvis symptomene fortsetter må du slutte å ta Metformin Mylan og rådføre deg med legen din.Jeg har faktisk aldri gått på Metformin så lenge som jeg har gjort til nå, fordi det forårsaket alt for mye ubehag. I og med at dette skal hjelpe oss, har jeg holdt ut og tenkt at jeg bare må klare å knaske disse tablettene. Ikke at jeg helt skjønner hvordan det påvirker kroppen min, for det er egentlig tabletter som blir gitt til pasienter med diabetes type 2 og da spesielt overvektige pasienter, når kostholdsprogram og trening alene ikke gir tilstrekkelig glykemisk kontroll. Det eneste jeg vet er at Metformin blir gitt til pasienter med PCO.
Tror jeg må ta meg en telefon til Haugesund Fertilitetssenter i morgen for å høre med dem om hva jeg skal gjøre. For magen vrenger seg enten jeg tar en eller tre tabletter daglig. Gjorde forresten en kjempebrøler i går når jeg skulle stryke det søte babyteppet. Jeg hadde på alt for sterk varme og null damp...Hva skjer da når jeg begynner å stryke? Jo, strykjernet "limer" seg bortimot fast i teppet og skaper lysebrune svimerker! Men heldigvis oppdaget jeg det, og det var bare på ei rute, og jeg klarte å pirke det bort. Fortsatte med strykingen, men da med vann i strykjernet og en klut i mellom. Da gikk det som en lek, og som nystrøket så det veldig flott ut. Det eneste jeg angrer på nå, er at jeg brukte hvit tråd ca midt på teppet hvor to lilla ruter er sydd sammen. Men, men, man lærer av sine feil. :)Klemmer fra

9 kommentarer:

 1. Uff, jeg kjenner igjen det med Metforminen, og jeg skal innrømme at jeg har slurvet forferdelig med den både før og under dette forsøket - og etter innsett har jeg ikke rørt en tablett... Jeg har heller aldri kommet så langt opp som til tre om dagen, det har gått i en eller to, men som sagt har slurva veldig... Nå var det jo INGEN forskjell i antallet eggposer på de to forsøkene jeg har brukt Metformin og de tre jeg ikke har gjort det - ikke ble befruktningen noe bedre eller kvalieteten bedre heller... Synes du skal høre med klinikken jeg! Det er ikke no godt å ha det vondt :( Masse klemmer sendes!

  SvarSlett
 2. Et lite tips ang Metforminen er å bytte til Glucophage! Akkurat samme virkestoff, bare en annen produsent! Det har reddet magen min, så kan jo hende det virker for andre også :)

  SvarSlett
 3. Uff, det der høres IKKE godt ut! Jeg håper at du får gode svar fra Haugesund!

  Men hva skal egentlig metformin hjelpe mot? :blond:

  SvarSlett
 4. Bortsett fra at dere skal bli gravide da selvfølgelig ;)

  En smule dumt stilt spørsmål ja! Hehe.

  SvarSlett
 5. Usj de bivirkningene høres ikke noe gode ut :(
  Hva man må igjenom for å få en liten spire... De barna er i allefall høyt elsket ;)

  Jeg er også ferdig med babyteppe i dag, skal kanskje i barselbesøk på torsdag :P
  Skal få tatt bilde og lagt det i bloggen i morgen..
  Fikk sydd på fleece bak, men fy for en dritt jobb, så blir nok det siste teppet på ei lang stund! :/

  Stor klem

  SvarSlett
 6. Flippy:
  Bivirkningene har vært helt forferdelige. De var borte en stund, for plutselig å melde sin ankomst igjen. I dag derimot har jeg nesten ikke hatt vondt i magen....Skjønner meg ikke på kroppen.
  Glemte selvfølgelig å ringe klinikken i dag, men det kom nok av at jeg ikke brukte tre timer av dagen min ved å sitte på do....

  SvarSlett
 7. Guro: Tusen takk for tipset! Har aldri hørt om det før. :)

  SvarSlett
 8. Mummimamma:
  Ja, det er ikke noe særlig. Og det værste av alt er at magesmertene kommer som kastet på meg, på de værst tenkelige plassene!
  Ingen spørsmål er for dumme. :)
  Metformin blir veldig ofte brukt på pasienter med PCO, men hva de egentlig gjør med kroppen det vet jeg ærlig talt ikke. Men synes å huske at legen snakket noe om at metformin skulle hindre kroppen i å danne nye cyster, samt at det kunne hjelpe de cystene jeg hadde med å sprekke.
  PS! Er litt usikker på om dette er helt korrekt, skal derfor spørre legen om dette i morgen når jeg ringer klinikken.

  SvarSlett
 9. Ønsket om å bli foreldre:
  Nei, som jeg skrev over her, så er de smertene ikke akkurat noe jeg vil at kroppen skal utsettes for. Men hva gjør man vel ikke for at ønsket om barn skal bli oppfylt?

  Åååh, så morsomt at du også har laget babyteppe! :D Gleder meg til å se bilde. Har også vurdert å sy på bakside på teppet, men jeg har ikke blitt helt enig med meg selv. ;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)