torsdag 15. september 2011

Ikke som forventet....

Møtte opp klokken 10.00, og ble hentet inn 10.20 Da skulle vi i samtale meg legen som jobber på klinikken samt en legestudent. Han forklarte hvordan de gjør selve uttaket.Og spurte litt hva vi jobbet med, hvordan vårt sosiale liv er og om vi begge var friske. Gikk gjennom blodprøvene jeg allerede har tatt og forklarte litt om de ulike prøvesvarene. Jeg lå innenfor normalen, men en prøve ønsker de å sjekke igjen om 1 måneds tid. Da han var ferdig gikk vi inn i et annet rom for å ta innvendig ul.

På høyre eggstokk fant han 12 fine follikler, samt en som var litt større og som han trodde kom til å sleppe ved eggløsning. Da han skulle bytte til venstre side var vel ikke resultatet slik vi hadde håpet på...For det første så fant han en relativt stor muskelknute inni livmora. Denne måtte følges med på da den kunne skape problemer ved graviditet. Så var det venstre eggstokk da. Korrekt sittert legen: "oj, hva har vi her da?" Han kunne vise meg to svarte poser på skjermen, og da snakker jeg store. Joda, det viser seg at jeg har to follikelcyster, og gynekologen som for 5 år siden friskmeldte meg fra pco har trolig bommet på friskemeldelsen...!!! Ergo: det blir ikke noe forsøk på oss i oktober! Jeg tok beskjeden veldig tungt, å begynte å tute inne på kontoret til sykepleieren....Det som skjer nå er at mest sannsynlig sprekker disse giga cystene av seg selv. I verste fall om det ikke skjer, så må jeg gjennom kikhullsoperasjon for å ta hull på cystene.

Tilgi meg for eventuelle skriveleifer, jeg blogger fra mobilen.

Skriver mer i kveld når vi er kommet hjem.

Klemmer fra Tuppen

14 kommentarer:

 1. Uff, så synd. Håper dere kan prøve igjen så snart som mulig.. Skal krysse fingrene for dere, og håper det ordner seg <3 Lykke til, og stor klem!

  SvarSlett
 2. Ikke noen morsom beskjed å få :(
  Vet det er vanskelig å tenke slik nå, men godt de fant det og at du får gjort noe med det før du har startet opp og det bare blir kluss da...
  Om dere må vente litt til, så er det verdt det til slutt vet du, vennen! :)

  Jeg hadde også en slik "stopp" før vi kom i gang, måtte ta kikkhulloperasjon ol jeg også.

  Stooor klem fra oss

  SvarSlett
 3. Dette var leit å høre :( Jeg skjønner godt at du begynte å gråte og at du er deprimert. Sa de noe om når du eventuelt får en kikkhullsoperasjon for å bli kvitt cystene? Mange og store klemmer herfra, og jeg er sikker på om at det ikke blir forsøk nå i oktober, så er det ikke lenge til du er gravid! :)

  SvarSlett
 4. Huff, det var ikke slike nyheter jeg ventet på nå. sender dere mange varme tanker.

  SvarSlett
 5. Huff da, det var jo alt annet enn forventet, og jeg skjønner godt at dere er lei dere og skuffet akkuat nå :( Men i alle fall bra at legene fant det ut, slik at dere kan få ordnings på det. Sender gode klemmer og positive tanker deres vei :)

  SvarSlett
 6. Huff... Det var jo ikke det som skulle skje!
  Hvor lenge må dere vente nå da?

  SvarSlett
 7. Uff, så dumt - men med tanke på PCO (jeg har visst det jeg også) så brukes jo gjerne både p-piller og Metformin i forkant av forsøk - dette for at kroppen skal kvitte seg med og ikke produsere så mange cyster/eggposer... Håper det løser seg fort og at dere snart er i gang uansett *klemmer masse på*
  En ting som kan være positivt med PCO er at ofte trenger man bare kortregime og slipper ukesvis med spray i forsøkene - selvom det ikke trøster en dritt akkurat nå :(

  SvarSlett
 8. Ønsket om å bli foreldre sa:

  Nei, det var mildt sagt en nedtur...Men er som du skriver, veldig glad for at de gjorde de funnene nå, og ikke etter at jeg hadde startet på gonal-f.

