onsdag 7. september 2011

WOOOOW!! Teller plutselig dager....

Mottok en hel masse papirer og skjemaer fra klinikken i dag, men jeg fikk dem så sent at jeg ikke rakk å stikke for å ta de nødvendige prøvene. Jeg tok i samme slengen en telefon til klinikken, for å sjekke om det var mulighet for å bytte den timen som vi fikk tildelt i oktober. Årsaken til at jeg ønsket å endre den, var for på akkurat den dagen så ville jeg hatt eggløsning. Litt dumt å reise nedover til Haugesund for en samtale, når man vet at man sitter der med egg som er klare til å bli befruktet.
Dessuten kunne jeg ikke få noe verre svar enn at det dessverre ikke gikk å få byttet, men jeg måtte jo prøve. Det ga god uttelling å ta den samtalen, for nå skal vi nedover til samtale om 7 (!!!!) dager, med påfølgende behandling i oktober. Vil ikke si enda hvilken dato det blir i oktober, men det blir i allefall nå snart! :D
Er det forresten noen av dere der ute som vet om man får dekt reisen tur/retur når man får behandling i det offentlige?

Er så innmari spent i kroppen, kjennes ut som jeg skal begynne på skole for første gang og i tillegg har min første forelskelse! Snakker om å ha elleville følelser som løper løpsk i kroppen. Er nesten en surrealistisk følelse.

Kom til å tenke på hva Lillemor skal si til sin arbeidsgiver som årsak til at hun må ha fri kun 14 dager etter at hun startet i jobben. Sjefen er av den paranoide sorten, og tror ikke på de ansatte når de er syk eller har andre gyldige grunner til å være borte. Vedkommende ringte ved et tilfelle til et sykehus for å sjekke om den ansattes samboer faktisk var innlagt der. Er det mulig?! Men hva pokker skal hun si da? Vi ønsker som sagt tidligere at ingen skal vite hvilken prosess vi er gjennom før spiren sitter. Lillemor MÅ være med på denne samtalen. Noen som har noen gode forslag på hva hun skal si til årsak at hun ikke kan jobbe den dagen?

Kan bare si: ENDELIG er det vår tur. :D

Edit: Da er togbilletter, flybilletter og hotell kjøpt og betalt! Så nå er det bare å få fylt ut skjemaene, og få sendt disse avgårde i morgen slik at de har dem på klinikken når vi kommer dit. Nå er vi så nærme at vi nesten kan ta og føle på det! Fikk med et par brosjyrer, sammen med alt det andre. Gleder oss til å lese den på senga i kveld. 

Tittelen kunne vel ikke vært mer korrekt.


Hilsen fra en veldig glad

15 kommentarer:

 1. Iiiiih, jeg er så spent med dere - og nå er det jo litt spesielt siden jeg selv sitter med de samme utfordringene fremover :D

  Og om dere skal i behandling i oktober og jeg setter i gang på neste syklus så er vi ganske så nøyaktig likt i løypa også. Håper vi kan slå til med en jublende overskrift i oktober/november begge to ;D

  SvarSlett
 2. Hun kan jo spørre om fri/permisjon den dagen, for hun skal reise til (den byen dere skal til) for å dra i en eller annen rund dag ol? Eller bare si at hun ønsker fri/ferie dag, for dere skal på weekend tur.

  SvarSlett
 3. Ja, det blir liksom litt ekstra spennende ettersom vi ligger likt i løypa.

  Og håper selvfølgelig på at flere av oss bloggerne kan skilte med MEGET positive overskrifter i oktober/november/desember. :D

  Føler at det har vært en positiv bølge over bloggere som har blitt gravide i det siste, så la oss håpe at denne positive bølgen fortsetter i enda noen måneder. :)

  SvarSlett
 4. Å, så gøy da :)
  Oktober ja - det er jo da vi også skal ha forsøk - og, som dere også har erfart, oktober er ikke langt unna!
  Forresten - er det Hausken dere skal på? Er det offentlig?

  SvarSlett
 5. Anonym: Takk for tipset, men problemet er at vi må ha to dager, og det er heller ikke i forbindelse med ei helg...
  Hadde det vært helg så kunne vi benyttet oss av tipsene dine.

  "Problemet" er at Lillemor har en sjef som forlanger å vite ALT de ansatte foretar seg, og hun har bare jobbet på plassen i knappe 14 dager....

  Vi mottar mer enn gjerne flere gode tips. :)

  SvarSlett
 6. Pergoberta: Nei, oktober er jo snart jo! :D Sommeren har egentlig gått veldig fort, og jeg føler at den første høstmåneden også raser avgårde. Vips, så er plutselig oktober der, og tiden vår er inne for det etterlengtede forsøket med IVF.

  Da ligger vi også likt da Pergoberta, skal si det er mange som skal til pers nå i høst. :D

  Nei, vi skal på Haugesund Fertilitssenter, og det er vel ikke det samme som Hausken? Men HFS er offentlig, så vi får dekt tre forsøk.

  SvarSlett
 7. Så spennende at det endelig skjer noe!

  Angående reiseutgifter, så får dere det dekket minus en egenandel. Sjekk ut pasientreiser.no :) Sørg for å få med bekreftelse fra sykehuset på at dere har vært på time der (til begge to!). Og kontakt pasientreiser på forhånd angående fly, om dere ikke har bestilt allerede. Vi bodde et annet sted i landet første gang vi skulle inn til Rikshospitalet, og visste ikke at de helst vil at man skal ha bestilt fly med rekvisisjon. Vi fikk det igjen da, men med advarsel om at det var første og siste gang...:)

  SvarSlett
 8. Så moro! Nå går det unna :)

  Strengt tatt har ikke sjefen noe med å legge seg oppi alt hva de ansatte gjør... Kan hun søke om velferdspermisjon av familiære årsaker? Eventuelt spørre om to dager ferie (uten lønn er kanskje det reelle) av samme årsak?

