søndag 22. mai 2011

Endelig på nett igjen!

Da jeg skulle oppdatere bloggen på fredag, så funket selvfølgelig ikke nettet og jeg orket ikke å blogge fra telefonen.
Vi har vært borte fra blogglandia i over fjorten dager, så hva har vi gjort i løpet av de dagene? Vi har som dere sikkert vet, hatt ferie. En velfortjent og etterlengtet ferie sådan. Det var utrolig godt å komme seg bort fra byens kjas og mas, samt ubeskrivelig deilig å våkne opp til sol og sommer stort sett hver dag.

Mens vi var der nede klarte jeg selvfølgelig ikke å unngå å tenke på at det dessverre ikke ble noen inseminering på oss forrige måned, men det var heldigvis ikke noen tanker som preget meg i noen stor grad. Er vel ikke så rart om man tenker litt på det, i hvertfall ikke når det krydde av gravid-mager og barnevogner med spedbarn overalt! Men den tanken som preget både meg og Lillemor mest var vel det at vi skulle vært over 16 uker på vei når vi dro på denne reisen, og vi ble hele tiden påminnt dette med alle gravid-magene som spradet rundt i bikini....Sårt å tenke på, men vår tid kommer nok snart får vi håpe. 

Vi hadde kun 2 pluss grader da vi forlot Nord-Norge, og ble ganske paff da vi kom til Værnes og hadde bortimot 20 grader og knallsol. Snakker om store forskjeller i ett og samme land! Hadde et par timer å slå i hjel på flyplassen, men tiden gikk rimelig kjapt og for første gang handlet vi absolutt ingenting på taxfree butikken på utreisa. Men derimot så hadde vi bestilt masse varer som vi fikk ombord på flyet. Det er like morsomt hver gang, for man husker jo ikke hva man har bestilt flere måneder tilbake i tid. Hadde 4(!!!) poser med varer som ventet oss i flysetet. Det som preget innholdet i disse posene var alkohol og solkrem. Dermed var vi godt forberedt til ferien, og her sparer vi penger der vi kan. Alkoholen er mye dyrere i utlandet enn om man kjøper den på flyet/taxfree.
Vi har forresten fått oss to nye favoritter når det kommer til sprit; baccardi melon og torched cherry. Mmmmm, smaskens begge to.

Flyreisa gikk fint og vi hadde en kabinsjef som var både kunnskapsrik, meget serviceinnstillt og hadde mye humor. Fikk bagasjen etter en time, og da på to ulike bagasjebånd! Var veldig mye rot på flyplassen, men vi kom oss fram til hotellet etter mye om og men. Fikk inlosjert oss på rommet, men da vi åpnet døra ble vi møtt av en stank som var helt forferdelig! Det stinket surt og muggent i hele leiligheta, og da spesielt inne på rommet til ungene. Og to av morgenkåpene oste av sigarettrøyk! Det var veldig høy luftfuktighet noe vi merket ekstra godt da vi krøp til køys, for sengtrekkene var fuktige. Det var på ingen måte noe behagelig å legge seg den natta!

Fant ut dagen etter at det var gardinen til ungene som stinket, og jeg fikk kastet den ut på altanen. Var å klagde på rommet og renholdet, og fikk tilbud om å bytte til et rom som var halve størrelsen av det vi hadde, så det var totalt uaktuellt! Derfor sa vi at så lenge de byttet ut gardinen og rundvasket rommet, så kunne vi beholde det. Som sagt så gjort, absolutt alt ble byttet! Da vi kom tilbake til rommet åpnet vi samtlige dører og vinduer for å få ut fuktigheten, og det ble mye lettere inne i leiligheta.

Den første uka var vi stort sett bare på hotellet, og lå ved bassenget og slikket sol. Herlig med late dager ved bassenget, vi kunne ikke fått det bedre. Ungene hadde det helt topp, og deltok flere ganger daglig, og stort sett hver dag på aktiviteter i regi av guidene i ving. Greit for dem å få litt avbrekk fra sola og komme seg litt bort fra oss voksne.

Ettersom Lillemor var syk under hele oppholdet, ble ikke utforskertrangen vår så veldig stor i år. Hun ble sliten av å gå små stykker, og av hensyn til henne forble vi i rolige omgivelser med kortspill og yatzy på vår egen altan etter at sola hadde gått ned for dagen. Hun var plaget med øreverk, halsvondt, slim og gørr i nese og lunger, samt tungt for å puste.Og vi oppdaget etter at vi hadde kommet nedover til Hellas at Lillemor ikke hadde reiseforsikring, så da ble det ikke noe legebesøk på henne. Ettersom jeg var syk i fjorten dager og frem til avreisen, var jeg så smart at jeg tok med meg medisinen som åpnet luftveiene og hjalp til med å få slimet opp, for jeg følte på meg at vi kom til å få bruk for den...Men Lillemor hadde heldigvis ikke feber da, så det var nok bare et virus som hadde slått seg ned i kroppen hennes.

