onsdag 12. oktober 2011

Surrehue!

Akkurat nå er jeg bare så forbaska irritert på meg selv at jeg kunne spist gråstein! Som jeg skrev i innlegget på fredagen   så skulle legen være så snill å sende meg henvisningen på mail, den som skulle til gynekologen på det lokale sykehuset. For da kunne jeg dra dit personlig å levere den. Dette har denne flotte legen gjort, og som det surrehuet jeg har vært, så har jeg ikke sjekket mailen min siden fredag i forrige uke. Er det mulig?! Her setter jeg alle kluter til for at ting skal gå litt fortere for oss, også klarer jeg å kødde det til selv! Strengt tatt kunne jeg dratt innom på sykehuset på mandagen og klasket denne henvisningen i bordet, men neida...La oss heller vente i tre ekstra dager før vi gjør det! Og da har trolig legen allerede mottatt henvisningen. *river meg oppgitt i håret*

Jaja, drar likevel innom i morgen. Mulig de da kan gi meg en dato for inngrepet. 


Fikk tilbake min egen data i dag, og det funker akkurat slik som den skal. Helt supert! De hadde visstnok byttet hovedkortet, og forrige gang var det skjermkortet. Vanvittig fint at man har garanti i 1 år etter kjøpet, for så å kunne spe på med 4 ekstra år med reklamasjonsrett. Var faktisk ikke klar over dette før dama på HP-support sa at siden garantien min var gått ut så kunne jeg reklamere. Skulle ting gå til helvette med den stakkars dataen min, så kan jeg trøste meg med at den enda har 2 år igjen hvor jeg kan reklamere. Det tok 14 dager fra den ble sendt inn til jeg fikk den tilbake, og det har fungert greit siden jeg har kunnet bruke Lillemor sin data. Er bare å  håpe at dataen min ikke blir meg plaget, for det har vært nok kluss med den til nå. Var veldig bekymret for at jeg skulle miste verdifulle dokumenter og bilder, men alt er fortsatt lagret. PHUUU! For å være på den sikre siden har vi nå kjøpt en ekstern harddisk slik at vi kan lagre bildene og dokumentene der. For så brått på som denne pc-kræsjen kom, så er det bedre føre var i allefall nå i etterkant. Har faktisk enda en pc som plutselig tok kvelden, og den har daua helt komplett! Og den har vært dau i 3 år stakkars. Er vel kanskje mest synd i meg som har drøssevis med bilder på den (også...). Husker jeg sa for en del år tilbake at jeg ALDRI skulle lagre bilder på data, og fortsette med å få bilder i papirformat slik at jeg kunne lage fotoalbummer. Jeg skulle hvertfall ALDRI ha digitalkamera! For da var all sjarmen med fotografering borte. Ja jøss! Jeg endte selvfølgelig opp med å gjøre begge delene.

Må vel krype til korset å innse at jeg trenger proffesjonell hjelp når det kommer til den pcn som det har svartnet for...Bør vel strengt tatt få sendt inn de bildene jeg har på dataen å få laget album av det, for slik som det er nå, så er det ingen andre enn meg som har glede av alle de flotte bildene. 


Når det kommer til boligsalg, så driver vi å maler og rydder bort rusk og rask, og håper at vi blir kvitt huset fort! For å være ærlig så er jeg litt bekymret for at salget skal gå tregt, for det virker som borettslagsleiligheter er mest populære for tiden...Er ikke noe annet å gjøre enn å ha is i magen og smøre seg med en god porsjon med tålmodighet.
Vi maler opp dører og fullfører prosjekter vi bare har gått å irritert oss over leeenge. Vi orker ikke legge fler foldig tusen med penger i prosjektet, men litt grunker blir det selvfølgelig. Man ønsker jo at potensielle kjøpere skal se en bra bolig, ikke et halvferdig prosjekt. Og da må man gjøre litt for at det skal bli bra. 


