søndag 18. mars 2012

Testetøseriet vil ingen ende ta ;)

Lillemor kjøpte en digitaltest fra clearblue i forrige uke, hun insisterte på at vi MÅTTE ha en slik test. Denne måtte jeg tisse på i dag, siden vi skal til mine foreldre og testen skal være en essensiel del av overraskelsen. Hvordan vi skal overraske dem har jeg ikke helt funnet ut, men jeg skriver mer om det i kveld.

Dagens testetøseri ;)

 Er i dag 4+6, og i morgen går vi inn i uke 5! For "Reka" sin del så skjer det store ting. "Reka" er i begynnelsen av neste uke tre uker gammel. Hodedelen begynner å vokse, og det blir en pæreform med en liten hale. Ryggsøylen, ryggmargen, hjernen, hjertet, skjelettet og musklene begynner så smått å utvikles. Når "Reka" er 25 dager gammel (fra unnfangelse), i midten av neste uke, begynner det lille hjertet å slå og pumpe væske rundt i kroppen!

Hvordan vi mennesker er laget stopper ALDRI å forundre meg, og jeg blir utrolig fascinert av hvordan et par celler faktisk kan bli et lite menneske! Tenkt det, hjertet til "Reka" begynner allerede å slå i neste uke!

At vi er snart 5 uker på vei, høres kanskje lite ut for noen, men for oss er det en bragd at vi i det store og hele er kommet så langt. Det er kun 2 uker til vi skal på ultralyd, og vi gleder oss til å få se "Reka" vår. Vi svever fortsatt rundt på lyserosa skyer, og det har vel sånn smått begynt å sige inn at vi skal få verdens beste førjulsgave! Vi kan faktisk ikke ønske oss noe mer, livet vårt føles som den klisjeen, men per nå så er alt perfekt!

Når det kommer til symptomer, kan jeg legge dette til lista:
* ømme og "tunge" pupper.
* mister UTROLIG mye hår!!
* sulten! MÅ ha frokost.
* brekker meg av sigarettrøyk. FISJ som det lukter!

Har forresten helt glemt å fortelle dere om hvordan katta i huset oppfører seg for tiden... Katta er i utgangspunktet ikke noe katt som liker å ligge på fanget til oss mennesker, og når han skal koses med ligger han gjerne langt unna oss. De siste to ukene har han vært helt rar! Han mjauer og kikker rart på meg, skal sitte oppå magen min å kose og aller helst ligge der også. Graviditetstestene mine er han spinnvill etter, og skulle gjerne stukket av med dem om han fikk lov...

De sier at katter kan merke at vi mennesker er gravide, er det noen av dere som har opplevd at katta forandrer adferd etter påvist graviditet eller før du visste det selv?8 kommentarer:

 1. Da jeg ble gravid med lillegutt visste vi det ikke før vi var syv uker på vei.. hunden vår visste det nok mye før, for plutselig ble han kosete og kom og stakk snuten borti magen hele tida.. Det slo meg ikke, for vi trodde jo vi ikke kunne få.. Men etterpå skjønte vi det jo <3 Han skulle passe på meg hele tida!

  SvarSlett
 2. Snodig disse dyrene altså. Men klart han skulle passe på matmor, han visste jo hva som skjulte seg i magen ;)

  Vi har både katt og hund, men det er bare katta som reagerer hunden kunne ikke brydd seg mindre! ;)

  SvarSlett
 3. Hei jenter! Jeg har fulgt dere siden vi begynte å prøve å få barn i januar i fjor. Vi hadde eggløsning på samme dag og vi fikk positive tester samme dag. Vi hadde dermed termin på samme dag i oktober. Jeg ble så utrolig lei meg på deres vegne da dere mistet i fjor og etter dette har jeg ukentlig (ja, nesten daglig) vært innom bloggen deres. Det siste året deres har vært preget av både oppturer og nedturer, og jeg er så sikker på at det nå bare går en vei for dere; oppover!!! Gratulerer så mye med spiren i magen og denne spiren holder seg fast i 9 måneder!

  Jeg følger med dere videre på ferden. Sammen med meg har jeg verdens søteste gutt som ble novemberbarn istedet for oktoberbarn (han ble født 14 dager etter termin). Vi gleder oss til å høre ALT om graviditeten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du legger igjen en hilsning :D Det setter vi veldig stor pris på. Tusen takk for lykkeønskninger :D

   Selvfølgelig var det veldig kjipt å miste i fjor, men vi måtte tenke opp og frem, så kroppen kvittet seg med noe som ikke var levedyktig. Innimellom tenker vi på at vi skulle hatt en liten tass på 5 måneder...men vi kan ikke henge oss opp i fortiden. Denne spiren derimot skal jaggu klamre seg fast frem til termin, for det er vi begge bestemt på ;)

   Gratulerer så mye med gutten, håper alt står bra til med dere alle. :)

   Skal holder dere oppdatert på hva som skjer fremover :D :D

   Slett
 4. Ville bare si deg at på min digitale cl-test så forsvant tallene på " skjermen " etter ca 3 timer.. vet ikke om det er sånn på alle men :/ Lykke til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var også redd for at skriften i displayet skulle forsvinne, men 24 timer etter så står det fortsatt i displayet. Men har selvfølgelig tatt bilde av testen som skal printes ut og legges i svangerskapsboka. :D

   Slett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)