  SvarSlett
 9. Åh, det er så moro når alt plutselig bare klaffer! Dette fortjener dere!
  Kos dere med å telle dager - jeg følger spent med. :)

  SvarSlett
 10. Lilleboffen: Ja, det føles som alt har løsnet! :D
  Sjekket pasientreiser i går kveld, men det var først etter at vi hadde bestilt reisa. :p
  Ja, har allerede sagt til Lillemor at vi må ta vare på alle kvitteringer i forbindelse med behandlingen. Så lager en egen mappe til alt, så vi vet hvor vi har alt. Regner med det blir en del papirer etterhvert.

  Jeg bestilte billettene i går, og kontaktet pasientreiser i dag. Men dama som satt der sa at saken var så spesiell at jeg måtte ringe en annen dame i morgen...

  Så da får vi håpe at vi får dekt en del av reisebeløpet vi har lagt ut for til tross for at vi bestilte før vi kontakte dem. Men vi måtte jo nesten det ettersom vi fikk ny time, med så kort varsel, og flybillettene blir bare dyrere jo lenger du venter.
  Herligheta kostet oss 10 000,-

  Vi sjekket alle mulighetene med tog, egen bil og fly. Skulle vi tatt toget ville det tatt oss 24 timer å reise nedover, og det sier seg selv at vi ikke kunne reise med tog!

  Men om dere fikk tilbake penger til tross for at dere bestilte uten rekvisisjon og etter en liten moralpreken, så burde jo også vi få pengene tilbake, kan ikke skjønne noe annet.

  Du verden så spennende dette er! har så lyst til å si det til mamma, hva vi skal gjennom om en liten måned. Men vi skal da klare å holde munn inntil spiren vår sitter! :D

  SvarSlett
 11. ^mummimamma^: Ja, fra at alt gikk i snegletempo, så går alt så vanvittig fort! :D
  Vet at sjefen ikke har noe med hva de ansatte gjør, men hun er en kontrollfreak og paranoid.
  Sjefen til Lillemor har vært borte siden søndag, så hun har ikke fått spurt om fri i neste uke. Tviler på at hun får innvilget noen velferdspermisjon, ettersom sjefen er av det slaget som virker veldig snill til å begynne med, men så snart man begynner å jobbe, så kommer den virkelige siden frem....

  Men billettene er bestilt til oss begge, og begge MÅ møte til den samtalen. Så Lillemor har sagt at får hun ikke fri, så får sjefen skrive skulk til årsak til at hun ikke møter! For hun drar uansett ikke på jobb.

  SvarSlett
 12. Mrs O: Plutselig så fallt bare alle bitene på plass, nå mangler bare den siste biten hvor spiren skal klamre seg fast i 9 måneder. Satser på at det skjer innen året 2011 er omme.

  Tusen takk for omtanken og at du følger med oss. :)

  SvarSlett
 13. Det er spennende tider dere går i møte. Kjempegøy å få lov til å følge med på deres reise på veien mot å bli foreldre, også så gøy at det ikke er så alt for lenge til dere kan sette ca dato på når det skal skje. :)

  Jeg vet du har veldig lyst til å selv poste ut hva gevinsten min var, etter at jeg hadde mottatt pakken. Det kan du nå. Jeg hentet pakken for få minutter siden, og har akkurat åpnet den. Tusen hjertelig takk! Uten å røpe for mye, kan jeg si at den var utrolig søt, og at en del av den skal brukes til noe annet enn det opprinnelig var ment å sitte i, siden den andre delen ikke har vært nødvendig her i huset de siste to måneder. Noe babyen har bestemt helt selv. Men vi har absolutt bruk for den andre delen. Jeg blogger nok om det i morgen eller på søndag, da vi har fullt opp her i dag. Takk igjen! Kjempesøt, var den. :)

  SvarSlett
 14. Hildegirl: Så koselig at du følger oss på vår ferd mot å få verdens største ønske oppfylt :) Innen utgangen av neste uke, kan vi sette en dato på når det store skal skje.

  Fint at du har mottatt pakken, synd at du ikke fikk bruk for hele, men regner med det er noen andre du eventuelt kan gi den til. Så bra at den kom til nytte til tross for at den blir brukt til noe annet enn den egentlig var tenkt til ;)

  SvarSlett
 15. Ang reiseutgifter, så er det ikke garantert at dere får igjen alt, dere får dekket rimeligste reisemåte, med fratrekk av egenandel på litt over 200,- pr reise (mener jeg å huske), dette går på det vanlige egenandelskortet man også bruker hos fastlege etc.
  Utgifter til legebesøk går også i samme kategori, altså egenandelskort.
  Utgifter til medisiner er det egenandel på 15000,- samlet for tre forsøk, alt over det får dere igjen. Uttak/innsetting på kr 1500,- er det ingen refusjon på :( I realiteten koster derfor tre forsøk i det offentlige kr. 19500,- (15000,- i medisiner og 3x1500,- for uttak/innsetting)

  Ellers, oktober er en fin mnd å bli gravid i, jeg skal til Hausken i uke 40 for uttak/innsett ;)

  Hausken er en privat klinikk og ikke det samme som Haugesund Fertilitetssenter :)

  Masse lykke til, snuppene <3

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)