torsdag 23. februar 2012

Jeg er ikke sint, bare veldig veldig skuffet!

Var på plass på sykehuset til rett tid, og regnet med at vi måtte vente litt, for han er alltid forsinket. Når Lillemor spurte meg om jeg trodde hvordan jeg trodde det kom til å gå, sa jeg at jeg hadde en dårlig følelese. Tiden gikk, og når klokka nærmet seg 14.50 kom det en sykepleier og ga beskjed om at han var forsinket. Jaja, tenkte vi begge, det går vel greit. Helt til vi kom på at de på Hfs satt å ventet på mail fra oss med resultatetene etter scanningen! Telefonen stengte 14.30 og vi ville ikke få gitt beskjed, kjente derfor at jeg ble passe småstressa. Gjorde noe jeg normalt sett ikke ville gjort, søkte opp nummeret til kontaktsykepleieren vår på privaten. Ringte henne og ga henne beskjed om at legen var forsinket, og ba i samme slengen om unnskyldning for at jeg ringte henne på privaten. Det var ikke noe problem at jeg hadde ringt henne, for nå slapp hun å sjekke mailboksen hele tiden.

Legen kom ikke før 15.15, brukte 5 minutter på å slå på datamaskinen, var kjempestresset fordi han akkurat var kommet fra en operasjon og at han tydeligvis ville hjem. Vi var inne i drøye 10 minutter, så alt gikk veldig kjapt for seg, for fort i våre øyne. Da han undersøkte meg var jeg veldig øm, spesielt på venstresiden, og var derfor veldig spent på hvor mange follikler det var der. Etter undersøkelsen kikket med skikkelig triste øyne på Lillemor etter at han hadde regnet sammen sine funn. Hvordan er det mulig at det kunne være bare 11 follikler etter at jeg hadde gått på nesten dobbelt så stor dose med gonal-f denne gangen?  

Var han så stresset at han slurvet seg gjennom undersøkelsen? Da han startet undersøkelsen begynte han på høyresiden, og Lillemor var sekretær og skrev ned målene. Midt oppi alt dette sa han plutselig: "nei, forresten det var venstre ovarie og ikke høyre, her kommer målene for venstre." Jeg kikket rart på Lillemor, for hva i pokker var det han holdt på med?! Han drev da vitterlig å romstrerte BARE på høyresiden, han var ikke i nærheten av venstesiden engang. Den eneste gangen han vek fra høyresiden var da han sjekket endometriet. 

Uansett i følge han undersøkelse var det bare 11 follikler! Er målløs, usikker, skuffet og redd. Redd for at forsøket skal bli avbrutt fordi det er så få follikler og at størrelsen ikke er tilfredstillende. Skuffet fordi legen var veldig stresset, målløs fordi jeg ikke har ord for hvordan jeg har det nå siden kroppen tydeligvis ikke har respondert bra nok på behandlingen. Usikker fordi jeg ikke vet hvilken beskjed vi vil få i morgen av Hfs. 


For å ikke ramle helt i kjelleren etter dagens nedslående undersøkelse, håper vi begge at legen faktisk bare sjekket høyresiden (jeg ville virkelig merket det OM han hadde undersøkt venstre ovarie) og at han ikke var helt på nett fordi han var sliten og lei. Men slik skal det heller ikke være, man skal stole på at legen vet å gjøre jobben sin og at den blir utført tilfredstillende. Er ikke annet å gjøre enn å vente til i morgen tidlig....


Var ikke en slik oppdatering jeg hadde håpet at jeg skulle dele med dere.
PS! Hater forøvrig å ha rett i magefølelsen, spesielt når det ikke går den veien man vil!

Føler at det ser slik ut oppi hodet mitt i skrivende stund...

17 kommentarer:

 1. Kjære deg, 11 folikkler er jo bra det!! Mange som responderer mye dårligere enn deg og likevel lykkes:) Skjønner opplevelsen ikke var bra og det bør legen få tilbakemelding om, makan til oppførsel!! men som sagt 11 er da ikke et nederlag!! masse lykke til:)

  SvarSlett
 2. Det blir et "nederlag" når samme lege fant 17 follikler ved forrige forsøk. Men da hadde han uansett ikke klart å regne rett da heller. Gir opp den der hersens gynekologen! Er spent på hva morgendagen bringer.

  SvarSlett
 3. Hørtes ikke ut som en bra legetime må jeg si..
  Jeg hadde nok byttet gynekolog neste gang hadde jeg vært dere..

