lørdag 24. november 2012

Dårlig betalt!

Det er ikke akkurat lukurativ business å gå overtid, for det er dårlig med overtidsbetaling!

I går ble en innmari lang dag, og jeg maktet rett og slett ikke å blogge på ettermiddagen. Derfor kommer oppdateringen i dag, sent men godt. 

Hadde time til legen utpå formiddagen, og for en gangs skyld var han ikke så veldig forsinket. Urinprøven viste 1+ på glukose, men det var ikke noe å bry seg med og vekta er den samme som sist kontroll. Legen så tydelig at jeg var sliten, ikke så lett å skjule at de siste dagene har vært preget av minimalt med søvn. Sovner tidlig på nattmårran og våkner etter to timer, slitsomt i lengden. Etter litt skravling, blodtrykk og sjekk av mage, tok han telefonen fatt og ringte fødeavdelinga. Lillesprell har vært bekymringsverdig mindre aktiv de to siste dagene før kontrollen, og både jeg og Lillemor var veldig urolige. 

Vi dro altså rett fra legen og inn til føden for sjekk av Lillesprell. Ble lagt til ctg-registrering* i en halv time, resultatet viste at alt sto bra til med Lillesprell. Etter dette var det inn til samtale med legen på avdelinga samt en ultralyd undersøkelse for å sjekke at blodgjennomstrømningen fra morkaken til navelstrengen var fin, noe den var. Lillesprell ble estimert til å være ca. 3,5-3,6 kilo, med andre ord helt normalvektig. 

De blå tallene er antall hjerteslag i minuttet.
3 tallet viser rieaktivitet, jo mindre det er, jo mindre sammentrekninger er det i livmoren.
Dette tallet øker proposjonelt med den nederste grafen.
Altså, jo kraftigere rier, jo høyere tall.
Den øverste blå grafen er hjerteslagene til Lillesprell, til tider veldig usammenhengende
fordi Lillesprell ikke hadde noe lyst til å bli registrert. Han var veldig urolig under undersøkelsen.
Den nederste sorte grafen er sammentrekninger i livmoren, rieaktivitet.

Legen foretok også en heftig stripping etter ønske fra oss og anbefaling fra jordmor. Stripping er ikke akkurat smertefritt, men det var så absolutt verdt det! Blødde ganske greit ut over ettermiddagen i går som følge av denne røskinga i mormunn og hadde regelmessige tak hver time fra klokken 18.00.  

Jeg fikk også tilbud om modningsakupunktur, og dette takket jeg selvfølgelig ja til. Fikk 9 nåler, 3 på hver fot/legg, 1 på hver hånd og 1 i hodet. Satt med disse i 10 minutter før hun kom inn og stimulerte punktene, før jeg satt i enda 10 minutter. Fikk beskjed om å drikke minimum 2 glass vann og slappe av når jeg kom hjem. Før vi dro fra føden forsikret vi oss om at jeg faktisk har mulighet til å føde i vann, og som sagt tidligere så har vi det så fremt det er ledig. Måtte bare sjekke, for på nettsiden til Sørlandet Sykehus står det at man IKKE kan føde i vann. Gammel info med andre ord...

Fikk faktisk sove godt i natt, men murringa og takene har fortsatt i dag, dog ikke like regelmessig. Slimproppen gikk forresten nå i ettermiddag! At behandlingen jeg fikk i går har hatt effekt er det ingen tvil om. Nå er det bare å vente på at takene blir så kraftige at vi kan sette snuten mot føden for å ta i mot Lillesprell. Skulle det mot formodning ikke skje noe til slutten av neste uke, er det tid for overtidskontroll på føden. Kryss fingrene for at Lillesprell finner veien ut selv!

*CTG-registering:
Dette apparatet brukes for å måle fosterets hjerteaktivitet og lyd, eventuelle riers styrke, lengde og frekvens. Det er 2 målere og disse festes med elastiske belter på magen, en øverst på magen og en nederst. Den øverste for å registrere sammentrekninger i livmoren og den nedeste for å registrere hjertelyden til babyen. Veldig ofte blir man tildelt en sparkeknapp, da må man trykke hver gang babyen sparker, dette vil vises som grafer på registreringen. Dette er også med på å tolke hvordan babyen har det. 

For å få best resultat av undersøkelsen ligger man til registrering i 20-60 minnutter.  Denne undersøkelsen er smertefri, men kan oppfattes som litt ubehagelig om man ikke blir uvel av å ligge på ryggen. Det er viktig at man sitter eller ligger godt, ettersom man skal forholde seg i ro under hele registreringen. 
Ønsker dere alle en flott helg!! 


       7 kommentarer:

 1. Innom med en god klem til dere :))
  (Håper resten av helgen deres blir tilbringet på Kristiansand sykehus)

  SvarSlett
 2. Den trege gutten altså!! Va sikker på at han hadde funnet veien ut nå siden det var en del dager siden sist, men den gang ei altså.. :| Håper inderlig at han kommer seg ut snart!! :-D Veldig kjedelig at du ikke får sove godt, men det er vel desverre ganske vanlig har jeg hørt.. Måtte fødselen komme snart og bli fin!! Masse klemmer med håp om godt nytt snart!! :-D

  SvarSlett
 3. Krysser fingrene for at han snart finner veien ut, dette må jo være slitsomt for deg! Sender deg derfor masse varme klemmer <3
  Håper han kommer en av de første dagene :) :)

  Stor klem og lykke til videre :)

  SvarSlett
 4. Lykke til! Sikker på det skjer noe ganske snart! :) Varme klemmer til dere!

  SvarSlett
 5. Utrolig hva man rekker i løpet av en dag.. Uff.. Men nå er det ikke så lenge igjen :)

  SvarSlett
 6. Men kjære vene, no må dokke ta å oppdatere sovi fårvite ka som skjer -SPENT!! :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)