fredag 6. januar 2012

Skal, skal ikke?

Det er egentlig ikke så veldig kaldt når jeg tenker meg om, for vi er da vant til mer kuldegrader enn det gradestokken viser nå. Men når den første dagen med 10 minusgrader kommer, så kjennes det godt. Spesielt når dagen før var mild og fin, og det var to plussgrader ute! Huset blir iskaldt, bilen har vegringer mot å starte, det river i nesehåra når man er ute og fingrene fryser fort på seg neggelbitt. Selv om det er kaldt, så er det flott også. Lufta virker så frisk og himmelen er lyseblå og klar. Vinteren er en flott årstid, så lenge snøen ligger. Med en gang slaps og holke melder sin ankomst er det positive med vinteren for lengst glemt.

Når kulda sniker seg inn i huset og kroppen føles som en istapp, er det fort gjort å drømme seg bort til sol og varme. Vi ble sittende å kikke på tre ulike turoperatørers nettsider og deres ulike reisemål til varmere strøk i går kveld, og lysten til å reise til utlandet ble ikke mindre. Kom så langt at det bare var å legge inn navn på bestillinga og sende den avgårde. Fant flere bra hotell, men vi har fallt for Pegasos Royal fordi det har et enormt badeanlegg. Prisen var heller ikke avskrekkende for fire personer med all inclusive. Vi har lyst å reise i midten av mai eller september fordi temperaturen er bra. Mai er øverst på ønskelista vår.Et enormt badeanlegg på hotellet frister veldig.
Men så kom tvilen da...Skal vi ta sjansen på å bestille? For første gang skapte det nært forestående IVF/ICSI forsøket lettere hodebry. Om forsøket nå i februar/mars ikke går veien, da vil det trolig bli nytt forsøk i mai. Og skulle det gå veien, vil jeg være tett opp under 12 uker ved avreise. Formen kan da være bra eller helt rævva, og sydenturen kan bli drømmen eller et sant mareritt. Skulle det bli september vil det eventuelt være to måneder igjen til termin, og hvordan er det å være i sydens land med stor mage?

Det var ikke like lett som foregående år å bestille sydentur! Det ble alt for mye hvis-om-atte...Til nå så drømmer vi, men vi vet at hvis vi skal, så kan vi ikke drøye bestillingen så veldig lenge.
  
Hva ville dere gjort? 


7 kommentarer:

 1. Jeg ville bestilt!
  Man vet jo aldri hva som skjer, så får man heller ta det som det kommer etterhvert.

  Vi fant ut at vi ikke kunne legge opp livet vårt etter hva som KUNNE skje, og har derfor bestilt 3 ukers sydentur i juni.
  Kanskje greit å sørge for at man har avbestillingsforsikring, og skulle det skje noe i forhold til svangerskap f.eks, så er det sikkert mulig å få en legeerklæring på at man ikke kan reise.

  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 2. Uff...vi har samme problem:) Vi drøyer det til etter 17 januar...for da vet vi om det klaffet denne gangen eller ikke. Hvis det IKKE klaffer så bestiller vi en tur nå...og hvis det klaffer nå...da blir det ingen sydentur denne sommeren!!!

  Dilemma!!! Om man skal tenke at det går...elkler gfaktisk abre drite i det..bestille...og heller ta det når det kommer hvis det blir bebis:)

  SvarSlett
 3. Nå har jeg ettåring i huset, (Bursdag i går faktisk. Hurra!) men husker fremdeles veldig både den intense kvalmen og den tunge sluttfasen. Pluss at jeg var så svimmel i kvalmemånedene. En butikktur var vanskelig å få til, og jeg måtte sitte ned på de merkeligste steder. Det er sannelig et valg mellom pest og kolera du har, hvis du skulle få det slik som jeg hadde det. Jeg tror kanskje jeg ville valgt mai, og da tatt avbestillingsforsikring. Den siste tiden har man nesten ikke lyst å lette fra sovaen en gang, langt mindre lette med fly. Og tenk om vannet går i flyet? Det hadde ikke jeg turt å sjanse på. Er det ikke noe med krav om garanti fra lege for å ha lov å fly siste to måneder uansett? Jeg vet ikke jeg... Men det finner du nok i såfall ut av. :)

  SvarSlett
 4. det finnes vel avbestillingsgebyr?? da kan dere ta sjansen?!

  sandramedhjertetihånden

  SvarSlett
 5. Ikke lett å si, men tror nok jeg hadde valgt å bestille med avbestillingsforsikring til mai nå sånn at jeg hadde hatt mulighet til å ombestemme meg! Her har vi bestilt oss tur til Kreta i mai!! Gleder meg!! Kanskje det blir der en baby skal lages?? Hadde ikke vært meg imot det nei!! :)

  SvarSlett
 6. Vi var der i begynnelsen av september i fjor,og det var kjempeflott. En herlig uke som gav mye energi. Flott anlegg,fine rom og flott personalet.

  Jeg hadde bestilt, og hatt avbestillingsforsikring!!
  Lykke til med videre forsøk
  Klem Carmenzita (sg)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for alle gode råd! Ikke det at vi ble så veldig mye klokere. Skriver det i eget innlegg ;)

  Veldig flott å høre fra deg Carmenzita, lenge siden sist og greit å få tilbakemelding fra noen som har vært der nede. Sender deg en pm på sg for å grave etter mer detaljer rundt plassen. :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)