torsdag 18. oktober 2012

Hjelp! Vi føder.

Nei, slapp av! Vi skal ikke føde riktig enda. Men hver tirsdag kl.19.45 går det en dokumentarserie på NRK2 fra en av Danmarks største fødeavdelinger. Er veldig likt alt av slike programmer som handler om fødende kvinner og tiden før og etter, men her i huset sluker vi slike programmer rått! Programmet anbefales i allefall.

Lillemor har alltid syntes at slike programmer var veldig spennende, men i går når vi så på det hadde hun til tider et veldig angst lignende uttryk i øynene. Når kvinnene hylte og bar seg fordi de lå i sluttfasen, satt nærmest Lillemor med pute foran øynene og fingrene i ørene. Plutselig kom det fra henne: "hva er det vi har begitt oss ut på?" Jeg spurte om hun gruer seg til fødselen, og jeg fikk et ganske klart svar. JA, hun gruer seg! Hva skal hun grue seg til da? det er jo jeg som skal stå for all jobbingen og smertene. ;)

Jeg vet hvorfor hun gruer seg, og skjønner det veldig godt. Som veldig mange andre som skal være med på fødsel, sliter hun med følelsen av å ikke kunne gjøre noe, samt å se at den man elsker vrir seg og hyler i smerte. Men så lenge hun er til stede, gir meg en hånd å klemme, en kald klut på panna og litt drikke innimellom så er jeg strålende fornøyd. Og når fødselen er over så er jeg sikker på at Lillemor sitter igjen med en følelse av at fødselen ikke var så ille og skummel som hun har sett for seg.

Er lenge siden jeg har hatt en statusoppdatering her på bloggen, så nå er det jaggu på tide!
Statusrapport per 18.Oktober 2012

Termin: 19.november

På vei: 35+4

Igjen til termin: 32 dager

Kjønn: Gutt <3

Utålmodig: For å være helt ærlig, ja!! Lengter etter å se hvordan han ser ut.

Hodet ned: Japp! Men jordmor glemte å si om hodet var festet eller bevegelig.

Aktivitet innenifra: Til tider veldig mye, og faktisk smertefullt. Særlig når han tar spenntak i ribbeina og stanger med hodet i symfysen!

Bestemt navn: Har ett par alternativer.

Vektøkning: +7

Barnerom ferdig: Nei, dessverre. Rommet ser fortsatt bombet ut, men maling er kjøpt…

Alle innkjøp ferdig: Jepp! Nå skal han bare komme.

Utstyr: bugaboo cameleon, voksipose, vippestol, vugge, kommode, babygym, babyseng, badebalje, 3 stellevesker, stæsj til vogna, en god del klær i str.50-74, blåstripete bamse, bilstol med base, tripp-trapp stol, babysete, pute til tripp-trapp stol, stellepute med beskyttelse, håndduk med hette, babysovepose. Stellebord, ammepute, lekegrind, bleiebøtte. Har fått masse klær fra mamma i størrelse 50-68 pluss smekke, kopp og sengesett.

Mangler av utstyr: Det eneste vi mangler nå er pose til bilstol samt å finne Babybjørn-sæla som forhåpentligvis ligger i det som ikke er pakket ut enda.(mistenker at det er en pose med uerstattelige babyutstyr ble kastet når vi flytta) Om vi ikke finner Babybjørn kommer vi til å ønske oss dette til jul sammen med pose for å ha utenpå Babybjørn.

Strekkmerker: Ingen endringer i eksisterende strekkmerker fra tidligere svangerskap.

Melk i brystene: Råmelk som kommer når man klemmer på brystvorta.

Om fødselen: Tenker mest på turen til sykehuset i Kristiansand, hvordan oppholdet på føden vil bli og om jeg kommer til å få til ammingen.

Plager: Kortpustet, intens halsbrann, HØY puls og plages med å gå normalt som følge av at bekkenet har blitt kranglete.

Oppegående: Kommer veldig an på dagsformen.

Sulten: Nei. Matlysten er mer eller mindre borte, og jeg glemmer å spise.

Dilla på: Drikker helst vann når tørsten først melder seg, og da holder det ikke med ett glass. Denne siste uka har ovnsbakt leverpostei smakt helt himmelsk!

Sliten: Til tider veldig sliten, men ikke fordi magen er stor, men fordi jern og b12 verdiene er alt for lave.

Høygravid: Per definisjon ja. Men er ikke spesielt stor, og får fortsatt på meg både sokker og sko uten problemer.

Humør: Bra. Har til tider veldig kort lunte når det kommer til enkelte mennesker vi omgås.

