mandag 5. desember 2011

Førjulskos med hjemmelaget godis

Da er første porsjon med julegodisen laget, og vi har allerede smakt på dem. Klarte ikke å holde fingrene unna...Denne oppskrifta måtte vi lage to ganger i fjor da samtlige syntes at den var så god, at godisen forsvant lenge før julaften kom. Det har vært en tradisjon hjemme hos Lillemor siden hun var liten, så lykken var stor da vi ved en tilfeldighet fant oppskrifta på nettet i fjor. Hun var usikker på om det var rett oppskrift, derfor lagde vi en test-porsjon til å begynne med. Det viste seg at det var riktig oppskrift, og resultatet var veldig bra, og Lillemor var i ekstase! Vi hadde funnet oppskrifta på julegodteri som hun ikke hadde spist siden hun var unge. De ble som sagt veldig gode, og en porsjon til måtte lages før julaften. 

Dette er også veldig lett å lage, men det er en fordel å bruke engangshansker så deigen ikke klistrer seg fast i fingrene og bruk melis når det skal rulles ut.

Oppskrift på mint-stenger:
50 gr hvetemel
1 dl helmelk
1/2 kg melis
6 dråper peppermynteolje

Hvetemel og melk kokes opp til en tykk grøt (hard klump) og avkjøles nesten helt.
Melis og peppermynteolje eltes inn.
Deigen rulles ut i pølser og deles opp i passe biter.
De bør tørke i en 1/2 time, før de dyppes i sjokolade og rulles i kokos.
Sjokoladen smeltes i vannbad og en liten klump delfiafett tilsettes og røres inn.
Ikke tilsett for mye delfiafett, for da blir sjokoladen veldig rennende, og det blir bare et tynt lag med sjokolade på mintstengene.
Rull dem i kokos umiddelbart, så sjokoladen ikke rekker å stivne.
Legges på et brett med bakepapir til sjokoladen har stivnet helt, gjerne kjølig, før de så legges i bokser og oppbevares kjølig.
Glasur:
2 plater lys kokesjokolade
1 pose kokos
1 liten klump delfiafett

Slik ser de ut, på størrelsen med en pekefinger.

Det ferdige resultatet!
Det var dagens tips til en aktivitet som smaker godt og som gjerne kan gjøres med både små og store barn. :) Ha ei trivelig førjulstid! I morgen kommer et tips som kan brukes i eget hus, og som egner seg veldig godt å gi bort som julegave eller venninnegave. 
Følg med i morgen! 

Førjulshilsner fra

2 kommentarer:

  1. Dette hørtes ut som en fantastisk deilig oppskrift!! Har handlet inn ingredienser og i morgen skal det bakes med unger og kjæresteinnen ;-)

    Monica

    SvarSlett
  2. Monica: Vi ble nødt til å lage enda mer....de er farlig gode. ;)
    Hvordan gikk det forresten?

    SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)