torsdag 22. desember 2011

Perfekt?

Noen ganger, eller ganske ofte, når man ferdes rundt i Blogglandia virker alt tilsynelatende perfekt. Bilder av hjem som er plettfrie og klinisk fri for rot, oppskifter på herlige bakverk, at livet er fantastisk og en dans på roser, ja bare for å nevne noe. Men bak alle disse bloggene, deriblant vår egen, sitter det helt normale mennesker som så langt derifra har det strøkent hjemme til enhver tid, eller går rundt å er smilende og glade hele tiden.

Mens jeg sitter her å skriver skuer jeg ut over stua vår, som for øyeblikket ser helt bomba ut! Neida, vi har ikke dratt frem julepynten enda. Det er bare generellt sinnsykt rotete! Og når jeg lukker øynene, ser jeg for meg resten av huset, og det ser like jævlig ut! Hadde vi bare vært flinkere til å ta rede på klærne på tørkestativet, vasket to maskiner med klær hver dag, støvsugd hver dag, tørket støv hver fredag og vasket gulvene i samme slengen så hadde vi hatt ett plettfritt hjem. Skal ikke legge skjul på at vi trives best når alle tingene ligger på sine respektive plasser og at man slipper å løpe huset rundt for å finne akkurat DEN buksa. Ja, så hvorfor gjør vi ikke noe med kaoset som råder i huset vårt?! 
For å være helt ærlig: vi har vært late og har ikke orket å ta tak i problemet. Nå er det ingen vei utenom, vi MÅ!! 

Det er julaften om to dager, huset ser ut som sodoma og gomorra, jeg mangler ørten julegaver på gavelista! Og jeg som alltid er ferdig med julegavene i god tid, har i år gitt komplett faen i alt som heter julegaver. Joda, vi har fått ordnet noen fordi vi har laget dem selv, men vi er på langt nær ferdig! Jeg liker ikke å handle julegaver punktum, men i år har jeg vært helt ekstrem. Jeg bruker ikke ordet hate, for det er et utrolig sterkt ord, men i denne sammenhengen blir nettopp det ordet veldig beskrivende om hvordan jeg føler det for julegavehandling akkurat i år. Alt har vært et eneste stort mareritt, og handleturene vi har vært på har ikke ført noe fornuftig ut av seg. Vi har kommet hjem med en eller ingen julegaver etter x-antall timer med trasking i diverse butikker på desperat jakt etter ting å gi bort til andre i gave. 

For i bunn og grunn liker jeg julen, og jeg koser meg glugg ihjel når vi samles hele familien. Forberedelsene har jeg også alltid kost meg med, bortsett fra denne evige jakten på den perfekte julegaven til slekt og gubarn. I år har jeg ikke kost meg med noe, jeg har gått på autopilot når vi har laget diverse ting, være seg gaver, pepperkakehus eller hjemmelaget kos til oss selv. Alt kjennes som et ork, og jeg har null energi og overskudd.
Julestemningen er fraværende selv om bakken er dekket av et slør med hvit og fin ny-snø.
Perfekt? Nei, så langt derifra, bare veldig menneskelig!

Hjemmet vårt er ikke i nærheten av å være ferdig til jul, men at vi blir ferdige til julaften det vet jeg. For vi MÅ!


Ønsker dere som er ferdige med siste innspurt til jul noen fortreffelige dager med bare kos og avslapping. Nyt det!
Lettere panisk hilsen fra 


Men at jeg har tid å sitte å blogge i dette herlige førjulskaoset, det har jeg....Terapi kalles det!

9 kommentarer:

 1. Åh, her er det også BOMBA! Kjøkkenbenken ser jeg nesten ikke, badegulvet flyter av skittentøy, alle andre gulv flyter av støvdotter, hyller og nipsnaps er grått av støv, og ikke en eneste nisse er tatt frem enda. Ikke engang pepperkakene er laget enda heller ikke huset!
  Så du? Det er fler som ikke er helt i rute altså! :-)

  SvarSlett
 2. Det er akkurat som det er her det. Nå går jeg og lurer på om jeg strengt tatt må ta meg sammen og rydde før jul. Det er jo bare jeg som bor her allikevel, og jeg skal jo ikke være hjemme i julen uansett. Rotet går ingen steder. Det er bare det at jeg skal ha en nabo til å passe katten. Det hadde kanskje ikke gjort noe om det så noe anstendig ut her. HUFF... jeg har faktisk ikke begynt, med noe... ikke med julegaver og ikke med rydding. Det eneste jeg har gjort er å notere ned hva de nærmeste ønsker seg, så har jeg en vag plan om å komme meg ut av leiligheten for å handle ellers så begynte jeg å lage en ny blogg... var det fornuftig?

  SvarSlett
 3. Hehe, nei jeg kjenner meg igjen i det den at alle andre har det så perfekt, men da prøver jeg å se hvordan mine bilder og ord "lyver" innimellom og tenker at andre gjør det samme.
  Jeg gidder jo ikke å ta bilde av skittentøysdunken som flyter over når jeg sitter i sofaen og er fornøyd med at juletreet er pynta! Samtidig så er jeg litt bevisst på at det er en hverdagsblogg, og hverdagen vår består av snørr og trass og fine stunder, og det kommer vel rimelig godt fram :)

  Håper dere har kommet igang med julerydding, enda to dager igjen!

  God jul og lykke til med egg og pynting og julemat og alt det der..

  SvarSlett
 4. Ja, jeg er så langt fra perfekt at d gjør vondt... Egentlig skal jeg liksom vaske huset, men er så mye kjekkere å sitte her på nettet... :( Har nå begynt på ryddingen om ikke annet da, det skal jeg ha, men er virkelig langt fra ferdig.. Må rive meg i nakkeskinnet og komme meg avgårde med jobbingen!! I morgen kommer kjæresten og skal være her i hele romjulen også, så er bare å hive seg rundt og få gjort ting!! Håper dere finner ryddeiveren!! :) Juleklemmer fra meg!!

  SvarSlett
 5. Hehe, her er ikke noe på stell, og ikke kommer det til å bli det heller - men jula kommer og går uansett :)

  SvarSlett
 6. Tror alle føler det sånn jeg vennen. Er langt i fra perfekt her også, har fått støvsugd i dag og ryddet litt, men det er det :/
  Jeg har funnet ut at julenissen ikke er allergisk mot støv og det er ingen andre en jeg som vet om juleskuringen er tatt eller ei :P
  Sier som Flippy, jula kommer og går uansett, så slipp ned skuldrene og nyt dagene som kommer! :)
  God jul til dere og deres ! <3

  SvarSlett
 7. For å si det slik, jeg er MEGET glad for at vi ikke skal ferie jul her hjemme ;) Spisestuen og tv-stuen er vel det eneste som ser noe lunde bra ut her.. Ikke mye ryddig her i huset nei ;)
  Men, jeg er rar, jeg får ikke sove hvis det ser ut som et modellhjem! Jeg MÅ ha noe på gulvet på soverommet, hvis ikke føler jeg at jeg er i et annet hjem enn mitt eget.
  GOD JUL til dere!

  SvarSlett
 8. Ingen perfekt jul her heller i år. Vanligvis stresser jeg med vasking, pynting og baking - men i år har jeg latt det meste fare. Det får være som det er. Jul blir det uansett!

  Ønsker dere en riktig god jul, og alt det beste for 2012!

  SvarSlett
 9. Jammen godt å høre at vi ikke er de eneste som har det temmelig bombet av og til ;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)