mandag 19. mars 2012

Hvordan var reaksjonen?!

Kom hjem sent fra middag hos foreldrene mine i går, og var trøtt som en dupp. Fristet så absolutt ikke å sette seg ned fremfor pc skjermen og klimpre på tastaturet. Spekulerte lenge i hva vi skulle gjøre for å overraske dem, og kom plutselig på at mamma ikke var hjemme på morsdagen dermed gikk morsdagsgaven i glemmeboka. Pakket derfor inn den digitale testen i en avis og skrev et kort. 

På fremsiden av kortet skrev jeg: Til Mamma & Bæsta, for da ville hun tro at gaven var fra oss alle sammen...
Inni kortet sto det: Gratulerer så mye med overstått morsdag, bedre sent enn aldri :) Vi gleder oss til dere kommer på besøk til oss i nyhuset, og vi håper at dere vil komme nedover for å feire jul sammen med alle oss. Klem fra Tuppen & Lillemor, Pompel & Pilt.

Mamma smilte og sa at hun gledet seg veldig til å komme på besøk, så sendte hun kortet videre til Pappa. Mens han leste kortet pakket hun sirlig opp pakken, mens vi andre spent ventet på reaksjonen hennes. Avispapiret ble åpnet og testen kom til syne. Ansiktsuttrykket hennes glemmer vi ikke med det første, for det var så absolutt ikke dette hun hadde forventet å finne inni pakken. Hun gliste fra øre til øre, viste testen til pappa og sa: "neihei, er det sant?! Skal dere ha baby? Hvem av dere?" Fortalte henne at det var jeg, og hun reiste seg opp og ga oss noen skikkelige klemmer. Reaksjonen til pappa (sagt til mamma): "hah!! Jeg sa jo det, er ikke for uten grunn vi har vært barnevakt for bikkja! Jeg skjønte det!". Han ble selvfølgelig glad han også. Før maten ble servert ble det naturlig nok noen spørsmål om når, hvor og hvordan. Vi koste oss med maten og samtale-emnet gikk rett inn på graviditet, fødsler og spedbarnstiden. En veldig koselig middag.

Vi kom som sagt hjem veldig sent, og det var rett i seng for oss begge. Ikke lenge etter at vi hadde tatt kveld pep det i telefonen min.

Melding fra mamma: "Jeg kjenner jeg gleder meg til å bli bæsta igjen :D Det blir kjempestas :* Bare husk å ta vare på deg selv." 

Med den koselig meldingen sovnet vi begge nesten med ett smil om munnen. Hadde ikke forventet at de skulle bli så glade, og det varmer hjertene våre at de gleder seg så utrolig mye.


Ungene har også fått vite det til tross for at det er tidlig. Men i tilfelle det skal gå gærnt (Gud forby) så er det veldig greit at de vet det, da de selvfølgelig vil ha en forklaring på hvorfor man er lei seg. Reaksjonen til ungene var ganske forskjellig, men vi hadde begge skjønt hvordan de ville reagere. Eneste reaksjonen som var lik var: "hvem og hvordan?"
Vi gjorde det samme med begge to, men på hver sin dag. Da de satt i stua fikk de beskjed om å reise  seg opp, vi snurret dem rundt med bind forran øynene og ledet dem til soverommet. Der sto barnevogna vi kjøpte i fjor. Bindet ble fjernet når de sto med ansiktet vendt mot vogna, og det første de så når de åpnet øynene var altså vogna.


Pompel: sto med spørrende øyne i det hun så vogna og kom med: "Jaha?"
Lillemor spurte: "ser du hva det er?" 

Pompel: "ehmmm, jah, ei barnevogn" 
Lillemor: "og det betyr?"
Pompel kikket på oss med øyne som tilsa at vi måtte være komplett idioter og sa: "skal dere ha baby?" 
Lillemor: "Ja" 
Reaksjonen fra Pompel var da: "åååja...hvorfor det?" 


Pilt: gjorde store øyne, tårene trillet, og ut kom ordene: "ehhmmm, baby?? Dere skal ha baby?!". Jeg svarte ja og fikk spørsmål om hvem, og jeg pekte på magen og smilte. Han gjorde et gledeshyl og en skikkelig seiersdans. Han var fra seg av glede!

Slik så de ut når de fikk høre nyheten...

