mandag 24. oktober 2011

Etter vår tur på poliklinikken....

Er ikke så lenge siden vi kom hjem. Og innlegget som jeg skulle skrevet om cystepunksjon blir ikke noe av. Det er ikke det at jeg ikke holder det jeg lover, men jeg har ikke noe grunnlag å kunne skrive det på. For det ble ingen cystepunksjon!
Satt på venterommet, og kjente først da at jeg var skikkelig nervøs. Kvalmen kom veltende over meg, og jeg ble litt små-skjelven. Tiden gikk, og Lillemor kunne fortelle at hun ikke har sovet i natt fordi hun har gruet seg på mine vegne. Til slutt ble vi oppropt, var så gira på å bli ferdig, at jeg ikke la merke til hvor mye forsinket legen var. Ble tatt i mot av den alltid like blide gynekologen, og stemningen på kontoret var lattermild. Han forklarte at jeg skulle gjennom den samme undersøkelsen som sist, altså en utvidet gu med ul. 

Sa at nå hadde de satt seg grundig inn i det instrumentet som skulle brukes til å punktere cysten min, og at de hadde lest bruksanvisningen. Kjente panikken tok meg! HVA?! Lest bruksanvisningen?! Ehh! Hva i alle dager er det jeg har begitt meg ut på...Jeg er til en gynekolog som IKKE vet hvordan dette instrumentet brukes, og han skal begynne å klusse med underlivet mitt?! Han forklarte hvordan de skulle gå inn i skjeden og stikke hull på den og suge ut innholdet, skulle det vise seg at dette ble mislykket, skulle han utføre kikkhullsoperasjon på meg. Jaja tenkte jeg, har vel strengt tatt ikke noe valg, skal vi ha barn så må jeg gjennom dette uansett. Skal ærlig innrømme at jeg var en smule nervøs når jeg la meg i stolen og sprikte med beina. Kvapp til hver gang han kom borti meg og skulle inn for å undersøke meg. Var sikkert derfor jeg lo så mye som jeg gjorde, jeg var nok både nervøs, redd og spent. 

Jordmora som var tilstede kommenterte at det var første gangen undersøkelsesrommet hadde vært preget av så mye latter og godt humør. Noe av det siste jeg sa mens han drev å "rotet" inni der med ul-staven sin var: "kjære Gud om du finns, så har jeg ingen cyster igjen, og jeg slipper å gå gjennom dette inngrepet". Legen spøkte og sa: "jaja, du har da livmora med deg i allefall". Vi lo enda mer, før det igjen ble stille og jeg kikket forventningsfullt opp på Lillemor. (jeg kunne ikke se skjermen) Legen målte og undersøkte meg grundig og konstaterte disse målene: venstre ovarie 25/23, høyre ovarie 28/18. Det som slo meg da var at næmmen faen, har jeg cyster på begge sidene nå?!

Han ba meg om å sette meg opp slik at han kunne forklare funnene. "Jeg finner ingen endometerier idag, så de har plutselig blitt borte. Og det er jo bra? Du har det som er typisk for PCOS pasienter, bittesmå knappenålsstore cyster som ligger som perler på en snor i folliklene. Pasienter med endometriose/PCOS sliter med å bli gravide, og det viser seg at de har vanskelig for å få eggløsning og derfor må de ha fertilitetsbehandling. Men også da kan det vise seg å være vanskelig å få det til. Nå får dere hjelp fra mennesker i helsevesenet som har spesialisert seg på dette området, så dette går nok bra. Nå er neste steg for dere å ta kontakt med Haugsesund. Jeg sender over notatet fra undersøkelsen i dag, men du skal bare ringe å fortelle dem utfallet. Mas litt på dem. Skulle du ha behov for ul-undersøkelse på kort varsel, så er det bare å ringe dagen i forveien så skviser vi deg inn, det har vi ingen problem med".

Da jeg spurte om hva tallene som han noterte ned mens han undersøkte meg var, så var det størrelsen på eggstokkene mine!! Jeg lå der hele tiden å trodde at jeg hadde fått cyster på begge sidene! Alt er i skjønneste orden med meg, så hva er det som har forårsaket disse forbedringene? Trolig så er det min ivirige knasking av metformin! Så medikamentet som skaper så mye krøll for meg til daglig har i allefall gjort noe godt.

