Dette er også veldig lett å lage, men det er en fordel å bruke engangshansker så deigen ikke klistrer seg fast i fingrene og bruk melis når det skal rulles ut.
Oppskrift på mint-stenger:
50 gr hvetemel
1 dl helmelk
1/2 kg melis
6 dråper peppermynteolje
Hvetemel og melk kokes opp til en tykk grøt (hard klump) og avkjøles nesten helt.
Melis og peppermynteolje eltes inn.
Deigen rulles ut i pølser og deles opp i passe biter.
De bør tørke i en 1/2 time, før de dyppes i sjokolade og rulles i kokos.
Sjokoladen smeltes i vannbad og en liten klump delfiafett tilsettes og røres inn.
Ikke tilsett for mye delfiafett, for da blir sjokoladen veldig rennende, og det blir bare et tynt lag med sjokolade på mintstengene.
Rull dem i kokos umiddelbart, så sjokoladen ikke rekker å stivne.
Legges på et brett med bakepapir til sjokoladen har stivnet helt, gjerne kjølig, før de så legges i bokser og oppbevares kjølig.
Melis og peppermynteolje eltes inn.
Deigen rulles ut i pølser og deles opp i passe biter.
De bør tørke i en 1/2 time, før de dyppes i sjokolade og rulles i kokos.
Sjokoladen smeltes i vannbad og en liten klump delfiafett tilsettes og røres inn.
Ikke tilsett for mye delfiafett, for da blir sjokoladen veldig rennende, og det blir bare et tynt lag med sjokolade på mintstengene.
Rull dem i kokos umiddelbart, så sjokoladen ikke rekker å stivne.
Legges på et brett med bakepapir til sjokoladen har stivnet helt, gjerne kjølig, før de så legges i bokser og oppbevares kjølig.
Glasur:
2 plater lys kokesjokolade
1 pose kokos
1 liten klump delfiafett
Slik ser de ut, på størrelsen med en pekefinger. |
Det ferdige resultatet! |
Det var dagens tips til en aktivitet som smaker godt og som gjerne kan gjøres med både små og store barn. :) Ha ei trivelig førjulstid! I morgen kommer et tips som kan brukes i eget hus, og som egner seg veldig godt å gi bort som julegave eller venninnegave.
Følg med i morgen!
Førjulshilsner fra
Førjulshilsner fra
Dette hørtes ut som en fantastisk deilig oppskrift!! Har handlet inn ingredienser og i morgen skal det bakes med unger og kjæresteinnen ;-)
SvarSlettMonica
Monica: Vi ble nødt til å lage enda mer....de er farlig gode. ;)
SvarSlettHvordan gikk det forresten?