mandag 5. desember 2011

Da vet vi litt mer...

I og med at blødninga tok seg opp lenge etter telefontid på lørdag, så fikk jeg ikke gitt beskjed til HFS før i dag. Dama i andre enden gikk å hentet mappa mi og noterte ned første blødningsdag som 3.12, og spurte deretter om vi visste noe mer om hva som skulle skje videre. Noe jeg svarte nei på, og at vi ventet på brev fra dem. Hun kunne fortelle at det blir et lengre regime neste gang, jeg skal ha nedregulering denne gang, med oppstart av spray ved neste menstruasjon som kommer på nyttårsaften. Skal gå på spray i 20 dager før vi fortsetter med sprøyter. Hvor stor dose jeg skal ha, vet jeg ikke, regner med at videre detaljer står i brevet som kommer fra HFS. Det vil altså si at det mest sannsynlig blir uttak i begynnelsen av februar.

Var snar med å ringe Lillemor for å fortelle hva de sa på HFS, og vi er begge enige om at selv om det tar litt lengre tid å gå på spray, så er vi bare glad til. Vi er glade for at når man går på et lengre regime får man bedre kvalitet på eggene. Og kroppen min trenger tydeligvis litt lengre tid på å modne eggene, så vi er veldig fornøyde. 
Det var veldig viktig at jeg fortsatte med metformintablettene, og de har jeg nå knasket siden september til min store fortvilelse! De fungerer, for de holder cystene i sjakk, noe jeg setter pris på! Men kroppen min klarer ikke å venne seg til disse tablettene, og magesmerter, kvalme og diaré er blitt dagligdags her hjemme. Enkelte dager er jeg helt slått ut, mens andre dager merker jeg ikke noe til metformin. Er hele tiden påpasselig med å spise til hver tablett, men det hjelper ikke. Når kroppen har bestemt seg for å reagere på tablettene så gjør den det. 

Lillemor har selvfølgelig ingen problemer med å skjønne hvorfor jeg til tider er veldig dårlig, det er værre med ungene som ikke skjønner hvorfor. Og mamma som støtt og stadig får høre hvor syk jeg er fra ungene. Hun ringer meg oftere enn før, for å høre hvordan det går, jeg har sagt at jeg er dårlig på grunn av medisiner jeg går på for å hindre oppvekst av cyster på eggstokkene. Men hun mener at siden jeg blir så dårlig må det enten være et annet alternativ eller at jeg bør kutte dem ut. Hun synes det er uhørt at jeg skal knaske tabletter som fører til at magen slår seg så vrang at jeg x-antall ganger har måtte avlyse både besøk, konfirmasjoner og familiemiddager...Ender vel opp med at jeg må fortelle mamma i hvilken sammenheng jeg spiser metformin. Føler også at vi begynner å slippe opp for unnskyldninger for alle reisene vi har foretatt i det siste. Det er nok lettere å være ærlig og fortelle årsaken. 

Ettersom vi er inne i en prøvepause, kan vi derfor ikke skrive om prøving, og bloggen vil i tiden fremover være preget av andre ting som opptar oss. Som blant annet baking, generelle tanker og følelser, og tips og ideer som dere kan dra nytte av. Men vi ønsker at dere linker til oss om dere velger å dele ideene videre på deres blogg.
Lovte dere forslag til julegave/venninnegave og vertinnegave. Det er vinter og kaldt ute, og veldig mange fyrer med ved. Veldig mange bruker tennbrikketter til å fyre opp med, og den er en kjennsgjerning at boksene de kommer i, er lite dekorative. Jeg har også pyntet opp fyrstikkesker som jeg bruker å gi bort sammen med boksene. Jeg har kjøpt disse på europris for de har blankt lokk. Ikke kostet de mange kronene heller, tror jeg betalte 29 kroner. Men man får vel tennbrikketter hvor som helst, men til veldig varierende priser.


Dagens tips:
Pynting av tennbrikkettbokser og fyrstikkesker. 


