fredag 15. april 2011

Jeg trodde min siste time hadde kommet...

Ja, du leste rett! Ble akutt syk i går, veldig syk. Har astma, men er ikke nevneverdig plaget med dette til daglig. Det hele startet på jobb i går ettermiddag, med en voldsom tørr-hoste og sår hals. Trodde egentlig at jeg reagerte allergisk mot all malinga jeg hadde blandet på jobb. 

Da jeg kom hjem ballet det bare på seg, og jeg fikk feber og utrolig vondt i halsen. Fikk tatt noe smertestillende såpass at jeg kunne få i meg drikke, og så gikk vi å la oss. Etter kun kort tid med hodet på puta, begynte det å pipe i brystet og masse slim tettet luftveiene mine. Det endte opp med at jeg gikk så tett at jeg plutselig satt meg opp i senga, gispende etter luft! Luftveiene mine kjentes ut som et trangt sugerør med blokkasje, og jeg måtte anstrenge meg for å få luften både inn og ut. Lillemor ble kjemperedd, da hun aldri har opplevd meg så syk før. Jeg har for såvidt heller ikke vært så tett før, så jeg ble skremt jeg også, og trodde at jeg komme til å stryke med....

Gjorde et tappert forsøk på å få åpnet luftveiene med både astmamedisin, slimløsende tabletter og ha ansiktet over dampende vann med peppermynteolje. Astmamedisinen hjalp litt, men slimet fortsatte å formere seg i halsen og brystet, så jeg ble like fort tett igjen. Det å ligge på siden var ikke bra, for det kjentes ut som lungene min kollapset, så jeg ble liggende på ryggen med overkroppen hevet. Natten ble et mareritt hvor jeg gang på gang våknet av at jeg gispet etter luft. 

Formen var elendig da jeg våknet i morges, men jeg fikk kastet med på telefonen til legen og fikk komme inn rimelig kjapt. Ble en del venting, ettersom legen var noe forsinket, og det var en prøvelse å sitte på venterommet. Før legen hadde lyttet på meg sa hun at hun mistenkte at det kunne være lungebetennelse, og diagnosen ble: Kraftig akutt bronkitt, mulig lungebetennelse (men på grunn av all gørra i luftveiene kunne hun ikke høre det) hovne lymfekjertler, halsbetennelse og begynnende ørebetennelse! Da jeg kom hjem hadde tanta meldt sin ankomst. Snakker om å få alt på en gang...

Dro hjem med en hestekur med antibiotika, og sykemelding. Nå er det bare å slappe av og sørge for at man blir frisk. Tror forresten at Lillemor kommer til å være den som oppdaterer bloggen fremover, ettersom tilstanden min er heller shabby.
Klemmer fra: Tuppen

3 kommentarer:

 1. Huff, dette hørtes veldig skummelt ut! Og så kjipt med mensen oppå det hele. Nå får du slappe godt av og la Lillemor pleie deg.
  God bedring!

  SvarSlett
 2. huff og huff... når skal det snu for dere? Jeg synes det er bare uflaks hele tiden! God bedring!!!!!

  SvarSlett
 3. Oj, det hørtes skummelt ut!! Håper det går bedre med litt hvile og god pleie :)
  Masse god bedring!! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)