fredag 16. november 2012

Fremgang...

Var som dere sikkert har fått med dere til jordmor i dag. Jeg kan nå skilte med 1 i ødem og det kom vel så å si over natta. Måtte ta av meg ringen i natt, og det var ikke like enkelt å få plass til beina i skoene, det var faktisk ubehagelig trangt.
Jordmor la også merke til at jeg hadde fått vann i kroppen siden forrige kontroll, og var derfor snar med å sjekke urinen ettersom jeg tidligere har hatt svangersforgiftning.
Både urin og blodtrykk var fint, men jeg hadde 1+ på protein i urinen, noe som ikke var noe å bekymre seg over. 


Undersøkelsen gikk veldig greit, men det var litt ømt når hun tøyde "oppi der". Status etter dagens undersøkelse: mormunn er sentrert, moden, 2-3 cm åpning, men kanten på mormunn er smalere enn sist gang, men fortsatt litt tykk. Det ble derfor ingen skikkelig stripping i dag, men jordmor tøyde som sagt veldig godt. Er umulig å si når det skjer noe mer, men det er i allefall fremgang.

Har hatt ett sinnsykt nedpress og en del mas-rier etter timen hos jordmor. Til tider så har det føltes ut som om skambeinet og bekkenbunnen skulle ramle fra hverandre, og at Lillesprell var halvveis på tur ut! Han har virkelig bidratt med sitt for å prøve å få fortgang i sakene...Han har danset en blanding av can-can og hip hop samt stanget som en liten okse nederst i bekkent. Smertefullt ja, men det er helt sikkert effektivt for resten av fødselsforløpet. 

Hadde et par spørsmål i forbindelse med fødselen og endte opp med å ringe til fødeavdelinga og fikk prate med ei veldig hyggelig jordmor. Jeg har et stort ønske om å kunne få føde i vann, og var usikker på om de hadde dette tilbudet i Kristiansand. Det har de, men alt kommer jo ann på hvor mange andre kvinner som er fødende i samme øyeblikk som oss, ettersom de bare har ett rom hvor man kan føde i vann. Om fødselen forløper uten noe som helst komplikasjoner, så kan jeg få en vannfødsel så fremt rommet er ledig. Krysser fingrene for at vi får oppleve det, det virker så rolig og behagelig. 

Kom over en ganske morsom artikkel på mamma.no i dag om "Ting du ikke vil høre når du er gravid" 
Skjermdump fra mamma.no/mammaliv

Les den og le litt, eller videresend den til en som kanskje har kommet med bemerkninger som ikke egner seg å si til en gravid og hormonell kvinne.  

Ha en fortreffelig fredag kjære lesere!Klemmer fra en veldig fødeklar, som bare har 3 dager igjen til termin!


  

16 kommentarer:

 1. Hei i helgen!!

  Mens du leste deg gjennom bloggene mine så blogget jeg om ul timen i dag!! Veldig kjekt selv om vi ikke fikk de beste bildene av han.. Gleder meg virkelig til å få gjort mer oppe i helgen!! Vil at det skal bli klart snart så jeg kan begynne innredningen!! :-)

  Kjedelig at du har fått ødem itillegg da, men håper han snart er klar for å komme ut!! Det at han danser i vei der nede må vel være et godt tegn, eller?? Heldig du som kanskje kan føde i vann da!! Det hadde jeg ønsket også, men er ikke noen mulighet her i Bergen, ikke kan vi få lystgass her heller.. Men satser foreløpig på å gå for badekar i åpningsfasen samt akupunktur!! Men får se etterhvert da!!

  Håper igjen at helgen blir god, med eller uten fødsel!!

  Masse klemmer!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Var inne på bloggen din å kikket og kommenterte ;)

   Ødemet forsvant bortimot like kjapt som det dukket opp, snodig. Lystgassen var ikke noe for meg sist jeg fødte, spydde som en gris av djevelskapen. Men det er selvfølgelig veldig forskjellig fra person til person. Noen nekter plent å gi fra seg maska når de først har fått kloa i den ;)

   Ble en trivelig helg, men dog uten fødsel ;)

   Slett
 2. Hehe,måtte lese linken du la ut før jeg kommenterte- sånn at jeg ikke skriver noe feil :))

  Krysser fingrene for at det er ingen fødende kvinner på Kristiansand sykehus i det sekundet dere kommer inn, og at du får føde i vann:)
  Ikke lenge igjen til dere har den "dansende" lillegutten deres nå <3 (Det høres ikke særlig godt ut med en liten okse nede i bekkenet, auu)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehe!! Er ikke hårsår overfor kommentarer skriftlig, er vel heller hva folk klarer å fyre ut av seg når man møter dem.

   Har spesielt ei som HVER gang vi har møttes har sagt: " å så stor du er, du er jo sprekkferdig snart!" Nesten så jeg har flydd i trynet på kjærringa!

   Er veldig spent på hvordan selve fødselen blir, og håper alt går som en drøm :D

   Slett
 3. Det går rett veien :) Når jeg hadde 3 cm åpning gikk det 4,5 time så var jenta ute :) Masse lykke til :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Lillesprell er tydeligvis et langtidsmodningsprosjekt! ;)
   Har gått med 3 cm åpning i flere dager og fortsatt så skjer det ikke noe. Jaja, han kommer forhåpentligvis når han er klar.

   Krysser fingrene for at jeg slipper å bli satt i gang.

   Tusen takk!! :D

   Slett
 4. Wee, det går riktige veien ja :))
  Masse masse lykke til! <3
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde det enda vært noe fornuftig fremdrift så.... :P

   Tusen takk!! :D

   Mange klemmer i retur.

   Slett
 5. Avent produktene jeg kjøpte på tilbud på grunn av nattåpent her i området, så det hjelper nok ikke deg, dessverre!! :-( Håper du finner en på tilbud du også!! :-)
  Spent på å høre hvordan helgen går og om det er noen fremgang mot fødsel!!
  Klemmer!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er ikke det typisk da! Jaja, får satse på at brystpumpa holder så lenge vi har behov for det. ;)

   Klemmer tilbake.

   Slett
 6. Nå er det spennende her :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke spennende nok, i allefall ikke enda ;)

   Slett
 7. Da er plutselig termindagen her...! Håper dere slipper å gå mange dager over termin! Lykke til! Håper på oppdatering fra dere om ikke lenge ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oppdatering er kommet, og termindatoen er passert! Satser på at det ikke blir så alt for mange dagene på overtid. :)

   Tusen takk!! :D

   Slett
 8. Termin i dag jo!! Hvordan går det med dere?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ny dag, nye muligheter for Lillesprell å vise seg... Om det skjer var jo en annen sak ;)

   Jo, takk det går etter forholdene bra. :D Utålmodig er i dette tilfellet et ord som ikke kan beskrive hvordan vi har det akkurat nå. :P

   Slett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)