Begge delene er veldig enkel å lage, dette trenger du for å komme i gang:

 • Tennbrikketter.
 • Fyrstikkesker, jeg har brukt 3 ulike størrelser. 
 • Gråpapir eller annet ønsket papir, scrapbooking-papir fungerer veldig bra.
 • Bilder, jeg har funnet mine på nett. Søk på "old vintage photos" for dere som liker den gamle stilen. Samt kjøpt noen på panduro, nostalgiske bilder.
 • Hamptråd eller silkebånd.
 • Limstift eller dobbeltsidig tape.
 • En dose kreativitet ;)
Du legger bare papiret rundt boksen og merker av hvor du må klippe, klippes til slik at den passer og limes/tapes med dobbeltsidig tape. Pyntes deretter slik du ønsker. Jeg har skrevet en liten hilsen på bildet jeg limte på boksen, dette gjorde jeg i paint. Det samme gjør du med fyrstikkeskene, lag deg gjerne en mal i papp, så slipper du å måle for hver eske du skal lage.


Slik er utgangspunktet.
Ikke så mye som skal til før at de blir
riktig så dekorative.Fyrstikkeske i samme stil.
Håper dere fikk litt inspirasjon for i morgen kommer fler tips, men da er det stearinlys som er i fokus. 
Klemmer fra 

4 kommentarer:

 1. Hei!

  Har fulgt med på bloggen deres en stund nå, og følger spent med :) Skal i gang med IVF for andre gang på nyåret, så har fått en forkjærlighet for prøverørs-blogger :)

  Men, jeg har ihvertfall tips ang metforminen og plagene dine :) Jeg har gått på metformin 2000mg/daglig i 7 år nå, og har plukket opp tips fra andre i tillegg til erfaringer jeg har fått på egenhånd :)
  Jeg får akkurat de samme plagene som deg på dager der jeg spiser mat som inneholder mye karbohydrater eller mat med tungfordøyelig fett (sosekjøtt, fårikål, ribbe osv).

  Fikk etterhvert forklart nøyaktig hvorfor disse plagene dukker opp også, fra en koselig overlege :)
  Metformin får man ofte pga insunlinresistens, noe som gjør at blodsukkeret ofte er høyt/bruker lang tid på å komme seg ned på et normalt nivå etter måltider. Og metforminen fungerer da på den måten at den stabiliserer blodsukkeret. Men hvis man da i tillegg spiser noe som gjør slik at blodsukkeret vil opp igjen, blir det en "konflikt" og man blir uvel (kvalm, oppkast, diaré osv).

  Nå har jo jeg PCOS, og får metformin pga dette. Har du fått påvist dette eller evt insulinresistens?
  Jeg har nå levd lavkarbo i 6-7 mnd, og de to siste gangene jeg har vært hos gyn, har de ikke sett tegn til cystene! :D

  Håper at dette hjelper!

  SvarSlett
 2. Tone:
  Så koselig at du har funnet frem til bloggen vår, og fint at du legger igjen hilsning sammen med gode tips.

  Har PCOS og får metformin av den grunn. Nå spiser jeg i grunn alt for lite mat i løpet av en dag, men når jeg spiser blir det gjerne brødmat eller yoghurt. Spiser nesten aldri kjøtt, så tungt fordøyelig mat er nesten et fremmedord her. ;)

  Får vel søke litt på nett, å se om jeg finner noen tips angående mat med lite karbo. :)

  SvarSlett
 3. Koselig at dere ikke tar pause, men fyller på med litt "julekos" i ventetida :)

  SvarSlett
 4. Jordmoren:
  Nei, vi kan ikke ta pause. For selv om det er prøvepause, kan vi ikke la bloggen gå i pausemodus. :)
  Dessuten må vi holde oss oppdatert på hvordan dere andre bloggere har det. Og når man leser andre blogger blir skrivelysten større, så dere er med på å motivere oss til å fortsette å skrive. :D

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)