fredag 27. april 2012

En sjenert liten tass...

Hadde time til jordmor klokken 09.00, og fikk komme inn med en gang. Hun kikket så snarest på helsekortet, og ba meg om å legge meg på benken slik at vi eventuelt fikk høre hjertelyden på den lille. Hun lette og lette, men fant bare min puls. Slik holdt hun vel på i drøye fem minutter, men "Reka" lå tydeligvis i en slik posisjon at det ble umulig å finne noe hjertelyd. Hun sa at det var ikke noe å bli nervøs over, for det å lete etter hjertelyden i uke 10 er som å spille bingo, noen ganger har man flaks mens andre ganger ikke. Kom til den konklusjon at "Reka" var i det sjenerte hjørnet i dag, så h*n ville ikke gjøre seg til kjenne. Kjipt for Lillemor som aldri tidligere har hørt hjertelyden på et foster, men nå skal vi på ultralyd i neste uke, så vi satser på at jordmoren på sykehuset får frem hjertelyden. 

Hadde helt glemt å kjøpe inn urinprøveglass til timen, så jeg måtte tisse i en brødpose som jeg knøt igjen... Jordmor dro på smilebåndet og spurte om hvordan i alle dager hun skulle klare å teste prøven. Ba om en kopp som jeg tok med meg inn på badet, slik at hun skulle slippe å ta hull på posen. Veldig enkelt og greit, og ikke noe søl. Til tross for utslag på protein, blod og leukocytter forrige gang, var det ingen utslag på urinen denne gang. Jordmor kunne lattermildt fortelle om diverse rariteter hun hadde fått i forbindelse med urinprøvene, blandt annet: tacoglass som fortsatt stinket taco og gamle filmbokser. Så at jeg kom med en uskyldig brødpose (ubrukt selvsagt) var bedre enn å komme med en kontaminert beholder..

Hun pratet om alt mellom himmel og jord, fra hva man ikke kunne spise til trening i svangerskapet. Vi pratet og lo så mye at vi var faktisk inne til jordmor i 1,5 time! Følte oss virkelig ivaretatt av denne flotte jordmoren. Fikk med oss et hefte for gravide fra helsedirektoratet som omhandler fysisk aktivitet, vanlige plager, hva kan jeg spise, samt tobakk og alkohol. Et veldig nyttig og informativ hefte. Bam Gravid og Bam Pappa ble også med hjem i veska. Selv om Lillemor ikke akkurat blir noen pappa, så vil hun nok dra nytten av å lese bladet. ;)

Bildet er lånt fra klikk.no

Kom frem til at det blir flere kontroller på meg enn de 7 som er vanlig, så vi skal tilbake om 4 uker. Jeg skal også på ultralyd i uke 31 for å sjekke veksten på fosteret, siden jeg har født ett barn som var veldig stort. Samt at jeg ble innlagt og fødselen ble satt i gang, fordi jeg hadde svangerskapsforgiftning. Skal også på glukosebelastning i uke 26. Hun vil også ha en ekstra oppfølging fordi jeg er lite flink til å prate om ting som plager meg og jeg i tidligere svangerskap har hatt spiseforstyrrelser og fødselsdepresjon... (dæven nå har jeg virkelig blottlagt livet mitt!)

Alt i alt, så er ting helt supert og det er ingenting å sette fingeren på. Er selv overlykkelig over at jeg ikke har gått opp noe som helst i vekt! I følge jordmor så var det ikke noe galt i manglende vektøkning. Livmora er kommet godt opp av skambeinet og kjennes veldig godt når man trykker på magen. Er kanskje ikke så rart at kulen på magen er blitt tydeligere. Er veldig godt at magen ikke lenger skyldes overstimulering eller masse luft, men en stadig voksende liten spire. Nå gleder vi oss bare til neste uke når vi igjen skal få se "Reka" vår svømme rundt i sin lune magehulehybel. 


 

8 kommentarer:

 1. Så deilig å høre alt står bra til! <3
  Kose dere og nyte helga jenter, stor klem ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fantastisk herlig <3
   Takk det samme snuppa :D

   Mange klemmer til dere også. :)

   Slett
 2. Kjedelig at bebisen er så sjenert da, men får håpe på bedre lykke neste uke!! :) Flott å høre at det går bra med dere og at dere skal få skikkelig oppfølgingm det fortjener dere!! :) Håper dere har en strålende helg!! :) Klemmer!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi satser på at bluferdigheten går over til neste uke, og at h*n legger seg i rette stillingen slik at hjertelyden durer ut i rommet. :D

   Er veldig betryggende å få så flott oppfølging. God helg til deg og din kjære. Mange klemmer fra oss to. :)

   Slett
 3. Åh, lille luringen som ikke vil vise seg frem for mamsene sine enda... Men til neste uke, da må h*n om h*n vil eller ikke ;-)
  Supert at dere får ekstra oppfølging, det er så bra at man blir tatt på alvor når man har sin historie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Et lite bøllefrø av dimensjoner! ;) Men vi satser på at det går fint i neste uke :D
   Hadde ikke regnet med at jordmor skulle være "så streng" og ta min forhistorie så på alvor, men jeg er veldig glad for at vi får den oppfølgingen vi får. :D

   Slett
 4. Herlig opplevelse da :) vi hørte hjerte i uke 12.. så du får nok høre det neste gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er veldig fornøyd med dagens opplevelse med jordmor, og kan så absolutt anbefale alle å bruke jordmor til svangerskapskontrollene. (enten kombinert med fastlegen eller bare jordmor)

   Vi likte faktisk bedre å være til jordmor fremfor fastlegen siden vi begge følte oss ivaretatt og godt mottatt.Ikke minst at jordmor setter av minimum 1 time til hver pasient. Kommer nok til å bruke jordmor med mindre jeg får noen plager som tilsier at legen bør skrive ut medisiner eller sykemelding.

   Gleder oss stort til neste uke <3

   Slett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)