I fjor når vi var der ned dykket samtlige, og vi hadde en veldig fin opplevelse. Men før vi reiste nedover i år, hadde vi bestemt oss for at det ikke ble dykking på oss i år ettersom det er ganske kostbart, og vi kunne ikke ta oss råd til det. Denne avgjørelsen endret seg fort da vi fikk besøk av Lucy fra Waterhoppers da vi lå ved bassenget. Vi fortalte at vi deltok i fjor, og skravlet om en hel masse. Det endte selvfølgelig opp med at vi meldte oss på dykkekurs og vi fikk prutet ned prisen med 280 euro! Så tre hele dager av ferien vår benyttet vi til å dykke, og vi fikk dykkesertifikatet den tredje dagen. Så nå er vi alle sammen kvalifiserte som scuba divers. For de av dere som ikke har prøvd dykking før, så anbefales det. Det er en helt annen verden under vann, veldig fasinerende og spennende. 

Så hva gjorde vi egentlig i ferien da? Jo, vi var ute hver dag og koste oss ved bassenget og slikket sol, hadde en dag med shopping i gamlebyen, hadde to dager i Faliraki hvor den ene ble brukt til shopping og den andre brukte vi til å tatovere oss. Vi måtte bare tilbake til Wizard tattoo & piercing for vi var der i fjor hvor Lillemor ble piercet, og vi lovte dem at vi skulle komme tilbake i år. Vi endte derfor opp med en timeavtale på både meg og Lillemor dagen før vi reiste hjem. Lillemor tok en cover-up over en tragisk tatovering hun tok i fylla i Danmark da hun var ung og dum. Jeg tok to nye tatoveringer på begge leggene mine. Tre dager ble brukt til dykking samt at to dager gikk bare til lesing av teorien til dykkeprøven. Selv om vi ikke har fartet rundt og sett på severdigheter, så har slappet maks av, blitt brune, vi har rett og slett hatt det helmaks!! 
Bilder kommer når vi får tømt kameraet.
Nå er det forresten ikke lenge til neste eggløsning, så da er det bare å telle ned dagene til neste inseminering. Bare håper at jeg får like mye slim som sist, for det var det som gjorde susen da vi fikk full klaff i januar. Krysser fingrene for masse slim ;o)


Klemmer fra Tuppen & Lillemor

8 kommentarer:

 1. Så fint at dere har fått slappet av! Og godt å ha dere tilbake :-)

  SvarSlett
 2. Høres ut som om at dere har hatt en fin tur, til tross for sykdom :)
  Ikke verst å få dykkesertifikatet da!
  Hvordan er prisnivået i Hellas? Jeg har lyst å dra dit, men hvis det er dyrt, så finnes det mange andre steder vi vil besøke først ;)
  Gleder meg til å se bilder!!

  SvarSlett
 3. Hørtes deilig ut :) Men, de har tydeligvis andre regler for dykking der nede, for her får man ikke dykke om man er bare litt forkjøla... Jeg skulle ta dykkerlappen for noen år siden, teorien var bestått, men under basseng-treninga hadde jeg bronkitt og fikk rett og slett ikke puste når jeg kom en meter under vann - pga trykket endrer seg :( Så ble det en langvarig bronkitt, det ble slutt med dykker-kjæresten og resten falt i fisk, rett og slett - men jeg fikk skrekken av å ikke få puste under vann, da jeg stadig er litt tett i lungene, så jeg kommer nok aldri til å dykke likevel :)

  SvarSlett
 4. Ønskemor: Tusen takk for det, er godt å være tilbake, i allefall her sammen med dere. Hadde ikke gjort noe å hatt litt varmere klima enn vi har her oppe da... ;)

  Pergoberta: Sykdommen la litt demper, men det var knallherlig likevel.
  Prisnivået er rimeligere enn Norge, men det er nok ikke det billigste reisemålet lenger. Er man prisbevisst, så får man likevel ett rimelig opphold!

  Flippy: Reglene er nok de samme, men for Lillemor sin del, så lettet forkjølelsen veldig i løpet av de to første timene. Det var ikke noe press, og hun fikk bruke den tiden hun trengte til å utligne trykk og lignende. Hadde kun problem en gang med å utligne trykket, og det var etter at vi hadde vært nede på 7 meters dyp og skulle ned igjen. Da gikk det laaang tid før hun kom seg ned.
  Så kjipt at det gikk så skeis med dykkinga di da... Er ikke godt når man føler at man ikke får til å puste, og vi kan tenke oss hvordan dette oppleves under vann... Ikke bra.

  Klemmer til dere alle!

  SvarSlett
 5. Hey! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
  There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

  Here is my site: garbage disposer

  SvarSlett
 6. Hi! Someone in my Facebook group shared this website with
  us so I came to look it over. I'm definitely loving the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my followers!
  Fantastic blog and excellent style and design.

  Here is my webpage ... s2000 ground effects

  SvarSlett
 7. If some one wishes expert view regarding blogging
  and site-building then i recommend him/her to visit this
  blog, Keep up the nice job.

  my weblog honda s2000 for sale dealers autos

  SvarSlett
 8. I do consider all the ideas you've introduced on your post. They're very
  convincing and will certainly work. Still, the posts are very brief for starters.
  May just you please lengthen them a little from subsequent time?

  Thank you for the post.

  Feel free to surf to my weblog; stability ball

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver noen ord til oss :)