fredag 16. desember 2011

Hva skjer når man passerer grensen?

Selv om vi har en prøvepause, så er det fortsatt en del spørsmål som ligger å gnager som vi ikke har funnet noen svar på. Ett av disse spørsmålene er: hva skjer når vi har passert den magiske grensen på 15 000,- i medikamenter? Hva skjer da? Vi vet at vi må sende inn samtlige kvitteringer så snart vi har nådd denne grensen. Men må vi fortsette å legge ut for medikamentene eller vil vi få et "frikort" på en måte for de gjeldene medikamenten vi bruker i forbindelse med prøvingen?

Er det noen av dere som kan svare oss på dette? 


Nå har vi tatt helg, og vi har fått kjøpt noen julegaver, men vi har enda fler igjen på lista. Synes det er et mareritt å gå rundt i butikkene, finnes ikke det fnugg koselig å handle gaver i det stresset som er i denne ellers så koselige førjulstiden. 
Hovedmålet denne helgen er å bake og lage mer julegodis, men vi skal også prøve å fullføre gavelista, så slipper vi peset siste uka før jul. Den vil vi bruke til pynting av hjemmet med høy kose-faktor. 
Ønsker dere alle sammen en riktig så flott helg!
Klemmer fra

8 kommentarer:

 1. Dere sender inn absolutt alle kvitteringene, så får dere refundert alle utgiftene over 15.000 :-)

  SvarSlett
 2. Etter endt forsøk, fikk vi et skjema på klinikken som de hadde fylt ut om at vi hadde vært der og fått behandling.
  Dette, sammen med kvitteringene, sendte vi til Helfo. Vi kom jo over grensen på 15 000,- på dette forsøket, så vi sendte inn skjemaet ganske fort etter forsøket.
  Men, om jeg ikke tar feil, så må man betale for medisinene, men man får pengene refundert når man er kommet over 15 000,-!
  Husk at det kun er medisinene du kan søke om å få igjen/"frikort" på, det dere betaler for selve forsøket (vi betalte 1500,-) kan du ikke sende inn kvittering på.

  SvarSlett
 3. Jeg la forøvrig med en lapp med navn, adresse og kontonr, samt telefonnr :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kjappe svar Fruen og Pergoberta! :D

  SvarSlett
 5. Satt faktisk å tenkte på det samme selv nå...
  Vi skal hente medisiner verdt 4000,- på tirsdag og da er vi over grensa.
  Tenkte å ringe Helfo på tirsdag å høre hvordan vi gjør det fremover nå da, men fikk jo noen svar her :)
  Har også fått ett tips om å ta kopi av alle kvitteringene i tilfelle noe skulle bli borte :)

  Ønsker dere en riktig god helg også!
  Her mangler vi bare ei julegave og den vet vi hva vi skal kjøpe :P Er så stolt av at vi endelig ett år har greid å bli ferdige så "tidlig"! :D

  SvarSlett
 6. Ser du har fått svarene dine,så da trenger du ikke enda flere ;)
  Godt å få unna julegavene altså.Selv har jeg vært ferdig en stund :)

  SvarSlett
 7. Hei på dere!
  Har akkurat kommet hjem fra en flott til København sammen med kjæresten min!! Må si det var virkelig rart å vandre rundt der sammen med han vel vitende om at det ikke var "baby-tur" vi var på. Er jo det køben har betydd for meg så lenge.. Han vet heller ikke om at jeg har vært der, men tenker å fortelle han det snart!!

  Leste forrige innlegg også, og jeg må si at jeg blir rasende sint! Selv om jeg pr dags dato muligens kan få barn på naturlig måte (om vi bare kommer igang før eggene mine forsvinner helt..) så trodde jeg vi var på vei fremover, ikke bakover.. Hadde liksom håp om at de en gang skulle la enslige også få mulighet til å få barn i dette landet, men sånn det går nå så kan en virkelig se langt etter det.. Hvorfor i all verden velger folk å ha slike politikere?? Det fatter jeg bare ikke.. Vi må få det bedre, både homofile, enslige og de par som sliter.. Norge klager over at det produseres for lite barn, men det er jo jammen meg ikke vår feil når de går imot oss!! Blir så eitrende forbannet altså!!! :(

  Men nok om det, orker ikke å ødelegge hele julen pga teite politikere!! :)

  Jeg er faktisk ferdig med alle julegaver og har levert ut de fleste, så her kan julen bare komme!! :) Har litt husvask igjen da, men kakene er ferdig og juletreet skal innskaffes søndag, så er godt i rute!! :)

  Forresten, takker for veldig koselig melding inne hos meg!! Følger dere ja, men er fremdeles ikke så veldig flink til å blogge.. Dagene som sykemeldt er ikke så veldig givende så dermed er det ikke så kjekt å blogge heller.. Håper det blir en endring der fort slik at jeg har litt mer å blogge om også!! :)

  Masse helgeklemmer til dere!! :)

  SvarSlett
 8. Jepp, man må betale for alle medisiner selv, og så sende inn kvitteringer og få det refundert etter hvert, også etter at grensa på 15000 er nådd :) Man får også trukket fra egenandel på reiser og ul, men det går på det vanlige egenandelskortet, så husk på å få med kvitteringer på dette også :) Man får ikke refundert kostnaden ved uttak/innsett som er på 1500 pr forsøk...

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)