Sykehusbaggen: Burde vel pakkes om ikke så alt for lenge.PS! Nå er det bare 32 dager igjen!!

Nattaklemmer fra

16 kommentarer:

 1. Herlighet så liten tid det er igjen til babyen er hos dere nå da!! :-) Tiden har flydd!! Håper bare tiden snart går litt fortere for meg også, men tenker at når jeg kommer i gang med egeninnsatsen oppe så forsvinner den litt fortere!!

  Jeg ser også på den danske serien! Facinerende mye lyd der!! Hehe!! Foreløpig går det helt greit å se på!! :-)

  Herlig å lese om hvordan det går med dere!! :-)
  Masse klemmer!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tiden har absolutt flydd avgårde! :D Ganske så deilig egentlig, i allefall når alt er i boks her hjemme.
   Selv om jeg minte dere lesere på å se på serien glemte vi det helt bort i forrige uke. Ikke vet jeg om det går i reprise heller...
   Håper det står bra til med dere 3. <3

   Klemmer tilbake.

   Slett
 2. Oi.. 19 oktober ja.. Jammen ikke lenge til :) Det er jo normalt og grue seg, men det går nok fint ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Satser på at alt går over all forventning, men nå er det ikke Lillemors panikk som er størst. Mine tanker om hvor vond den fødselen kommer til å bli svinser rundt i hodet for tiden....*grøss*

   Slett
 3. Haha, jeg husker jeg så sånne fødeprogrammer før jeg fødte og, og tenkte "Er det virkelig nødvendig å hyle sånn da?"... Vel, jammen fikk jeg smake min egen medisin gitt! Hehe ;-)

  Kommer til å hate meg selv når jeg sier dette her, for jeg ble skikkelig sur på alle som sa det til meg på slutten av svangerskapet, men FY FLATE, så fort det har gått!!! Nå er han jo snart her, tiden flyyyr! ;-)

  Ha ei flott uke, damer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heheh!! Vet av erfaring at jeg kan lage lyd, og ikke er det hyling heller...Ble skremt av meg selv sist fødsel for jeg brølte som om jeg var en bjørn i kamp! Makan til mørke og skumle brøl...

   Det har gått farlig fort, men man kommer til et punkt hvor tiden går like sakte som den gjorde de første 12 ukene, og dit er jeg kommet nå. Utålmodig jeg? neida....SÆRLIG!!!!

   Slett
  2. Hehe, jeg trudde en periode at hele svangerskapet bare var oppspinn, til tross for DEN struttemagen liksom... Vurderte innimellom å stikke ei nål i magen, for å se om den poffet... ;-)

   Slett
 4. Så godt å få en oppdatering igjen, og jammen er det ikke lenge igjen nå, nei :) Spennende! Jeg følger gjerne med på sånne serier enda jeg, selvom minsten har blitt over 10 år og jeg ikke skal ha flere, hehe... Lykke til med siste innspurt, det går helst bra <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det til tider lenge mellom oppdateringene, men jeg er som regel helt slått ut av trøtthet mens Lillemor svinger både kost og pussepapir rundt om i huset.
   Skal bli herlig å endelig få lov til å møte Lillesprell, men må ærlig innrømme at jeg gruer meg til smertene...

   Slett
 5. Nå får det fort til den lille kommer ;)
  Ønsker dere en god helg jenter <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om det føles som tiden står stille, så går det likevel fremover. Kanskje like greit at det ikke føles som tiden flyr for da får jeg slappet litt mer av ;)

   Har kost oss i helga, og kanskje spesielt akkurat i dag. :)

   Slett
 6. Åh så spennende! Nå er det søren meg ikke lenge igjen før vesleprinsen kommer!!! :-D Godt at alt står bra til med deg/dere og at alt er i rute! :-D Mange klemmer til deg og jeg håper at bekkenet er snillt med deg fremover <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå skal han strengt tatt bare komme. Hele huset er ufattelig utålmodige og lengter seg syk etter å møte prinsen <3
   Bekkenet har strengt tatt slått enda mer krøll på seg, ikke noe gøy i det hele tatt, men kan ikke noe annet enn å holde ut. ;)

   Mange klemmer i retur. :D

   Slett
 7. For en fantastisk hærlig blogg dere har:))
  Ikke lenge igjen til nurket deres kommer nå! :)
  Ønsker dere en fin helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Silje. Får dessverre ikke kommentert på bloggen din.
   Blir spennende å følge dere videre og veien deres mot det store målet. <3

   Slett
  2. Rart at det ikke går an til å kommentere. Skal se om jeg klarer å fikse det :P Er ikke noe flink på tekniske ting,hehe :)
   Tusen takk for det :))

   Slett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)