onsdag 26. oktober 2011

NÅ er alt virkelig!

Alt har nesten kjentes ut som en drøm som har vært langt borte, men som vi hele tiden visste kom til å bli oppfylt, men ikke når. Ringte til Haugesund i formiddag og pratet med en av de hyggelige sykepleierne der. Pratet litt frem og tilbake om undersøkelsen i går, og hun avsluttet samtalen med: "jaja, da er det bare å vente på at du skal få mensen, så snakkes vi igjen, om ikke så alt for lenge. Husk at du ringer inn på første dag". 

Satt med et veldig fornøyd smil om munnen da vi la på. Lillemor satt på andre siden av bordet og var blid som ei sol til tross for at hun bare hørte hva jeg sa. Men den samtalen var vel ikke den verste å tolke heller...Nå har vi startet nedtellingen, og jeg har vel ikke lengtet så mye etter mensen noen gang! Skulle ønske den kom i går. Måtte forresten berge gonal-f sprøytene fra temperaturendringene vi har hatt på soverommet det siste døgnet! Var frost i natt og vinduet sto på vidt gap og sprøytene lå i sminkekommoden på soverommet. Håper vi ikke tok dem ut for seint, og at de ikke har tatt skade av temperaturfallet. Hadde vært utrolig kjipt om medikamenter for over 5000 kroner bare er å kaste i søpla.  
Hvordan vet man forresten at gonal-f ikke fungerer slik den skal på grunn av temperaturendringer?


Lillemor har flere ganger strøket meg på magen, smilt slik bare hun kan og sagt at nå er det ikke lenge til vi har en baby inni der. Det er helt rart å tenke på! Vi har snakket mye om det idag, hvor mye vi gleder oss til å dra tilbake til Haugesund, at vi skal få bo på et så koselig og bra hotell i tre dager, og ikke minst hva vi skal gjennom: uttaket og innsettinga.
Ettersom vi må bruke donor er vi selvfølgelig veldig spent på hvilken donor vi får, i følge sykepleieren er det legen som velger donor for oss ut fra hvordan vi ser ut. Spurte idag om de hadde klargjort en donor til oss, men han får vi ikke tildelt før oppstart. Kan vel si at vi er veldig nysgjerrige på hvor høy han er, øyefarge og hårfarge. Må nok smøre oss med litt tålmodighet, men det er ikke så mange dagene til vi får vite disse detaljene. 

Trodde det var likt med private klinikker at man får velge i databasen hvilken donor man ønsker, men slik er det altså ikke på Haugesund Fertilitetssenter. Tidligere kjøpte de sperm fra European spermbank, men på grunn av at de ble oppfattet som useriøse av HFS, så avsluttet de samarbeidet med dem. HFS får nå sperm fra menn her i Norge som velger å være donorer, men de har fortsatt mangel på donorer og skulle sett at det var flere som ønsket å donere til dem. 

Selv om det er noen dager igjen til mensen er forventet her i huset, så er spenningen til å ta å føle på. Verker etter å kunne dele det med noen andre enn dere her på bloggen, og hver dag har jeg lyst å si det til mamma. Den positive bølgen fortsetter å spre seg over oss prøvere her i bloglandia, for det er så mange som er blitt gravide. Nå sist på lista er Malene  og  Pergoberta , vi gratulerer så mye til dere begge med positive tester!! 

Nå er det bare å telle...12 dager til forventet mens, og 13 dager til oppstart! 


Klemmer fra

4 kommentarer:

 1. Weeeee, så moro!!! :-D
  Man kan ikke vite om medisinene virker før man er på ul, men om væsken er grumsete eller misfarget, så skal den ikke brukes... Hadde jo temperaturforskjell på vår Gonal som vi kjøpte når vi var i Riga, men den funka som bare rakker'n den - jeg hadde jo hauger og lass med eggposer også denne gangen jeg ;-)
  Masse lykke til <3

  SvarSlett
 2. Tusen takk for gratulasjoner på bloggen deres <3

  Dere har en spennende tid i vente, og jeg håper dere er like heldige som oss, og får det til på 1 forsøk!!

  Klem

  SvarSlett
 3. Flippy:
  Væsken i sprøyta var verken misfarget eller grumsete, så da har det nok gått bra. Tusen takk for lykkeønskninger <3

  SvarSlett
 4. Pergoberta:
  Bare hyggelig å kunne få lov til å gratulere på bloggen vår. Er så glad på deres vegne. :D
  Vi har hele tiden sagt at vi skal få klaff på første forsøk, så da håper vi at det går. :)

  Er ulidelig spennende, i alle fall når man vet hva man går å venter på. En liten spire i magen. :D :D

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)