  Vi har ventet lenge, og om vi må vente litt til, så spiller det ingen rolle. Ønsket vårt blir oppfylt før eller siden, det er jeg sikker på ;)

  Hvordan gikk det med denne operasjonen og hvordan fungerer det? Må man i narkose, og var det noe smerter i etterkant?
  Er ikke redd for verken operasjoner eller narkose, men det er greit å få et lite innblikk i hva man eventuelt skal gjennom slik at man for forberedt seg. :)

  Mange klemmer til dere begge!

  SvarSlett
 9. ^mummimamma^:

  Jeg trodde jeg skulle ta det med fatning, men plutselig så begynte bare underleppa å skjelve og tårene trillet! Det gikk noen dager, så fikk jeg tenkt litt, og skjønte at forsøket blir utsatt for vår egen del. Er ikke så greit å tenke fornuftig når man står midt oppi det. :P

  Jeg skal ha en mens til for å se om cystene forsvinner av seg selv, er de ikke borte da vil det bli operajon. De sa ikke noe tidspunkt, men jeg ringte sykehuset lokalt, og de sa at det ikke var noe ventetid på en slik operasjon så da går det vel rimelig fort.

  Tusen takk for positive og oppløftende ord. Og vi er vel rimelig sikre selv på at vi er gravide innen utgangen av dette året. :)

  Mange klemmer tilbake.

  SvarSlett
 10. Ønskemor:

  Tusen takk for varmende ord! :)

  Klem

  SvarSlett
 11. min drøm:

  Tristheten og skuffelsen varte heldigvis bare noen dager. Da hadde jeg fått inn litt fornuftige tanker inn i hodet. :P
  Og vi er begge veldig "glade" for at de fant ut at ikke forholdene var optimale, hadde vært kjipt å starte opp, for så å avbryte fordi de da hadde oppdaget cystene.

  Det ordner seg for snille jenter ;)

  Mange klemmer til deg.

  SvarSlett
 12. Pergoberta:

  Vi fikk beskjed om å vente til neste mens, etter den skal jeg gjennom en ny ul for å sjekke om cystene har forsvunnet. Er de borte kan vi starte opp ved mensen i november, og er de ikke borte må jeg som sagt gjennom en kikkhullsoperasjon. Når denne blir gjort vet jeg ikke, men det er visst ikke noe ventetid. Så vi får bare vente å se hva som skjer.

  SvarSlett
 13. Flippy:

  Hadde jeg bare visst at jeg hele tiden har hatt pco i steden for å bli friskmeldt...Da hadde jeg fortsatt kuren med metformin, og cystene har kanskje ikke vært der. Men man kan ikke tenke over hva som har vært og hva som er blitt gjort feil. Må bare gripe ann situasjonen slik den er, å ta det derfra. :)

  Er nok trolig derfor jeg har blitt satt på kort-regime, for jeg skal bare bruke sprøyter i 7-10 dager. Så jeg slipper veldig billig unna ;)

  Klemmer masse på!

  SvarSlett
 14. Veldig dumt at du ikke har visst det, ja :(

  Hausken sa at vi med PCO er soleklare kandidater for kortregime, likevel har han valgt langt regime for andre gang for meg...ikke vet jeg hvorfor, og orker ikke spekulere i det heller - har aldri hatt kortregime, så kan ikke sammenligne :) Har endelig klart å komme i gang med Metformin igjen også, så satser på å klare to om dagen før forsøket ihvertfall!

  I dag er jeg på sprøytedag 6 og det går overraskende bra med både Gonal-f og Klexane, litt hetetokter fortsatt ellers lite symptomer :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)