torsdag 7. juli 2011

Hva er viktig?!

Har hatt telefonen mer eller mindre konstant til øret store deler av dagen, og ja jeg har blitt litt klokere. 
Ringte HFS for å sjekke ut hvor vi er i løypa i forhold til ventelista. 

Dama i telefonen sa: "nei, i følge et brev vi sendte ut i februar er saken avslutta ettersom du har barn fra før." 
Jeg var snar med å svare: "eehhm?! Nei! det er ikke mulig, for han jeg snakket med i februar sendte en mail på at vi sto på ventelista, men sa på telefon at det ville ta litt tid"
Dama fortsatte: "eh, ja...vent litt. Jo, etter det jeg kan se så står dere på den samme plassen dere gjorde i februar. Dere har ikke rykket noe opp, for par uten barn blir prioritert."
En passe paff meg: "jaha? jaja, så lenge vi står på den lista kan vi ikke annet enn å vente da...vi får hjelp før eller siden. Takk for hjelpa." 

Slik jeg følte det etter at jeg hadde prata med henne på HFS, så står vi ikke på noen venteliste, men hun sa det bare for at jeg skulle klappe igjen nebbet! Hun kunne ikke fortelle meg hvilken plass vi hadde, og jeg nekter å tro at INGEN par som sto på lista har fått hjelp fra klinikken siden februar! og når folk får hjelp så minsker ventelista...Så hva som er greia der egentlig det vet jeg ikke, men jeg ikke tålmodighet til å vente på at vi skal rykke opp på ei liste som i mitt hode virker fiktiv. Ja, for da jeg ringte nedover til HFS i februar og pratet med dem etter vi hadde mottat brevet og spurte om vi ikke kunne få stå på ventelista, fikk jeg til svar at de ikke praktiserte med ventelister hos dem....
Derfor har jeg i dag gjort ulike undersøkelser angående dette prosjektet vårt.
Startet med å sjekke e-posten, og svar fra Stork-IVF var kommet. Fikk med en 45 siders blekke fullpakket av informasjon om den nye klinikken, prislista var også lagt med.
Har ikke rukket å lese noe særlig i brosjyra, men prislista derimot har jeg studert grundig! Om man tar den danske krona og regner om til norske kronasjer, så blir det ikke så rimelig likevel. I alle fall ikke når man sammenligner med prisene på Medicus. Med tanke på at man må kjøpe flybilletter kun få dager før avreise til Danmark, så blir det veldig kostbart. Hadde man visst at eggløsningen kommer på en gitt dag, så hadde vært enkelt å bestille billige billetter. Men vi er nå en gang ikke skapt slik. Dessuten må man ha en plass å overnatte, og det gjelder begge plassene. Vi har heldigvis slektninger i Trondheim, så vi får ingen store utgifter der.

Jeg ringte til Medicus og pratet med ei kjempesøt dame som kunne fortelle meg at det ikke var noen ventetid i det hele tatt!! De har stengt de to siste ukene i juli på grunn av ferie, så vi går glipp av denne perioden. 2.dag mens skal man starte på hormoner, for å forberede kroppen til IVF, så vi har uansett ikke klart det om de ikke har tatt ferie i juli ;) Men det er faktisk likegyldig for meg at de har stengt da, for nå kjennes det ut som målet er veeeeldig nært! Vi har med andre ord bestemt oss for at Medicus i Trondheim skal få hjelpe oss med å lage barn. Akkurat nå kunne vi vel ikke fått det bedre! 

Vi har brukt hele ettermiddagen og kvelden til å studere mulige donorer på nettsiden til cryos. Det er et hav av donorer å velge mellom, men ettersom vi her i Norge må ha åpen donor så reduserer antallet seg drastisk. Vi satt så igjen med 81 mulige. Så var spørsmålet, skal vi ha donor med utvidet profil slik at vi får sett hva han skriver om seg selv, helsetilstand og levealder til foreldre og besteforeldre samt barnebilde av donor? Vi endte opp med å studere donorer med utvidet profil...For vi vil gjerne vite hvor opphavet til vårt framtidige barn kommer fra. Vi ønsker ikke bare et nummer å forholde oss til. Vi vil ha muligheten til å kunne vise barnet noe visuelt, slik at det kanskje forstår litt bedre hvor det kommer fra. 
Så nå sitter vi igjen med 7 aktuelle menn, og valget er ikke akkurat enkelt! Så hva er egentlig viktig når man velger donor?! Hva ser/så du etter i ditt valg?

EDIT: Dro også innom sykehuset i dag for å få utskrift av deler av journalen min, den delen som omhandler utredningen som er gjort i forbindelse med den uforklarlige barnløsheten. Dette skal så sendes sammen med et 6 siders langt skjema til Medicus. Bare håper sykehuset ikke bruker ei hel evighet på å printe ut disse opplysningene. Så alt i alt, har dette vært en dag hvor ting virkelig har gått framover!
På grunn av besøk i huset har vi flyttet barnevogna inn på soverommet vårt. En fantastisk følelse å ha vogna i øyekroken i det jeg lukket øynene. Tror jeg sovnet med et smil om munnen i natt. Fine vogna! Har jeg sagt at jeg gleder meg til å ta den i bruk? Hehheheheh!