Som dere ser var reaksjonene ganske så ulike! Men da det fikk sunket litt inn hos Pompel var hun veldig glad, og ba om unnskyldning for at hun hadde reagert som om hun ikke brydde seg. Begge er veldig hensynsfulle fordi Lillemor har fortalt dem at jeg er oversensitiv på enkelte lukter. Så hensynsfulle at jeg nærmest ble jaget ut av huset i ettermiddag fordi de skulle lage ostesmørbrød, og jeg ikke takler lukta av smeltet ost uten at jeg brekker meg. Det har blitt utrolig mye baby-snakk siden i går, og det er herlig å se gleden i øynene deres over at de skal få et lite søsken. 13 kommentarer:

 1. Hehe så herlige reaksjoner da.. (har ikke fått med meg at dere har barn fra før? (Hvem, hvor hva ;) )

  Her fortalte vi det til svigerfar, svigermor og datter+mann av svigermor.
  Reaksjonen var noe slik som dette - jeg skjønner ikke kortet jeg *undre* åja dere venter barn!

  - *Smil*-

  Ingen gratulerer, så gøy, spørsmål om graviditeten osv så overfølsom som jeg er merker jeg at jeg er ganske så deppa i kveld (klarte å smile og le det bort der og da).

  Negativ CB digital i dag forresten men har to positive cb+ (svake men dog) og symptomene :P så er nok en hulebore hos meg også ;)
  (kommentaren er skrevet mens jeg har en liten opptur ;) muligheter for at innleggene som kommer senere ikke er like positive :P )

  Ha en flott kveld <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er Tuppen som har to fra før også, de er tenåringer og guttungen har gått og maset om å få småsøsken så lenge man kan huske ;)

   Hehehe, alltid morsomt med kort som folk må gruble litt på! Thihihihi!!!

   Hvordan går det med deg i dag? Vi kommer oss ikke inn på bloggen, får invitasjonen, men der stopper det lissom... :(

   Håper du svever like lykkelige som oss og er ruset på babystøv!! :D

   Slett
  2. Hei.. rart dere ikke kommer inn, har åpnet den igjen for en periode nå :/

   Nå venter jeg på å dra til legen, kjenner jeg ikke er mye opptimistisk desverre, men håper jo så klart på positivt svar :D
   oppdaterer senere i dag tenker jeg :)

   Slett
 2. Åh!! Så herliga reaksjoner da, på mammaen og pappaen din, og på Pilt!! Og, når Pompel kom over sjokket! Pilt virket jo kjempe glad for å skulle bli storebror! Hvor gammel er Pompel og Pilt?
  Gleder de seg til å flytte?
  Hvor langt på vei er dere nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. De er tenåringer begge to, så det skal bli spennende å se hvordan de kommer til å bli overfor babyen. Det blir i allefall ikke underernæring på kos og kjærlighet til knøttet!! <3

   Tja, er vel litt skrekkblandet fryd med det hele flyttestyret for de begge to... Pilt har ikke bestemt seg enda for om han skal bli med, han føler at han svikter faren sin ved å bli med oss.. Så vi får bare se hva som skjer! Pompel er mest bestemt på at hun skal ha det største rommet, og det burde ikke by på store problemer! ;)

   I dag er vi 5+1, så vi rykker stadig nærmere første svangerskapskontroll og UL!! <3

   Slett
 3. Hehe, så herlige reakjsoner og så forskjellige fra alle sammen.
  Jeg mener... tror de fleste av oss hadde reagert på samme måte som Pompel om vi hadde vært i den alderen, for hun er vel 15(??) og de ser ikke helt dette med å "starte på nytt" med en baby :p
  Godt hun har kommet seg av "sjokket" og kan glede seg med dere fremover ;)

  Gleder meg så til å følge dere fremover ! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehe, ja det var helt fantastisk! Lillemor var ganske nervøs før det ble fortalt til gamlingene, men det gikk jo over all forventning! :D

   Tror kanskje hun ble mest bekymret for at de ikke skulle få lov til å delta.. Hun er en grubler, så hun så vel for seg oss tre, mens hun og Pilt ble stående på utsiden. Vi har pratet mye med de begge, så de skjønner nå at det er deres lillebrøster også! :)

   Vi venter bare på at dere følger etter vi!! <3

   Slett
 4. Åh, så herlig å lese om hvordan de taklet det!! :-D Og så herlig en bæsta! Fantastisk! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det var helt fantastisk å oppleve det også!! Nå håper vi bare at de kommer nedover til oss i jula, så får vi maks kos av knøttets første jul :D

   Slett
 5. " derfor vi har vertbarnevakt for bikkja ja " hehe.. Morsomt :) Bra de ble fornøyde begge to da.. Koselig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja han nevnte det jo når de var på besøk her forrige uke også. "Skal se det er smått på vei" helt ut av det blå. Så tror han er den som har den kvinnelige intuisjonen altså! :D

   Slett
 6. Åh, så herlig med sånne reaksjoner!
  Håper virkelig vi en dag kan dele en sånn nyhet med våre barn også - kan ikke tenke meg noe hyggeligere! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal se det blir deres tur snart også!! <3

   Slett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)