fredag 24. juni 2011

Det dumpet er brev ned i postkassa....

adressert til Lillemor fra legen. Ble vel ganske paff begge to da vi så hvor det kom fra, for ingen av oss hadde forventet et brev derfra med det første. Lillemor var som dere sikkert husker til legen i forrige uke, hvor hun da fikk utskrevet provera og tok en hel masse blodprøver for å prøve å finne svaret på hvorfor hun aldri blir frisk. 
Som de gullfiskene vi er begge to, hadde vi helt glemt at hun hadde tatt disse prøvene. Og svaret kom altså i dag; Lillemor har kyssesyken! Da er det kanskje ikke så rart at hun aldri blir i bedre form, eller helt frisk....Var veldig godt å få et svar og ei forklaring på hvorfor hun har hanglet i over to måneder. 

Vi har forsøkt å ressonere oss frem til hvordan hun har blitt smittet, men vi ga vel opp like fort som vi begynte. Det eneste vi kom frem til var at hun enten er blitt smittet av et av barna på jobben eller av meg. Selv har jeg hanglet lenge, men jeg har ikke hatt like nedsatt almenntilstand som Lillemor. Så i morgen tidlig drar jeg til legen for å få tatt de blodprøvene som kreves. Kyssesyken smitter ved dråpesmitte (hosting/nysing) eller ved indirekte kontakt som ved drikking av samme glass/flaske og selvsagt kyssing. Derfor må vi ta noen forhåndsregler i dette huset i noen måneder fremover. Ergo, det er slutt på å dele drikkeflaske med venner eller barna. Man kan faktisk være smittefarlig i hele 18 måneder (!!!!) vi håper selvfølgelig at Lillemor er en medisink sensasjon og vil være smittefri om kun kort tid.

Kun få dager igjen til el-testen vil lyse positivt mot meg, hvorpå jeg må stresse med å komme meg avgårde til donor. Hadde vært så innmari mye enklere å planlegge om man visste når eggløsningen kom. Men hadde dette vært tilfellet ville nok vår kjære klode vært overbefolket for lenge siden! Så jeg er rimelig fornøyd over at eggløsningen kommer når den kommer. 


Sånn går no dagan! ;)


Tuppen

5 kommentarer:

 1. Huff, og kyssesyken som er så langvarig. Har hatt det selv så vet hvordan hun har det.. God bedring til lillemor :-)

  SvarSlett
 2. Uffa, god bedring til Lillemor *klemmer på* men, selvom det er trist å være syk så lenge, så er det jo greit å få et svar på hvorfor også?! Men, nå blir det vel bare bedre og bedre framover - så da krysser vi fingre og tær for at sommeren blir bra for alle :))

  SvarSlett
 3. Var veldig godt å få et svar på hvorfor jeg har vært syk så lenge. Tusen takk for god bedring ønsker og klem. :-)

  Lillemor

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)