  Kjedelig med slike resultater, men får håpe han ikke fikk med seg alt og at det blir forsøk på dere <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde vi kunnet bytte så hadde vi glatt gjort det! Men han er enerådende i området, så det blir ikke så enkelt. Men nå skal vi flytte med tid og stunder og jeg regner med det er litt mer utvalg av gynekologer på Sørlandet. :-)

   Slett
 4. Oi, er ikke 11 follikler supert da?

  Etter alt jeg har lest iløpet av alle disse prøverørsårene, så har jeg fått inntrykk av at veldig mange follikler kan bety dårligere kvalitet, og at færre betyr bedre kvalitet :)

  Dette går nok strålende skal dere se :D

  Lykke til!

  SvarSlett
 5. 11 follikler er superdupert! :D En tenker alltid at en vil ha flest mulig egg ut, men for det første: 11 ER jo mange! :) Og for det andre: Færre = bedre. Dere skal se at det er nå gullegg(ene) blir laget ♥

  Dette har jeg undersøkt og lest masse masse om i forbindelse med mitt første IVF forsøk i september i fjor. Og CFC anbefaler så godt som alltid lavstimulert. Færre, men bedre egg. Og jeg leser hele tiden om kvinner som går fra mange til færre egg lage mye bedre kvalitet på de som er.

  Jeg synes dette var kjempepositivt jeg, jeg både heier og har trua :D

  (Gynekologen kunne forøvrig vært hakket dyktigere forstår jeg... Kan ikke få sagt ofte nok hvor fornøyd jeg var med å ha en privatpraktiserende gynekolog. Dyr, men dyktig og en fantastisk støtte!)

  Klem på dere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gud det er så herlig å ha dere, for dere kommer alltid med så mye fornuftig. Tusen takk, da kan jeg fint leve med 11 follikler. :-D

   Slett
 6. Sender dere en stor klem :) Jeg skjønner at det var en råtten opplevelse, det er jo ikke sånn det skal være å møte helsevesenet.

  SvarSlett
 7. For en ubrukelig lege! Dere finner nok en bedre gynekolog på Sørlandet, men innen dere har flyttet dit er det jo forhåpentligvis en bebis på vei :)

  SvarSlett
 8. For en opplevelse hos legen! :( Slik skal man jo ikke føle det da man går ut av legekontoret...

  Men 11 follikler er kjempebra snuppa! :)
  Sist forsøk hadde jeg ikke så mange, men de fikk ut 6 egg for det ;)

  Krysser fingre og tær for dere, så gleder jeg meg til oppdatering i morgen! ;)

  Stor klem til dere begge

  SvarSlett
 9. Mummimamma: Var kjipt at legen var så "kort" og stressa i dag, for normalt sett er han veldig behagelig og morsom....
  Skjønner at han var gira på å komme seg hjem, men det behøver da ikke gjennomsyre måten han behandlet oss på!

  SvarSlett
 10. Lilleboffen: Ja, akkurat i dag var han ikke mye å samle på! Og utvalget av gynekologer på Sørlandet er nok ikke sammenligningsbart med hva vi har her oppe i gokk! Skal bli godt å komme bort fra denne hersens møkkaplassen. ;)

  SvarSlett
 11. Ønsket om å bli foreldre: Var skikkelig furt og trist da vi gikk ut derfra, og normalt sett sliter vi med latterkramper under besøkene hos han. Kanskje han ikke har fått seg noe på ei stund? :p

  Trodde 11 follikler var skikkelig rævva, men etter kommentarene fra dere herlige mennesker her inne så har vi begge skjønt at 11 er bra. :D

  Så mørkt på det å ringe Hfs i morgen, men etter alle tilbakemeldingene fra dere ser vi på det med helt andre øyne, og vi gleder oss til å ringe dem! :D

  Kommer med oppdatering så snart vi vet noe mer :D

  Mange klemmer tilbake. :)

  SvarSlett
 12. Er veldig spent på hvordan det går med dere i dag. Dumt at dere måtte oppleve en slik legetime i går! Og jeg håper at denne dagen blir mye bedre! klemmer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er snart klar for å sette nesen mot sør og Haugesund :-D Livet er herlig!!

   Slett
 13. Vil bare si at de sier det "perfekte" antallet egg ut er mellom 3 og 12, så regner med at dere holder dere godt innenfor det ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir spennende å se på tirsdag hva antallet blir....Spent!!

   Slett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)