Hilsen fra 

9 kommentarer:

 1. Fy fader, jeg ble både forbanna og lettet da jeg leste innlegget. Tragisk at dere blir behandlet slik!

  Ifht Medicus så har jeg bare godt å si om de. Jeg har brukt de ifbm med mine forsøk og de er så søte og snille hele gjengen. Dere kommer til å like dere der! Og enda mer spennende, det blir forsøk på dere allerede i august da? Så spennende!!!!

  Klem :o)

  SvarSlett
 2. Ja, vi gikk gjennom hele følelsesregisteret i løpet av bare en halv time. Makan til oppførsel på HFS, jeg har IKKE noe fint å si om dem. Heldigvis har jeg enda mailen fra dem. Men jeg driter en lang marsj i hele HFS!! Orker ikke å kaste bort mer energi på dem.

  Jeg trodde du hadde vært i Danmark jeg! Så glad jeg ble for at det er noen som har brukt dem. Tror vi må prate mer sammen, om du ønsker det?

  Mange klemmer tilbake! :D :D

  SvarSlett
 3. Jeg kan ikke svare på det med donor, men jeg ble fryktelig sinna og lei meg på deres vegne over HFS... Jeg skjønner ikke argumentasjonen deres - at personer uten barn prioriteres... Nå var vi rett nok hos Ullevål, men også hos Hausken, og vi ble prioritert fordi mannen ikke har noen barn, det spilte ingen rolle at jeg hadde! Men, hadde vi begge hatt barn fra før, så ville vi ikke blitt prioritert hos Ullevål ihvertfall - Hausken vet jeg ikke...

  Men, så ble jeg glad igjen, når jeg leste om Medicus - og så spennende at dere snart er i gang *hurra* Så da kan jeg få gleden av å oppleve deres positive test, før vi går i gang med vårt siste forsøk :))

  SvarSlett
 4. Lillemor har heller ingen barn. Har ikke hun rett på å få barn da?!

  Og måten hun formidlet beskjeden på: "ja, men du har jo barn fra før!!!" var så kvalm og arrogant at jeg holdt på å ta kveletak på dama gjennom røret!! Er ikke videre imponert nei...

  Vi har en søknad liggende på Riksen, eller dette vet jeg ikke helt sikkert enda...For gynekologen skulle som sagt sende papirene etter at jeg hadde levert dem der. Så vi får se hva som skjer. Men det er jo sykt lang ventetid der også.
  Så uansett hvordan vi snur og vrir på det, så ender vi garantert opp på Medicus.

  SvarSlett
 5. Joda, jeg har vært i Danmark. ;) Men jeg har brukt Medicus til alle forundersøkelser og ultralyder for å sjekke follikler osv. Var også der og tok hcg-blodprøvene mine nå. De anbefales på det absolutt varmeste!
  Dere må bare ta kontakt på mail eller melding om dere vil! :)

  Klem

  SvarSlett
 6. Så dumt at dere har fått så dårlig inntrykk og behandling av Haugesund fertilitetssenter. Vi har bare gode erfaringer med dem. Det er vel slik at par med barn fra før (og her gjelder det vel for heteropar par hvor kvinnen har barn fra før) ikke blir prioritert i det offentlige helsevesenet. Det er fryktelig leit for de det gjelder, men det er kanskje riktig at de bruker en eller annen form for utvelgelseskriterier. Det er jo derfor man kun får tre forsøk i det offentlige også. Hele kjernen til problemet er jo mangelen på donorer, hadde Haugesund fremdeles hatt avtalen med European Sperm Bank vil jeg tro at dette ikke ville vært et problem i det hele tatt.

  Heldigvis finnes det jo gode private alternativer, både Medicus som dere har snakket med, og Volvat i Oslo tilbyr IVF med donor.

  SvarSlett
 7. Angående valg av donor, så tror jeg kanskje jeg ville valgt en mann med litt likt utseende meg selv ifht øyefarge og hårfarge ihvertfall. Og så ville jeg sjekket levealder på besteforeldre. Høy alder=god helse=gode gener :-) tror jeg da!

  SvarSlett
 8. Lily: det var flere donorer vi eliminerte nettopp på grunn av lav levealder hos besteforeldre. Med tanke på likhet med søsken, så har jeg en blond med medium hudtype og en mørk med tander hudtype. Da spiller det egentlig ikke noen rolle egentlig med tanke på donors utseende. Får luke ut de vi har igjen på et eller annet vis. ;-)

  SvarSlett
 9. Oliva: Så fint å høre at dere har fått bra behandling. :)
  Jeg kan forstå at par med barn fra tidliger havner lenger bak i køen enn de som ikke har barn, men det jeg ikke verken forstår eller tilgir er den behandlingen jeg fikk på telefonen da jeg ringte dem. At samarbeidet mellom HFS og european ikke har fungert optimalt pga at european ikke har forholdt seg til norske lover burde være nok til at HFS bytter samarbeidspartner. Cryos er noe de burde vurdere siden det er så prekær mangel på norske donorer.

  Det som er "kjipt" med å bruke private klinikker er at man må koste alt selv. For penger vokser dessverre ikke på trær, og behandling i det offentlige ville spart oss en del tusen. Men nå bryr vi oss ikke om pengene lenger, for vi har funnet en løsning på det.

  Barn skal vi ha uansett, koste hva det koste vil!!

  Tusen takk at du nevte volvat :) Satt i går å spekulerte i hva klinikken i Oslo het, uten å komme på det.

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)