Gynekologen kunne altså ikke finne noen cyster, og ingen ting som kunne tyde på endometriose. Så da er det bare å telle dager til vi skal starte med gonal-f, for nå er vi igang, og ingen cyster hindrer oss i oppstart. 

Prøvde å ringe Haugesund, men de var så opptatte at de skulle ringe meg tilbake. Siden jeg ikke fikk noen telefon nå i ettermiddag, så regner jeg med at de ringer meg i morgen.
Vi kunne vel ikke vært mere fornøyd med dagen i dag.


Klemmer fra en fornøyd

19 kommentarer:

 1. Så bra at alt gikk så fint i dag! Jeg hadde nok blitt ganske så nervøs om min gynekolog måtte lest en bruksanvisning før et inngrep...det er jo ikke så kult at de roter rundt nedi der, da BØR de vite hva de gjør!!

  Nå må det jo bli 2012-bebis på dere! :-D

  SvarSlett
 2. Hurra for forsvunnede cyster!!
  Tenk, nå er dere snart igang!
  Kjempespent på deres vegne! :)

  SvarSlett
 3. Lilleboffen: Ja, både jeg og Lillemor reagerte, men ingen av oss sa noe. Men jeg var mildt sagt piss-nervøs da jeg la meg ned. Ba til høyere makter om at cystene skulle være borte, slik at jeg skulle slippe å gå gjennom inngrepet ettersom gynekologen måtte LESE seg til hvordan instrumentet måtte brukes....

  Og jaaaaa, det blir 2012 bebis på oss! aaaah, lykkelig <3

  SvarSlett
 4. Mrs O: Ja, her roper vi virkelig høyt hurra for cyster som ble borte som dugg for solen! Kunne ikke fått en bedre start på uka. :D

  Knappe fjorten dager, så er vi igang med sprøytestart. Aldri trodd at jeg skulle gledet meg så mye til å starte med sprøyter. :)

  SvarSlett
 5. HURRAAAAAA :)))) si i fra om dere vil ha Gonal-f, Lutinus eller Klexane ;-) Jeg sender hvis dere vil ha, jeg trenger det jo ikke :)

  SvarSlett
 6. så utrolig deilig at de er borte!! :D
  Krysser det som krysses kan for at det blir en 2012 baby og at dere kommer fort i gang med forsøk <3

  SvarSlett
 7. Flippy: Gikk ut fra legekontoret med et gigasmil, og kjente at livet faktisk er veldig deilig akkurat nå :D
  Sender deg en mail. <3

  SvarSlett
 8. Pergoberta: Fantastisk, det er vel bare forbokstaven på hvordan vi føler det nå. :D

  SvarSlett
 9. Ønsket om å bli foreldre: Hadde et vagt lite håp om at cysten skulle være borte, men våget ikke å være for positiv.

  Så dagen ble ti ganger bedre enn vi hadde håpet på! Cysten var borte og jeg slapp å gå gjennom et inngrep med en gynekolog som måtte lese seg gjennom bruksanvisningen før instrumentet skulle tas i bruk....

  Krysser fingrene for en bolle i ovnen i 2012 :D

  SvarSlett
 10. Så herlig at alt gikk så bra! Og utrolig greit at alt så bra ut :) Da er det bare å følge spent med og vente på neste skritt :)

  SvarSlett
 11. http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=31298574

  SvarSlett
 12. Hurra for forsvunnet cyste, nå er det bare å kjøre på, er det ikke? :D

  SvarSlett
 13. Min drøm: Det føltes som om det var hundre kilo med bekymringer som forsvant fra skuldrene våre. Nå er det bare å vente på at november skal komme så jeg kan starte med gonal-f. Er så spent!

  SvarSlett
 14. Anonym: For et nydelig hus, ble sjarmert i senk! Men hva var tanken bak linken? :-)

  SvarSlett
 15. Jordmoren: Japp!! Nå er det bare å peise på :-D

  SvarSlett
 16. Sylvia: Er så glade vi nå, føler vi har fått julaften på forskudd :-D

  SvarSlett
 17. Hurra:) dette var gode nyheter!! Endelig litt medtur;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)