lørdag 3. desember 2011

Flytende oppskrift

Da har vi overøst huset med herlig kanelduft, og første dose med kanel-likør er laget. Vi skal lage mer, men jeg hadde selvfølgelig kjøpt inn for lite kanelstenger! Det blir alt for lite med denne oppskrifta om man skal lage til seg selv og gi bort i julegave. Tror vi firedoblet oppskrifta i fjor for å være sikker på at vi fikk nok, og det holdt akkurat. Var så heldig å finne en liten etterlatenskap av likøren nå i høst, og den slumpen forsvant farlig fort. ;)

Her er oppskrifta på kanel-likøren:

1 liter vann
3 poser kanelstenger
4,5 dl sukker

Kanelstengene kokes i 1 liter vann med lokket på i ca 2,5 time.
Etter endt koketid fjernes kanelstengene, og sukkeret røres inn.

Essensen siles gjennom et kaffefilter for å fjerne restene fra kanelstengene. Anbefaler et saftklede eller et universalkaffefilter (langtidsfilter) Settes så til avkjøling.

Essensen blandes med ca like deler 6o% sprit, eller etter eget ønske.
Denne oppskrifta gir deg ca. 5-6 dl ren essens.

Likøren kan drikkes med en gang, men blir bedre jo lenger den får stå.

Et langtids-kaffefilter er helt supert til dette.
Vanlig kaffefilter funker IKKE!

Etikettene til flaskene har jeg laget selv i word,
flaskene får man kjøpt på blant annet Partyman.
Da var 4 julegaver unnagjort! Men i år er det noen andre som får smake på godsakene, det blir selvfølgelig ikke de samme som i fjor. Slike patentflasker kan være litt vriene å få tak i, men det er bare å foreta et kjapt søk på internett så finner man kjapt en forhandler. 
Om du bruker oppskrifta på din egen blogg ønsker vi gjerne at du linker tilbake til vår blogg som takk for oppskrifta. :) 
Håper dere prøver oppskrifta og gir oss tilbakemelding på hvordan det gikk, og hva dere syns om resultatet. Siden det er endel sukker i den, blir sluttresultatet ganske klissete, men slik er det vel med all essens. Vi brukte forøvrig 60% sprit fra Vinmonopolet da ingen av oss er spesielt glade i heimkok eller vodka. Bruker du vodka kan den sette smak på likøren, noe som ikke er særlig heldig. Gå for 60% polsprit eller bra heimkok til denne likøren. 
 
Ønsker dere masse lykke til!

PS!
I morgen kommer det oppskrift på julegodis! Mintsnop som er i samme gate som after-eight, men som er fast og ikke klissen. For de av dere som liker mintgodis med sjokolade-kokostrekk (kokos er forresten ikke et must!) er morgendagens oppskrift en hit blant store og små søtmonser!


Med ønske om en flott helg fra

6 kommentarer:

 1. Gleder meg til å prøve denne! blir flotte julvegaver hvis jeg får det til.. :)
  Har fulgt bloggen dere lenge,ble utrolig trist på deres vegne når forsøket ble avbrutt. håper det klaffer for dere snart!
  Hvordan går det med huskjøp forresten? :)

  SvarSlett
 2. Oppskriften må absolutt prøves her også! ;)
  så koselige etiketter dere hadde laget på de, en utrolig fin julegave! :D

  Stor klem til dere begge fra oss <3

  SvarSlett
 3. Arabella:
  Den er veldig enkel å lage, så vi har stor tro på at du fikser denne. :) Koselig at du legger igjen en hilsning hos oss sammen med veldig fine ord, det varmer i hjertet. :)

  Det var en kjempe nedtur den dagen vi fikk beskjeden samt noen dager etter, følelsene forsvinner ikke bare sånn helt av seg selv. Men den 1.desember var gleden igjen tilstede i huset vårt, og følelsene og skuffelsen er bearbeidet. Nå stålsetter vi oss bare til neste forsøk, og bruker desember til førjulskos og familieglede. :D

  Huskjøpet er en lang historie, men vi har ikke gitt opp drømmehuset på Sørlandet.
  Flytting blir det, men vi vet ikke når. Hadde håpet at vi skulle ha flyttet til oktober, og få feire jul i drømmehuset, men slik gikk det ikke. Så nå tar vi bare en dag av gangen, så ser vi hva som skjer ;)

  SvarSlett
 4. Ønsket om å bli foreldre:
  Gleder oss til å høre hvordan det gikk. :D

  Klemmer fra oss begge <3

  SvarSlett
 5. måtte komme med en oppdatering følte jeg! prøvde meg på likør og fikk det jammen til! :)
  Det ble knallsuksess! Gleder meg til å gi de bort.
  takk for god oppskrift.

  Nyt julen sammen, neste år blir det trossalt mer styr med bleieskift, gulp og gråt ;)

  SvarSlett
 6. I dag fikk vi endelig tid til å prøve, hadde bare to poser kanelstenger, så brukte 6 dl vann og 3 dl sukker - kokte i ca en time, og da hadde vi 4 dl essens! Blandet med 4 dl Smirnoff vodka og det ble kjempegodt!!! Ga bort en liten karaffel til nabo'n - leverte den når jeg henta hjem vesla i kveld, etter en time fikk jeg melding om at de syntes den var kjempegod :-D Tusen takk for super oppskrift damer, vi tenker at vi utvider og endrer litt, men bruker oppskriften veiledendte og tester litt andre smaker også :) Har laget et innlegg på bloggen min, med link til dere og hele oppskriften <3

  Ønsker dere en fortsatt god jul!

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)