mandag 16. april 2012

9 uker!

Synes ikke det er lenge siden vi satte inn egget, og nå er vi plutselig 9 uker på vei! 

Reka vår: veier ca. 1-2 gram og måler 2,3 - 3,2 cm. Denne uken kommer de første målbare hjernebølgene og Reka begynner å bevege seg. Det er ikke snakk om bevisste bevegelser, og det vil ikke kjennes på lenge.
Øyne, ører, nese og munn utvikles stadig og blir tydeligere. Både ører og øyne har vært litt merkelig plassert på den lille kroppen, øynene var på siden av hodet, og ørene nærmere munnen. Denne uken begynner de å flytte seg mot det riktige bestemmelsesstedet.

Kroppen blir lengre, og etter hvert blir også muskler og beinbrusk hardere. Hodet som har lent forover, reises litt opp slik at hals og nakke blir tydeligere. Organene i kroppen utvikles videre, og magesekken kan ses som en svart flekk i venstre del av buken. Hjertet er noenlunde ferdig utviklet og slår flere slag enn noen sinne denne uken – gjennomsnittlig 177 slag i minuttet!

Denne uken dannes det endelige nyreparet. Armene består av skulder, overarm, albue, underarm og håndplate. Beina utvikles litt tregere, men mot slutten av uken vil også de har den tydelige inndelingen med lår, kne, legg, ankel og fotplate. I hånd- og fotplatene dannes det avgrensninger for fingre og tær.

Helt utrolig å tenke på at den lille i magen faktisk er et bittelite menneske, det er magisk rett og slett! Magen har uten tvil forandret seg, og det er teknisk umulig å trekke inn magen slik at den blir flat. Kulen er kommet for å bli, og for å stadig vokse seg større.

Skal i et par konfirmasjoner i år, og har i den anledning bestilt meg noen kjoler fra ebay til en latterlig billig penge. For tre selskapskjoler inkludert frakt må jeg betale den nette sum av 400 kroner! Har siden 2004 vært fast kunde på ebay, har bestilt kjoler i forbindelse med store anledninger, utstyr til bugaboo cameleon, stelleveske med mer, og jeg har vært meget fornøyd med kjøpene. Derfor er det ganske naturlig å fortsette shoppingen der når behovet melder seg. Skal se om jeg finner bilder av kjolene jeg har kjøpt. 

10 kommentarer:

 1. Ja det er fantastisk hvordan det utvikler seg :) Oi.. 400 var jo billig da ! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er magisk <3 Så herlig at du har kjent liv, tenker DET var magisk! :D

   400 kroner er grisebillig, nå håper jeg bare at kjolene kommer frem til de skal brukes...Det kunne ta opp til 6 uker før de kom frem til Norge.

   Slett
 2. Det er magisk å tenke på hvor fort tiden egentlig går den første tiden! Det er et bittelite menneske allerede! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir like fascinert hver gang vi ser bilder av embryoet, og hvor utviklet den lille egentlig er <3

   Slett
 3. 9 uker allerede? Hjelp, som tiden flyr!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tiden sneglet seg avgårde når vi befant oss i dpo-land, så løsnet det plutselig, og tiden har flydd siden uke 5! Håper ikke resten av svangerskapet går like fort.

   Vi skal uten tvil virkelig nyte at en liten spire har fått innvilget søknaden på en magehulehybel :D

   Slett
 4. Hyggelig å lese at alt står bra til med dere. Masse lykke til videre :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det føles fantastisk at alt er så bra som det er. :D Blødninger og spotting er borte som dugg for solen, og vi kan slappe av og nyte graviditeten. <3

   Slett
 5. Så kjekt å lese om hvordan den lille har det der inne i hulen sin da!! :) Fantastisk at en allerede er så og si ferdig utviklet allerede på et så tidlig stadie!! :) Nå er det bare å vokse seg stor og sterk som gjenstår!! :) Håper formen er bra også!! :)

  Klemmer!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Formen er fin, bortsett fra litt trøtthet, men er som sagt glad for at den er her. For det er det eneste skikkelige symptomet jeg har på at en liten spire vokser i magen.

   Er veldig koselig å følge utviklingen til den lille ved å se bilder og filmer på nettet <3

   Mange klemmer tilbake :D

   Slett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)