onsdag 4. januar 2012

Mens vi venter...

På nyttårsaften skulle mensen ha kommet, men jeg hadde bare et lite spor av spotting som forsvant samme dagen. Nå 5 dager etter er fortsatt ikke mensen kommet. Utrolig hvor mye man lengter etter å begynne å blø, helt absurd egentlig! Den forhatte mensen er plutselig blitt noe man går å lengter etter. Kanskje ikke så rart, for nedtellingen mot neste forsøk skulle startet på nyttårsaften. Men samtidig så kjenner jeg at det er ikke noe stress med at mensen ikke er kommet. For før eller siden kommer den, jeg bare vet ikke når.

Vi har snakket veldig lite om forsøk nummer to, for vi ble enige om at vi måtte fokusere på noe annet. Ikke skape for høye forventninger til neste forsøk. Og vi skulle hvertfall ikke kjøpe noe mer til vår etterlengtede spire. For etter en kjapp gjennomgang av det vi har kjøpt, så fant vi ut at vi har mer enn nok! Det har blitt slik at vi har handlet de gangene vi har hatt forsøk, vært gravide, eller kommet over noe vi har fallt pladask for, og dermed har det blitt litt i samlinga av søte bittesmå klær. På neste forsøk, så skal vi altså ikke kjøpe noe til vår etterlengtede spire. Føler at det på en måte skaper ulykke. 


Men den dagen vi har passert de magiske 12 ukene, kommer nok shoppe-gleden tilbake ;) 
For hvor koselig er det vel ikke å shoppe utstyr til den som endelig har tatt bolig i magen? Som spreller og turner rundt som en akrobat inni sin lune magehule, som strekker armer og bein opp under ribbena dine, som hikker så hele magen rører på seg...Et levende lite menneske som vokser seg større for hver dag som går, inni din egen mage. *drømmer seg bort*


Igår kveld så vi premieren på et nytt program på FEM. Et program som provoserte, som fikk oss til å "kjeftet" oppgitt på tv-skjermen. Hvorfor? Jo, fordi ingen av oss hadde forestilt seg at det gikk an å bli så egoistisk og dum!!
"Ung, dum og gravid" går hver tirsdag klokken 22.30 og varer i 1 time og 15 minutter, og tar for seg tre gravide kvinner i hvert program. Tre kvinner som er veldig egoistiske og som ikke tenker på at deres handlinger kan føre til konsekvenser for det ufødte barnet de bærer i magen. Det vi her i Norge er veldig opplyste om, virker som er et usnakket kapitell i Storbritannia. Dårlig kosthold, røyking og drikking var temaet for programmet, og forsøket for å endre kvinners holdninger og vaner under graviditeten. Kanskje kan programmet få gravide her i Norge som har samme problemene som kvinnene i programmet, til å åpne øynene og søke hjelp eller endre sine vaner. En ting er i alle fall sikkert, programmet er veldig informativt og vil uansett åpne øynene og provosere de som ser på, være seg de er gravide eller ikke!


Direkte utklipp fra FEM sin beskrivelse av gårsdagens episode:

"Vi møter vordende mødre som får hjelp av jordmødre med lang erfaring til å kutte ut sine usunne og skadelige vaner før den største begivenheten i deres liv.

Vi møter unge jenter som venter barn men som ikke klarer å kutte ut sine usunne vaner.


Blant andre møter vi bareier Juliet som kjemper for å kutte ned på sine fire daglige vinflasker, Heather som røyker 20 sigaretter om dagen og som ikke skjønner hvorfor hun skal slutte og Kayley som elsker potetgull og er kraftig overvektig, men er ikke overbevist om at hun trenger å endre spisevanene sine bare fordi hun har et barn i magen.
Klarer jordmødrene å overbevise kvinnene om å slutte med sine usunne vaner for babyens skyld?"

Siden det ikke ble noe innlegg fra oss på nyttårsaften, vil vi med dette komme med en noe forsinket nyttårshilsen til dere. Bedre sent enn aldri, ikke sant? 
Ønsker dere ett riktig godt nytt år, og måtte det nye året bringe masse glede og bli slik dere ønsker og drømmer om.


Beste hilsner fra
 

6 kommentarer:

 1. Er rart det der ja... når man ikke vil ha TR på besøk, så kommer hun med en gang! Men vil man ha henne, nei da lar hun vente på seg :(
  Krysser fingrene for at hun banker på snart ;)
  Hm, kanskje jeg må se det programmet i dag?! Er sykemeldt pga senebetennelse, så tillater meg å sitte lenge oppe :P

  Ett riktig godt nytt år til dere også, måtte dette året bringe mye glede og oppnå mange drømmer for dere! <3

  Klem

  SvarSlett
 2. Riktig godt nyttår til dere!! :)

  Ja, de der ungdommene er ikke helt gode.. Såg det ikke selv, men har sett litt på den danske varianten av unge mødre, og de er ikke helt gode de heller.. Er vel også derfor de er for unge til å bli mødre, de klarer jo ikke engang å passe på seg selv! Håper de får orden på jentene!! :)

  SvarSlett
 3. Godt nyttår til dere også <3

  SvarSlett
 4. Ønsket om å bli foreldre: Trøster meg med at mensen kommer uansett, bare så kjipt at den ikke kommer når man har regnet med at den skulle komme.

  Det utsetter bare forsøket vårt og eventuell termin nærmere jul 2012 ;)

  SvarSlett
 5. Vestlandsjenta: Det var ikke unge mødre, men et helt nytt program med litt annen vinkling. Med fokus på de usunne vanene veldig mange unge gravide kvinner har. Et program så provoserte så til de grader at vi ble passe oppgitte av å se på!

  SvarSlett
 6. Flippy: Håper du har hatt det fint med jul og nyttårsfeiring til tross for innmari dårlig vær i støytene! Dere reiser til sol og varme snart, og vi finnes ikke svartsjuke :P

  Håper du oppdaterer bloggen din med bilder og "reisebrev" når du kommer hjem. Har utrolig lyst å reise til Egypt, men har hørt og lest så mye forskjellig. Og det er stort sett bare negativt :(
  Det virker så spennende, for landet har så mye historie og verdifulle bygg og landemerker vi kunne tenkt oss oppleve.

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)