fredag 22. juli 2011

22.07.2011

Dagen i dag begynte så fint her oppe, med blodprøvetaking på Tuppen, og så en tur på postkontoret for å hente stoffet hun bestilte fra Stoff og Stil her i forrige uke. Før dette satte vi tantebarna på toget, så vi var oppe tidlig. Sovnet på sofaen i to-tiden og våknet så til ett uvirkelig mareritt klokken halv fem.....

Regjeringskvartalet i Oslo hadde opplevd en eksplosjon. Benket oss ned foran tven og fulgte sendingen. Når vitneforklaringene beskrev trykkbølgen før det faktiske smellet så fastslo vi at dette måtte være en bombe som hadde gått av. Vi undersøkte om famile og venner som bor i Oslo hadde det bra, og det har de, så vidt vi har klart å klarlagt nå i allefall.

Så bikker klokken halv seks, og så kommer meldingen om på skytedramaet AUF's sommerleir på Utøya.... Så nå sitter vi her, fortsatt foran tven og er trist, lei oss, fortvilet og sint. Hvem er det som kan gjøre noe sånt? Håpløsheten som brer seg, hva kan vi gjøre på en slik dag? Har få ord som kan beskrive følelsene som går gjennom hodet og kroppen. Håper inderlig at ingen av de forulykkede er ungdommer utsendt fra det lokale ungdomspartiet.

Nå må vi være forsiktige med å tillegge det som har skjedd over på diverse muslimske ekstremorganisasjoner før vi vet helt sikkert. Og dersom det viser seg at det er en ekstremorganisasjon som står bak, la oss ikke dømme alle muslimer, ikke la sinnet og frustrasjonen gå utover våre nye landsmenn som også har blitt rammet i dag. Nå kan vi bare ta vare på hverandre og stå sammen. Det er da vi er sterkest!

Nå skal Tuppen og jeg pleie hverandre og kjærligheten, og oppfordrer alle dere der ute til å gjøre det samme: Ta vare på de dere har rundt dere, og ta ikke livet som en selvfølge! Til dere alle der ute som er bosatt i Oslo, så håper vi at dere har det bra, og at verken dere eller noen av deres kjære kom til skade under denne handlingen.

Våre tanker går til de døde, sårede og de pårørende etter denne terrorhandlingen...
Vi tenner nå lys for å vise vår respekt for de avdøde og sårede i denne tragiske hendelsen og oppfordrer dere til å gjøre det samme.
Vi tenner lys for de berørte i Oslo og på Utøya.


Triste klemmer fra  Tuppen & Lillemor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)