Jeg er forresten blitt veldig glad i sink, og for at ting skulle passe inn og at jeg skulle slippe å kjøpe nytt stæsj, gikk jeg til innkjøp av en sinksprayboks.
Gikk løs på skohyllene, knaggene og dørhåndtakene (!!!) for å få helhet i "prosjekt yttergang." Nå har jeg forelsket meg helt i denne sprayboksen! For makan til forandring 5 minutters arbeid kan gjøre. Ting som egentlig skulle gått på dynga fordi jeg har gått lei av fargen, har nå fått seg en runde med sinkspray. Billig forvandlig, for sprayen koster ikke mange kronene, og jeg slipper å drasse inn nytt stæsj (i rett farge) i huset til Lillemors store fortvilelse.
(jaja, skal innrømme at innkjøpet at de to kurvene i sink, var det som fikk meg til å spraye absolutt alt i gangen i sink...)
Er vel dette som kalles gjenbruk, eller skal jeg si "make-over" ? Flott ble det i allefall!
Heretter blir jeg nok å tenke meg om før jeg pælmer ting på dynga. Vi har en voldsomt kjøp og kast mentalitet her til lands, så jeg skal i allefall gjøre mitt for at flotte og brukelige ting blir brukt på nytt og ikke kastet. At en boks med spraymaling skulle få opp øynene mine hadde jeg ikke trodd....
Er forresten ferdig med kommoden som jeg startet på for en god stund siden, men jeg har ikke fått skrudd i de nye knottene. Bilder kommer plutselig.


Sjekk forskjellen!

Synes kanskje ikke så godt på dette bildet,
men resultatet ble veldig bra.

Synes det er veldig mye spennende lesing i blogg-landia for tiden! Er så mange av dere som har vært gjennom uttak og innsett i disse dager, at de neste ukene kommer til å bli ulidelig spennende! Krysser alt vi har for at ting går deres vei nå (dere vet hvem dere er) for det har dere virkelig fortjent.

Til dere andre som ikke har kommet så langt enda, eller at det ikke har klaffet enda, så håper vi selvfølgelig at deres aller største ønske blir oppfylt rimelig snart! :)Store klemmer fra
 

8 kommentarer:

 1. Åh, men du? Det går an å ta ut harddisken i maskinen, sette den inn i et kabinett! Om du får ut harddisken på egenhånd, så tar du den bare med til en databutikk, så skjønner de hva du mener. Disse kabinettene koster ikke mange kronene, kanskje et par røde (hundringser) lapper eller noe, og det er det jo verdt, om du tenker på alle bildene!
  Et sånt kabinett kan du lett koble til en annen pc ved hjelp av USB, og TA-DA, ALLE bilder og andre viktige filer er igjen tilgjengelige :-D

  SvarSlett
 2. Åååh....gjør det?! Er helt grønn på sånn data-ting. Vet jo ikke engang hvor jeg skal skru for å få ut denne dingsen eller hvordan den ser ut....
  Får alliere meg med en datakyndig kompis. :)

  SvarSlett
 3. Nei, hvor man skal skru og sånt, det vet ikke jeg heller... :-P Det er mannen min sitt spesialområde ;-)

  Men husk at så fort man begynner å skru på maskinen på egenhånd, så mister man all garanti og alt med en gang! Heh, selv om det ikke virker som om det er noe problem på den dataen, siden den allerede har vært død i tre år ;-)

  Klem til dere begge!

  SvarSlett
 4. Ja, hadde jeg bare visst at jeg enda hadde reklamasjonsrett når pcn daua for 3 år siden, så hadde jeg selvfølgelig levert den inn. Nå gikk fristen ut for denne pcen i april i år, så jeg er noen måneder for seint ute...Dessverre.
  Men jeg finner nok en løsning på det skal du se. :)

  SvarSlett
 5. Takk for tips om sinkspray, jeg er også veldig glad i sink, skal jammen prøve! Hvor kjøpte du?

  SvarSlett
 6. Ja, det er utrolig hvor lite som skal til noen ganger, for at det skal bli stor forandring :) Jeg er altfor dårlig på sånt...

  SvarSlett
 7. Jordmoren: Sinkspray får du kjøpt blant annet på Clas Ohlsson, Biltema og Jula ;) Lykke til!

  SvarSlett
 8. Flippy: Det er ikke så mye tid eller penger som skal til for å skape de drastiske forandringene. :)
  Ikke minst så er det veldig morsomt å se hvor flott det blir når det er ferdig. Alt føles jo nytt igjen. :D

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)