onsdag 13. juli 2011

Mimrer og tenker...

Når været er så elendig at det ikke frister til å være ute (les: kraftig regn og 9 grader, herlig Nord-Norsk sommer....), ender man opp med å sitte inne å gruble.
Har endel tanker som svirrer rundt i hodet når det kommer til IVF-behandling. Har nettopp sett en film på nettet som illustrerer hvordan egguttak foregår, og lest litt på en annen blogg om hvordan dette opplevdes. Er selvfølgelig litt skeptisk til hvor smertefullt uttaket er, og om man har smerter lenge etter uttaket. Lurer også på hvor mange egg de klarer å hente ut, og hvor mange som blir befruktet, og hvor mange som blir satt inn igjen, og om det fester seg. Som dere sikkert skjønner så er det dette som preger hodet mitt for tiden, selv om det fortsatt ikke er satt noen dato for behandlingen enda.

Lillemor utbrøt i går med et gedigent smil om munnen; vi skal ha baby snart!! Akkurat som om det plutselig gikk opp for henne hva vi har brukt det siste året på...HEHHEHE!!! Men det er nok at ting føles mye mer nært enn det har gjort tidligere av en eller annen merkelig grunn. Sikkert fordi vi skal få behandling på klinikk, og IVF vil mest sannsynlig gi oss et resultat om ikke så alt for lenge. Ble liggende ekstra lenge i dag...bare for å beundre det flotte synet som står i fotenden av senga. Vår knall-gule bugaboo står der som en solstråle og sprer glede i hele rommet! Regner med at vi får tatt den i brukt i løpet av våren 2012. 

Var på Harry Potter i natt, den siste av alle filmene, og det var virkelig en verdig avslutning! Filmen var kjempebra og fullstappet av trylleformler, kosmiske krefter og eksplosjoner, så om du ikke har sett filmen, så anbefales den på det sterkeste! 
Her i huset gleder vi oss stort til den kommer på dvd slik at vi får kjørt et Potter-maraton med å se alle 8 filmene i løpet av en helg. For to år siden hadde jeg ikke sett en eneste Potter film, og strengt tatt var jeg ikke spesielt higen på å se film om en guttungen som virret rundt med en tryllestav og fløy på sopelimer og kjempet mot drager, slanger og onde trollmenn. Men det var helt til Lillemor overtalte meg til å gi sagaen en sjanse, og fikk meg til å se film nummer en. Da var det gjort, og jeg syntes filmen var sjarmerende og spennende, og jeg kunne ikke nøye meg med bare en film. En ble til seks og jeg har hatt nedtelling til de to siste filmene skulle komme på kino, hekta på trolldom og magi? Ja, man kan vel si det slik. 
Verken jeg eller Lillemor hadde behov for å se twilight filmene, for hele greia virket bare helt fjern, inntil vi så den første filmen....Lillemor endte opp med å lese alle bøkene i både Harry Potter og Twilight sagaen. Nå har vi nedtelling til den siste filmen i Twilight sagaen kommer på kino. Ja, for vi er ivrige kinogjengere og liker å bruke fritiden vår til å se film, og vi er ganske allsidig når det kommer til det temaet. Vi har til og med en samleboks med Albert Åberg selv om vi ikke har små barn i hus. Hvorfor? det er jo viktig å ta vare på minnene fra barndommen. ;) Nå er ikke Albert Åberg den som står øverst på lista over barne-tv minner, men Fragglene, Portveien 2 og lekestue troner øverst. Dagens barne-tv kan ikke sammenlignes med det vi vokste opp med, og til tider synes jeg at det som tilbys til dagens barn og unge ikke holder mål. Blir sjokkert over språkbruken i flere av programmene som sendes, er det virkelig nødvendig å lære barna tidlig å kalle hverandre for idiot, dust og at de skal slå hverandre i hodet?! Nei, alt var mye bedre før...

Hva er din favoritt film? Hva var ditt favoritt barne-tv da du var liten?
De herlige fragglene med doserne.

Vibeke Sæther, Geir Børresen og Labbetuss fra Lekestue.

Eli Rygh, Terje Strømdahl og Raffen fra Portveien 2.

Klemmer fra

6 kommentarer:

 1. Kassen fra dagens innlegg er fra Bohus og kostet 149 kr:)
  Den finnes i 3 størrelser og dette er den mellomste.

  Masse lykke til når dere skal i gang med IVF behandlingen. Fingrene krysses for at det klaffer fort:)

  SvarSlett
 2. Jeg kom faktisk nettopp inn døra etter selv å ha vært og se Harry Potter. Er helt enig med dere i at det var en flott film! 2 og en halv time sittende i kinosalen gitt overraskende fort!

  Håper vi etterhvert ser dere trille rundt på den fine gule gugabooen deres :D

  SvarSlett
 3. Landlig Idyll: Da blir det en tur innom Bohus i morgen :D Takker så mye. Tusen takk for at du krysser fingrene for oss, tror vi trenger det ;)

  SvarSlett
 4. Babyklar: Tiden gikk alt for fort, skulle mer enn gjerne sett mer Harry Potter. ;)
  Dokumentasjon fra den første trilleturen blir selvfølgelig lagt ut her ;) Selv om det blir en stund til.

  SvarSlett
 5. Favoritt barnetv fra gamle dager: bompibjørnene på svensk og gamle Disneytegnefilmer...

  SvarSlett
 6. Lily: Bompibjørnene hadde vi glemt helt bort!! Var deffinitivt en av våre favoritter, Lillemor tok dem opp på VHS mens jeg hadde masse klistremerker og tegnebøker med dem. Morsomt å tenke tilbake på. :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)